Fresh de la Microsoft – Surface Duo 2, Surface Laptop & Pro 8 – Cavaleria.ro

Surface Duo 2 este poate cel mai de interes produs lansat de Microsoft anul acesta. Este diferit față de toate celelalte telefoane pliabile și pune accentul pe productivitate mai mult decât pe design și tehnologie inovatoare. Până la urmă vorbim de două ecrane puse unul lângă celălalt, cu o balama la mijloc, și un sistem de operare arhicunoscut și îndrăgit, Android. Modul cum face Microsoft să funcționeze aceste două ecrane împreună este însă și mai interesant, aplicațiile având acces oricând la oricare dintre ecrane, ori la ambele simultan pentru afișarea informațiilor sau pentru bara de unelte. Abia aștept să pun mâna pe un Surface Duo 2 ca să îl testez mai mult și poate să îmi confirm preconcepția că aceasta ar fi cea mai bună idee de pliabil.

Pe tine poate te interesează noile laptop-uri Surface, care acum vin cu o serie nouă de procesoare și cel mai probabil și cu performanțe mult mai bune comparate cu generația anterioară. Componentele au devenit mai mici, bateria mai mare și au păstrat aceeași carcasă super subțire pentru noile laptop-uri, sau mai degrabă tablete. Uite, un producător de hardware și de software care nu diferențiază atât de mult produsele între ele, și înțelege că un touchscreen poate fi util atât pe un laptop cât și pe un ecran de desktop. Toate dispozitivele de la Microsoft lansare recent vin cu touchscreen și mai toate rulează Windows 11.

Apropo de WIndows 11, partea de touchscreen a fost și ea îmbunătățită serios prin interfață. Acum e mai ușor să găsești icoanele pe ecranele cu și mai multă rezoluție, chiar dacă nu folosești creionul special de la Microsoft.