Ce facem în weekend

Processed with VSCO with kk1 preset

Gata! Am terminat și cu 2016. Vorbim deja despre ultimul weekend din acest an. Nici nu știu cum au zburat și mai ales unde au zburat toate aceste 366 de zile – că a fost un an bisect. Însă mai relevant este că în aceste zile ne-am procurat amintiri unice, de care ne putem mândri. Și eu, și tu, fără îndoială. Tot ce ne-am pus în plan și nu am reușit să facem în 2016 reportăm pentru anul 2017 care, apropo, este un număr prim. Slavă lui Eratostene!

În fine, pentru acest final special de săptămână m-am gândit să îți recomand câteva destinații de distracție, dacă prin absurd încă nu te-ai decis unde să petreci Revelionul. Adiacent, am mai găsit alte câteva opțiuni de amuzament, în cazul în care cumpăna dintre ani nu reprezintă mare motiv de sărbătoare pentru tine. Pentru un Revelion reușit în fața ecranului, vizionează toate clipurile noastre din 2016, care sunt un program artistic mai reușit decât cel de la TV. Și-o să te bucuri să constați că și noi am crescut, am evoluat și am trecut prin schimbări importante și frumoase.

VINERI

Zexe – Zahanaua Gastronomică

Dacă te dai în vânt după mâncarea românească și după preparatele prea puțin întâlnite prin restaurantele bucureștene, trebuie neapărat să mergi pe Strada Icoanei, la unul dintre cele mai emblematice restaurante cu specific românesc. Poți încerca o varietate bogată de afumături, preparate din rață, hribi sau fripturi după rețete boierești. Toate mâncărurile au gust autentic românesc, iar porțiile sunt generoase.

Mahala 

Este un restaurant românesc relativ nou, cu un amestec foarte interesant de tradițional și modern, de nostalgie și artă contemporană psihedelică, prin care sunt reinterpretate simbolurile naționale. Meniul oferă feluri de mâncare cu specific românesc reinterpretate, reinventate și pe care merită să le încerci. Nu te lăsa păcălit de zona în care este amplasat și nici de nume! Restaurantul se află în incinta Palatului Bragadiru, pe Calea Rahovei, Nr. 147-153.

Mântuleasa 40

Din categoria lucrurilor care nu trebuie judecate după ambalaj sau după copertă, îți mai prezint un restaurant nu prea arătos, dar cu o mâncare extraordinar de bună și de ieftină. Am nimerit acolo prin primăvară și am comandat, fără prea mari așteptări, un cotlet de berbecuț și doi cârnați de casă. Am fost copleșit de gustul neaoș, proaspăt, și de savoarea unică. Merită să încerci savoarea acelor preparate. Restaurantul îl găsești… Unde crezi? Pe Strada Mântuleasa, la numărul 40! Șoc, îmi dau seama.

SÂMBĂTĂ

Activity 2

Dacă ai decis ca la trecerea dintre ani să stai acasă cu prietenii, o posibilă distracție de băieți nesupravegheați este jocul Activity. Axat pe creativitate și pe comunicare, el reprezintă o combinație de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Acest joc este foarte distractiv, te asigur că toată lumea va râde pe săturate. În plus, varianta a doua a jocului vine cu un design reînnoit, cu reguli revizuite și, cel mai important, cu 440 de cărți nou-nouțe!

Maraton de filme

Te mai poți distra cu un maraton de filme din aceeași serie, cum ar fi Star Wars. Toate cele șapte pelicule apărute până acum însumează 15 ore și 33 de minute, iar dacă adaugi și nou lansatul Rogue One, mai pune la socoteală încă două ore și 15 minute de lasere, blastere și ceva trucuri Jedi. Dacă totuși nu crezi că Forța o să te țină atâta, optează pentru seria Godfather, al cărei timp de rulare este de numai 9 ore și 15 minute.

Balul Vienez de Revelion 2017 la Bucuresti la Caru’ cu Bere

Anul acesta, cel mai vestit local din Centrul Vechi serbează un deceniu de când organizează Revelionul alături de Orchestra WIENER WALZER. E loc de 350 de petrecăreți în restaurantul Caru‘ cu bere și de alți 150 în restaurantul Muzeul Berii, adică la cramă. Petrecerea începe la ora 21:00, iar până la ora 5:00 nici gând să o oprească vreo cineva. Cum, de altfel, și barul la liber va servi în foc continuu între 21.00 și 05.00. Prețul unui bilet este de 510 lei și, pe lângă Open bar, găsiți un meniu pe cât de bogat, pe atât de gustos. Figurează ca atracții culinare ale serii foie gras, file de păstrăv și multe alte bunătăți. În plus, dacă revii în primele zile ale anului, ești poftit la o ciorbă acră și la o varză cu ciolan, ca să îți revii omenește.

DUMINICĂ

Cele mai multe mall-uri și baruri sunt închise pe 1 ianuarie, iar oboseala lăsată de Revelion se resimte, așa că duminica de după Anul Nou este zi de odihnă. Stăm acasă, vedem un film sau citim. Fiecare ce-i place. Eu am făcut o listă cu favoritele mele:

  • Franz Kafka – Metamorfoza
  • James Joyce – Oameni din Dublin
  • Anton Pavlovici Cehov – Stepa