Dezgustătorii – provocarea berii ieftine, pe limba experţilor

Dezgustătorii provocarea berii ieftine

Halbele sus, pentru că s-au întors Dezgustătorii, cu provocarea berii ieftine, aia pe care – poate vă amintiţi – am cumpărat-o cu banii din puşculiţă de pe la diverse supermarketuri. Pornisem prin 2016 cu Mihai Ursu în căutare de băutură pentru studenţi cu vânt prin buzunare şi astfel am sfârşit prin a strânge vreo douăzeci de doze şi de sticle, contra sumei colosale de 30 de lei. În 2017, am purces să testăm berile care supravieţuiseră testului vremii, alături de un expert de facto într-ale băuturii din malţ şi hamei.

Expertul nostru se numeşte Cosmin Mirea şi e un tip serios, sănătos la trup şi la minte, familist, cu serviciu, metalist, om învăţat cu drumurile prin lumea largă. Suficient încât să-l putem considera un specialist în băuturi bărbăteşti. Cu toate astea, calificările lui sunt şi mai înalte: pe unde călătoreşte, Cosmin mai încearcă nişte beri de prin părţile locului. I-au trecut peste papile berile stout irlandeze, berile mănăstireşti olandeze sau belgiene, berile albe sau lagerele nemţeşti. Zi o bere la întâmplare, că-i posibil să o fi băut! Atât de multe beri au luat calea esofagului său de metalist, încât Cosmin e în stare să clasifice berile la prima vedere. Chiar pe negustate.

Provocarea berii ieftine, proba pe neve

Însă provocarea berii ieftine de la Dezgustătorii i-a cerut un pic mai mult. Cosmin a primit misiunea – în general nobilă – să evalueze băuturile – în general obscure spre dubioase – pe care i le-am pus sub nas. Evident, fără să-i spunem care-s mărcile şi ce sume ridicole am plătit pentru ele. Apoi, l-am rugat din inimile noastre de nepricepuţi să estimeze cam cât ar fi putut costa fiecare dintre berile alea, eventual dacă provin din sticlă sau din doză de aluminiu. Am plusat la gradul de dificultate al provocării şi am aruncat, la derută, nişte beri mai premium, printre berile alea culese de pe raftul de jos al supermarketului.

Cum a decurs şi cum s-a scurs provocarea berii ieftine la Dezgustătorii află din materialul video de mai jos, unul în cadrul căruia putem garanta că nici un rocker nu a fost intoxicat.