Evenimente și concerte în 2020

În cel mai pesimist scenariu cu putință, acest articol s-ar fi rezumat la faptul că toate evenimentele și concertele au fost amânate pentru 2021. Însă, din fericire, lucrurile încep să revină cât de cât la normal, iar oamenii reușesc întotdeauna să se adapteze situațiilor. Și oricât de frivole și lipsite de însemnătate ar putea părea concertele și evenimentele culturale în contextul actual, ele fac parte din viața noastră și nu putem trăi fără ele. Ba mai mult, nici n-ar fi sănătos să trăim fără muzică, umor, cultură și divertisment. 

Astfel, deși majoritatea evenimentelor mari s-au anulat, printre care Untold, Neversea și Electric Castle, organizatorii au găsit unele soluții alternative. Așadar, hai să vedem împreună la ce evenimente și concerte poți răspunde prezent anul acesta.

THE CONCERT Drive-In la Romexpo

Începem cu cel mai recent, The Concert. Este cel mai mare concert drive-in din țară. De vineri, 19 iunie 2020 și până duminică, 21 iunie 2020, în parcarea principală de la Romexpo, vor concerta Antonia, Carla’s Dreams, Inna, Alina Eremia sau Irina Rimes. Biletul pentru categoria A costă 149 de lei și 99 de lei pentru categoria B. Concertele vor fi live, iar participanții vor putea asculta prin intermediul sistemului audio al mașinii personale, pe frecvența ce va fi comunicată la fața locului. Și, pentru prima oară va fi chiar indicat să claxonezi – aplauzele vor fi înlocuite de sunetele claxoanelor. UPDATE: Organizatorii au decis să amâne evenimentul cu o săptămână, iar cele 3 zile de concerte vor fi acum 26, 27 şi 28 iunie. 

FITS Sibiu

Primul mare festival din Europa Centrală și de Est organizat online are loc zilele acestea la Sibiu. Evenimentul a început pe 12 iunie și se încheie pe 21 iunie. De 27 de ani de ani, în cele 10 zile, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu deschide Sibiul spre lume și lumea spre Sibiu. Doar că, anul acesta, dată fiind situația actuală, FITS din acest an va aduce pe „scena online” a festivalului unele dintre cele mai mari spectacole ale lumii, premiate internațional. La fel ca și până acum, festivalul are nu mai puțin de 13 secțiuni distincte dintre care: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferințe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar și o nouă secțiune, „FITS for KIDS”, dedicată celor mici. 

Cele 10 zile ale festivalului înseamnă 138 de evenimente din 30 de țări de pe cinci continente și peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii care vor fi difuzate gratuit pe site-ul oficial FITS, dar și pe pagina oficială de Facebook și canalul oficial de YouTube.

Rocanotherworld 2020 la The Secret

La finele lunii iunie, la Iași de data aceasta, pe scena Rocanotheworld vor urca 15 artiști, printre care Adam’s Nest, Robin and the Backstabbers, Byron, Ana Coman și mulți alții. Evenimentul începe miercuri, 24 iunie 2020 și se încheie duminică, 28 iunie. Pentru a fi întrunite toate măsurile de siguranță, numărul participanților la fiecare concert nu va depăși limita de 500 persoane, iar evenimentul nu va dura mai mult de patru ore. În plus, vor fi respectate toate măsurile de siguranță și de distanțare socială precum măsurarea temperaturii la intrare, păstrarea distanței de 2 metri între persoanele care nu sunt din aceeaşi familie şi nu locuiesc împreună. De asemenea, fiecare persoană va purta mască de protecție. Prețul unui bilet pentru zi de eveniment începe de la 165 de lei și poate ajunge până la 414 lei, iar abonamentul complet pentru toate zilele costă 310 lei. Mai multe detalii găsești aici.

EUROPAfest 2020

În perioada 15-25 iulie 2020, la București, Sinaia și Sibiu va avea loc Festivalul de muzică EUROPAfest ce adună laolaltă artiști din peste 30 de țări. Printre acestea se numără Anglia, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Țările de Jos, Ucraina și multe altele. Producții muzicale în spații de concert tradiționale și neconvenționale, interpretări clasice, dar și contemporane într-un mix cultural unic. Mai multe detalii despre program, bilete și măsurile pe care participanții trebuie să le respecte vor fi comunicate în curând. Așa că mai multe detalii găsești aici.

Living Rock Festival 2020

Tot în iulie, doar că la finalul lunii, va avea loc pe plaja Tuzla din Constanța Festivalul Living Rock 2020. Printre primele trupe confirmate se numără Zdob și Zdub, Byron, Jurjak, Robin and the Backstaberrs și Ana & The Changes. Biletul pentru o zi costă de la 100 de lei, iar abonamentul valabil pentru toate zilele este 190 de lei. 

Posada Rock 2020 

Și în luna august avem parte de o mulțime de concerte și evenimente rock, printre care se numără și deja celebrul eveniment de la Câmpulung Muscel, Posada Rock. De data aceasta, festivalul revine în perioada 14-16 august pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel iar primul headliner anunțat este Skid Row.

Art Safari 2020

Între 11 și 20 septembrie 2020 va avea loc cel mai complex eveniment dedicat artei din România. La fel ca în fiecare an, expoziția aduce în atenţia publicului instalații, artă contemporană, artă de patrimoniu, performance-uri, ateliere pentru copii, tururi ghidate și multe altele. Printre surprizele pregătite de organizatori pentru cea de-a șaptea ediție constă în prima expoziție în România a grupului american devenit fenomen mondial, Guerrilla Girls, „Albastru” de Sabin Bălașa și o expoziție capodoperă dedicată lui Gheorghe Petrașcu. Pavilionul central al expoziției poartă numele de „Școala de la București. Tradiție, amor, trădare” și este curatoriat de prof. univ. dr. Adrian Guță. Dacă vrei să afli mai multe despre program și toate expozițiile găsești aici mai multe detalii. Biletele au fost deja puse în vânzare la un preț special. 30 de lei cel pentru o zi sau 60 de lei abonamentul pe tot parcursul evenimentului.

Chiar dacă avem concerte, asta nu înseamnă că virusul nu mai este printre noi. Poartă mască și respectă toate măsurile de igienă. Rămâi sănătos!