Cum să cumperi și să porți o eșarfă

Am auzit că cel mai important accesoriu pe care un bărbat ar trebui să îl poarte, este un zâmbet frumos. Acum, serios, cât de mult te va proteja un zâmbet de frigul acesta? Vântul a început să bată, toată lumea a răcit și răgușeala se simte în vocea tuturor apropiaților.

Când mă gândesc la toamnă și vremea rece știu că am nevoie de ceva care să îmi protejeze gâtul.Pentru asta am nevoie de o eșarfă mai groasă sau un fular. Deși ai o geacă groasă, accesoriile vor dicta cât de confortabil te vei simți. Există multe tipuri de eșarfe, într-o mare varitate de forme, printuri și culori, făcute din materiale diferite, pentru ținuta la care se pretează.

Hai să vorbim despre trei tipuri de eșarfe și cum să le porți.

   1.Eșarfa cu două fețe

Este cunoscută și ca eșarfă reversibilă și este specifică stilului britanic. Este cea mai elegantă piesă pe care o vei pune la gât. Are două fețe cu printuri diferite, dar care sunt făcute să se potrivească în armonie. O poți purta chiar și cu costumul tău dacă nu ai nevoie de palton. De obicei se asorteză cu un sacou, eventual când mergi la muncă sau când vrei să te îmbraci elegant. Pentru anotimpul acesta există eșarfe cu două fețe făcute dintr-o combinație de lână și mătase.

esarfa1

    2. Eșarfa casual.

Are ca prim scop protejarea de intemperii, dar nu lasă deoparte rolul estetic. Aceste eșarfe sunt făcute din lână sau chiar cașmir și pot fi purtate la ținute casual. Le găsești în numeroase printuri și de obicei sunt tricotate. Un exemplu clasic de eșarfă casual este cea  de la Burberry, din cașmir. Poartă această eșarfă cu un blazer, cămașă oxford și niște pantaloni de lână. De asemenea, o poți purta și la ținute mai lejere de weekend.

esarfa22

    3. Eșarfa tub

După cum spune și numele este o eșarfă în formă de tub. Astfel, capetele eșarfei au fost anulate și cusute unul de celălalt. Această eșarfă poate fi purtată la un outfit lejer, de weekend, dar și la ținute smart-casual. Poartă o jachetă de piele, blugi, o bluză din molton și acest tip de eșarfă. Sunt confecționate de obicei din lână, însă cele mai scumpe sunt din lână merinos. O poți găsi și la prețuri mici, chiar de la 30 de lei.

bcdb1b4226ddf52a3e1327845c599430

Cum să cumperi o eșarfă de calitate?

Verifică eticheta în care este menționată compoziția materialului. Astfel poți înlătura toate eșarfele confecționate din țesături artificiale.

Mărimea contează.  Am observat că multe eșarfe sunt prea mici, astfel caută o eșarfă care să aibă dimensiunea de 180 cm x 30 cm.

Testul zgârieturilor. Înainte de a cumpăra eșarfa zgârie cu unghia o porțiune din eșarfă. Dacă materialul va reveni la loc, înseamnă că eșarfa ta nu va fi aruncată după primele purtări și o vei păstra și pentru anul viitor. Dacă nu, nu cumpăra.

Eșarfele sunt de câțiva ani o piesă importantă din ținuta bărbaților dar și a femeilor. În ultima perioadă, eșarfa a devenit o metodă populară de a adăuga un fler personal unei ținute masculinte. În timp ce femeile sunt norocoase din pricina multitudinii de accesorii de care se pot bucura, noi, bărbații, tindem să întreținem o atitudine conservatoare în formarea garderobei noastre.

Pe lângă faptul că eșarfele ne protejează de vremea rece, acestea pot face dintr-o ținută plictisitoare, una extraordinară, dacă alegi să adaugi culoare.