DS3 Crossback E-Tense – Micul Paris Pe Roți

Producătorii de automobile din Franța aveau până acum un deceniu, două un stil propriu ce punea accent pe design flamboaiant mai presus de orice, în detrimentul practicabilității. În ultimii ani, totuși, francezii au făcut mașini din ce în ce mai sobre și germanice și ăsta e motivul pentru care ne bucurăm că există brandul DS care produce mașini cu design îndrăzneț precum DS3 Crossback.

Noi l-am testat în varianta complet electrică numită DS3 Crossback E-Tense și avem (aproape) numai cuvinte de laudă pentru ea. În primul rând nu arată ca nimic altceva de pe stradă – are un stil propriu atât la interior cât și la exterior, dar este și o mașină practică și în mare parte bine gândită.

Are același motor electric de 136 cp de pe restul modelelor grupului Stellantis construite pe platforma e-CMP (adică Peugeot e-208 și e-2008, Citroen e-C4, Opel Corsa-e și Mokka-e) și același acumulator de 50 kWh. Autonomia WLTP declarată este de 320 km, dar pe mâinile noastre, încărcată 100% arăta o autonomie de 256 km.

Nu e cel mai rapid EV și nici nu are autonomia cea mai mare, dar se conduce suficient de bine și e suficient de confortabilă încât să te facă să te simți special. Nicio altă mașină construită pe platforma asta nu îți conferă aceeași senzație, iar dacă ești în căutarea unei mașini electrice neobișnuite dar care să nu vină cu multe compromisuri, încearcă și un DS3 Crossback E-Tense.