VIDEO – Fiat Fullback: Torinokio

Fiat Fullback nu e altceva decât un Mitsubishi L200 cu sigla uzinei din Torino. Italienii au ceva experiență în cu mașinile utilitare dar mai puțin cu pick-up-uri. Pentru Fullback au economisit bani și timp cu Research&Development prin parteneriatul cu Mitsubishi. Fiat Fullback și L200 sunt făcute în aceeași fabrică, cu aceeași tehnologie și cam aceleași piese. Ba și motorul este același, 2,4litri, diesel, pe care-l poți lua cu două variante de putere.

Dar, spre deosebire de Mitsubishi L200, Fullback nu vine într-o variantă low-cost, ci o primești bine dotată din start. Varianta LX vine cu touchscreen de 7inch, piele ba chiar și opțiune de cutie automată, lane-assist și un sistem deștept pentru off-road. E clar făcută pentru cei care vor să economisească bani buni în fiecare an prin impozite și taxe mai mici, că deh, e mașină pentru muncă. Domnu` director va sta cu fundul într-un scaun îmbrăcat în piele, cu casca de șantier pe cap și nu o simtă că e tratat prost de companie.

Poți să-ți iei și familia cu această mașină dar nu vor sta în confortul pe care-l merită. Fullback nu e foarte confortabil, cel puțin când bena e goală. Suspensia reacționează rapid la orice denivelare de drum. Nici insonorizarea nu e foarte bună. Cutia o ajută bine dacă mergi cu ea în oraș, direcția e și ea moale, ca să nu faci sindromul mâinilor lui Arnold în vreo 2 luni de navetă.

Fiat Fullback este acum în ofertă la dealeri. Varianta LX cu tracțiune integrală și motorul de 2,4 litri, 180CP și cutie manuală costă 30.000 de euro. Pentru 2000 de euro în plus primești cutie automată.

Aici este testul nostru complet: