Ce facem în weekend

Încă oleacă și dăm cu nasul în luna cadourilor, cea în care tot soiul de moși care te pândesc să-ți umple tolba cu daruri. Ia-le-o înainte și fă-ți singur un cadou cultural în acest weekend, care e doldora de evenimente unul mai răsărit decât celălalt. Avem rock, avem metal, avem teatru, jazz și dans. Trebuie doar să alegi…

Vineri

Jazz – Stéphane Tsapis Trio

Clubul bucureștean Green Hours păstrează tradiția serilor cu jazz de calitate și-i aduce în fața iubitorilor acestui gen pe trei artiști cu nume franțuzești, dar cu preocupări muzicale mai „fusion”, care vor să înglobeze cultura occidentală, cea elenă, precum și pe cea a Asiei Mici. Pianistul Stéphane Tsapis, contrabasistul Marc Buronfosse și bateristul Clément Cliquet vă așteaptă de la orele 20:00, biletul costă la intrare 35 de lei.

night-vintage-music-bokeh

Festival – Doom Over Bucharest II (25-26 noiembrie)

Se lasă iar cu metale grele în Quantic weekendul ăsta, la cea de-a doua ediție a festivalului Doom Over Bucharest. Unsprezece formații vor urca pe scena clubului studențesc (și rockeresc în egală măsură), iar capul de afiș este ținut vineri de Officium Triste, respectiv sâmbătă de Batushka. Biletele costă între 85 și 150 de lei.

3540404077_photo

Chitară – Acustic de noiembrie

Cafeneaua Serendipity te așteaptă tot vineri, de la orele 22:00, la un recital de chitară acustică, cu Andrei și Edi Petrescu. Programul conţine un setlist cu piese soul, blues, pop și R&B, preluări de la artiști internaționali, dar și compoziții proprii.

Concert – Cargo în Berăria H

Concurenţa e mare vineri seara pe frontul muzical, mai ales că timişenii de la Cargo plusează şi ei cu un spectacol din care nu vor lipsi piese celebre, precum „Ziua Vrăjitoarelor”, „Anarhia”, „Mama”, „Aproape de voi” și „Ploaia”. Ușile se deschid la ora 20:00, spectacolul începe la 22:45, iar biletele costă de la 35 la 55 de lei.

pexels-photo-144428

Dans indian cu Iuliana Natalan

Clubul Hermitage te invită să petreci într-o atmosferă ceva mai mistică și mai calmă. Artista Iuliana Natalan va reînvia acolo dansul Odissi, care își are originea în statul Odisha, acolo unde a apărut el în urmă cu peste două milenii. Spectatorii sunt rugați să intre descălțați, iar biletele costă 35 de lei.

pexels-photo

Teatru – Casa cu pisici

Dacă iubești dramaturgia cel puțin la fel de mult cât iubești felinele, Teatrul Mic e locul ideal pentru această vineri, pentru că acolo se joacă, de la ora 19.00, piesa Casa cu pisici. Pe scenă vor evolua Emilia Dobrin, Andreea Grămoşteanu și Ilinca Manolache, iar regia este semnată de Radu Iacoban.

Sâmbătă

Concert Coma la Arenele Romane

Un nou album al rockerilor bucureșteni este cel mai bun prilej pentru un concert, cum ar veni, de comă. Băieții promit că noua lor producție sună blană, iar în deschidere vor mai apărea formații apreciate în scena underground, precum RoadKillSoda și Diamonds Are Forever. Porțile Arenelor se deschid la ora 16:00, iar biletele costă cel mult 60 de lei.

trupa_coma

Mircea Baniciu în concert la Berăria H

Seara de sâmbătă se anunță vioaie și în Berăria H, unde veteranul Mircea Baniciu și a sa trupă urmează să urce pe scenă și să umple sala cu acordurile celor mai îndrăgite hituri ale perioadei romantice din rock-ul românesc. Ușile se deschid la ora 18.00, iar reprezentația debutează o oră mai târziu. Biletele costă între 40 și 60 de lei.

Rock moroșenesc – Dirty Shirt în concert

Moldovenii îi au pe Zdob și Zdub, noi îi avem pe Dirty Shirt, simpaticii maramureșeni rockeri, experimentaliști, virtuozi și doldora de simțul umorului, care au smuls aclamații cam de prin toată Europa cu melodiile lor pline de viață și de originalitate. Clubul Fabrica va găzdui spectacolul lor de sâmbătă, eveniment care face parte din turneul de promovare a albumului „Dirtylicious”. Ușile se deschid la 19:30, iar drujbele pornesc la 20:00. Biletele costă între 45 și 55 de lei.

07

Teatru – Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice

Deși pare un concept înrudit cu studiul „Efectul razelor de lună asupra șinelor de cale ferată”, piesa numită cum scrie mai sus nu este nici pe departe un exercițiu de absurditate și inutilitate. Din contră. Pe scenă puteți urmări patru ipostaze ale femininului, feminin care și de această dată transcende rolurile „ortodoxe” de mamă și soție, călăuzindu-ne într-un pelerinaj pe bâjbâite prin frământările extraordinare ale unor femei cu destine, până la urmă, destul de banale. Cel puțin asta am priceput eu de la cronica scrisă de cineva care a și văzut piesa. Admit că mă pot înșela, așa că poți să-mi verifici constatările sâmbătă seară, la Teatrul Odeon, de la ora 19:30.

dscn74414

 

Duminică

Concert – Fly Me to the Moon

Ceainăria ARTea ține ștacheta culturală sus și te invită duminică seara, de la ora 19, să urmărești live unele dintre cele mai îndrăgite melodii de peste Ocean. La microfon va fi artistul Maximilian Muntean, iar biletele costă 25 de lei. Pentru rezervări, ia și sună la 0773 303 113.

Spectacol aniversar – Vox Medicalis

Rețeta pentru o seară cu muzică sănătoasă vă este oferită de grupul muzical constituit în 2009 și compus din foști studenți la medicină și farmacie. De unde și numele. Pentru a sărbători cei șapte ani de la înființare, artiștii cu stetoscop și halat vă propun un repertoriu semnat de Händel, Bach, Verdi, Bizet, Rahmaninov și mulți alții. Dirijori vor fi dr. Tudor Ionescu și Mioara Buhălțeanu.

maxresdefault

Lansare de album – E.M.I.L.

Aglomerație mare de evenimente în Berăria H weekend-ul ăsta, iar lumina va fi stinsă abia după concertul de lansare a albumului numit „Imens”, în compoziția și interpretarea grupului E.M.I.L. Rockerii vă promit şi piese consacrate, pe lângă cele în primă audiţie. Intrarea este permisă de la 19:45, iar concertul începe două ore mai târziu. Biletele costă 10 lei.

maxresdefault-1

Teatru – Anul dispărut. 1989

Pentru cei născuţi ceva mai târziu, ăla e anul în care nea Nicu dictatorul şi odioasa lui soţie Elena făceau din mână de la balcon, în drumul lor spre groapa de gunoi a istoriei, respectiv spre groapa de mormânt din Ghencea, unde ei se hodinesc şi în zilele astea. În fine, pentru cei care mor de dorul sau de curiozitatea unei incursiuni în lumea distopică şi disfuncţională a ultimilor ani din Epoca de Aur, acesta este spectacolul cel mai potrivit pentru păstrarea vie a memoriei. Din nou, asta e impresia lăsată de cronicarii care au şi văzut lucrarea. La Teatrul Mic, de la ora 19:00, poți să decizi singur dacă au avut sau nu dreptate.

149957-revolutie