Ce facem în Weekend

Processed with VSCO with kk1 preset

Munca-i muncă, distracția-i distracție. Am zis! Și pentru că este vineri să ne gândim la câteva moduri de-a ne relaxa, distra și încărca bateriile pentru o nouă săptămână de lucru. Începând cu această săptămână am decis să includem în lista de activități și câteva locuri unde să mergi, concerte și ceva filme ce merită atenție.

VINERI

Cel mai bun vin fiert

Localul alternativ, numit Diane 4, are o atmosferă familială și primitoare, ce ilustrează perfect frumusețea și farmecul dat de casele a căror arhitectură interioră cât și exterioară, nu s-a modificat foarte mult. Aspectul original învechit oferă senzația de acasă. Este unul dintre cele mai placute locuri de mers pentru o după-amiază liniștită. Cu 14 lei poți alege între trei tipuri de vin fiert, cu arome diferite: Hot wine cu  scorțișoară, cardamon, ghimbir, anason, coajă de lămâie și portocală, Gingerbread cu sirop turtă dulce sau Almond.

Pentru o atmosferă ceva mai diferită îți recomand primul steampunk pub din București, Distrikt 42, parcă desprins din poveștile lui Jules Verne. Pentru serile friguroase din Centrul Vechi, localul cu elemente steampunk încorporate în fiecare piesă de mobilier: de la mese, pereți, la cuvele din baie sau scaune, reprezintă o alegere cât se poate de fericită.

Stand-up Comedy

Începe weekend-ul cu o porție de râs autentic, la Ceanăria ARTtea, alături de Raul Gheba, Traian Măicănescu și Cătălin Iliescu. Pentru rezervari: 0773 303 113. Prețul biletului este de doar 20 de lei.

Film – Allied

allied_film_2016_cavaleria.ro

Povestea lui Allied aduce alături un agent al serviciului britanic de spionaj, Max Vatan ( Brad Pitt ) şi o spioană franceză Marianne Beausejour ( Marion Cotillard ). Cei doi se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la scurtă vreme Max află că partenera sa, acum mama copilului său, lucrează de fapt pentru nazişti, şi începe să o investigheze. Povestea este una adevărată, adaptată de scenaristul Steven Knight. Filmul s-a lansat în România, la începutul lunii decembrie și este disponibil în toate cinematografele din țară. Merită!

SÂMBĂTĂ

Târgul de Crăciun 2016- Piața Constituției

Anul acesta, Primăria Capitalei a decis mutarea Târgului de Crăciun de la Universitate în Piața Constituției. Sincer, acum este mai puțin accesibil și nu mai prezintă interes atât de mare. Sperăm totuși ca oamenii să meargă să-l viziteze. Găsiți aici casa lui Moș Crăciun, un pationoar, o scenă pentru concerte, un colț unde să mănânci cârnați și să bei vin fiert, dar și un carusel pentru cei mici.

Concert – Vunk

Al doilea act din Trilogia Enigma, LOIAL are loc de la ora 19:00 la Arcub. Pentru prima dată în istoria lor, Trupa VUNK a gândit un concert în care vor cânta hiturile trupei, dar și piese ce nu au ajuns să fie foarte cântate în concerte, piese ce sunt cunoscute doar de cei mai loiali fani. Numărul biletelor este limitat, pentru că este o întâlnire, o experiență, nu doar un concert. Prețul unui bilet este de 120 de lei și ți-l poți cumpăra de aici.

Cefeaua noastră cea de toate zilele

cavaleria.ro_steam_coffee_shop_bucuresti

Dacă te-ai săturat de cafeaua la tonomat sau de cea americănească cu sirenă pe pahar, îți recomand să încerci cafeaua băieților de la STEAM. Noi am trecut pe la ei, am încercat cafeaua și bine am făcut. Cafeneaua o găsești pe Bulevardul Dacia, aproape de Piața Romană.

Teatru – Efecte Colaterale

„Cu un text contemporan, semnat de dramaturgul şi scenaristul Alexandru Popa, Efecte Colaterale este o piesă ce merită văzută, revăzută și savurată. Prezentată în premieră pe ţară la Nottara, piesa, care îmbină ca într-un puzzle mai multe drame de familie, analizează, cu mult umor şi atenţie la nuanţe, riscul de a-l pierde pe celalalt pe drumul propriei împliniri. Poveşti în poveşti se intersectează într-un oraş aglomerat, iar efectele colaterale ale întâlnirii unor oameni legaţi între ei prin fire sufleteşti nevăzute se amplifică gradual până când anulează distanţa dintre comic şi tragic. În scriitură, cotidianul devine senzaţional, iar versiunea scenică a lui Vlad Zamfirescu exploatează nuanţele realităţii de fiecare zi, fără măşti, artificii sau ipocrizii.” Mădălina Negrea

DUMINICĂ

Jocuri și mâncare bună

Dacă te-ai săturat de sufrageria ta de acasa, Lente este locul ideal. Atmosfera caldă și primitoare te fac să te simți ca acasă. Îți recomand să încerci Latte Chocolate Cookie sau un Hot Toddy, iar la capitolul mâncare Myanmar – adică vrăbioară de vită, soia, susan și alte delicii. În plus, poți alege dintr-o mulțime de jocuri dintre cele mai diverse. Adună-ți gașca de prieteni și jucați-vă ore-n șir nestingheriți. Distracție plăcută!

Concert de Colinde – “Bucuria Crăciunului”

Concertul va avea loc în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor și va fi unul special, cu invitați deosebiți. Pentru prima dată Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI concertează alături de o orchestră. Colaborarea dintre un cor bărbătesc şi o orchestră constituie un fapt inedit, nu doar pentru publicul amator, ci şi pentru categoria persoanelor specializate în domeniul muzical. În cadrul evenimentului va fi lansat CD-ul de colinde „Bucuria Crăciunului”, aparţinând Corului Bărbătesc CANTUS DOMINI. Intrarea este gratuită.

Fantastic Beasts And Where To Find Them

fantastic_beasts_cavaleria.ro_film

Dacă nu ai apucat să vezi cel mai nou film din seria universului magic din care vine și Harry Potter, încă îl poți vedea la IMAX. Eu am văzut filmul, așa că poți citi aici impresiile mele despre film.