Cutia pentru ceasuri, moft sau necesitate?

Deşi în ultimii ani, gama de accesorii destinate bărbaţilor s-a mai extins iar selecţia a devenit mai variată, un lucru e cert, ceasul de mână a fost şi va ramane un element de bază în garderoba masculină. Da, putem vorbi şi despre importanţa cravatelor, papioanelor, a acelor de cravată şi a nenumăratelor bijuterii disponibile, însă nimic nu bate ceasul.
Poate că nu eşti genul de bărbat care doarme în cămașă sau poate costumul iese din dulap doar la zile mari, dar asta nu înseamnă că nu poţi purta ceas. Tocmai asta face ca acest accesoriu să fie cel mai întâlnit, mai purtat şi apreciat. Știu că şi smartphoneul poate face asta, dar ia gândeşte-te ce privelişte deosebită oferă un bărbat când se uită detaşat la ceas.

Dacă ai pornit la o alergare prin parc, poţi alege un smartwatch care să îţi măsoare toate cele, reducând riscul de a-ţi pierde telefonul. Dacă la birou preferi stilul smart- casual, un ceas îţi poate completa ţinuta şi poate da impresia că te-ai străduit mai mult decât ai făcut-o. Pe lângă asta, ceasul poate fi şi un simbol de statut.

ceas_cavaleria_noptiera_neingrijit
Acum că am stabilit că ceasul, ca accesoriu, e nemuritor, putem discuta şi despre ce faci cu el când nu îl porţi. Având în vedere că sigur ai mai mult de un ceas, poate unul normal şi un smartwatch, sau mai multe, fiecare pentru câte o ocazie, cum le depozitezi? Dacă eşti un tip ordonat, sigur ai păstrat cutia pentru fiecare în parte şi le depozitezi cu grijă acolo. Sau, dacă ești mai neglijent, le arunci frumos pe noptieră, unde vor zace până la următoarea purtare.
Fiecare variantă are dezavtanjele ei. Dacă le păstrezi în cutiuţe separate, fără să le poţi vedea, tinzi să uiţi de ele sau să porţi obsesiv acelaşi ceas în fiecare dimineaţă. Dacă locul lor de păstrare este grămăjoara de pe noptieră, iar nu e bine. Sunt mereu pline de praf şi poate se mai şi zgârie. Și aici intervine cutia pentru ceasuri.

cutie_individuala_ceas_cavaleria.ro

Cu două, trei, șase sau câte compartimente vrei tu, această cutie îţi poate proteja şi găzdui ceasurile atunci când nu le porţi. Capacul ferește ceasurile de praf, de zgârieturi iar suporturile speciale ajută brăţările să îşi păstreze forma. Nu trebuie să mai cauţi ceasul pe noptieră, prin sertare, sau stai, poate e chiar prin baie. Toate sunt în acelasi loc, gata pentru a fi purtate.

Cred că un avantaj îl constituie şi “ fereastra” din capac, care te ajută să le vezi pe toate, tot timpul. Vei fi mai puţin înclinat să le neglijezi sau să uiţi de ele, având în vedere că sunt vizibile tot timpul. Nu le pierzi, nu le uiţi, nu le strici şi sunt toate într-un singur loc.
Dar ce legatură are asta cu designul interior? Ei bine, cutia pentru ceasuri poate deveni cel mai elegant, masculin şi apreciat obiect din casa ta. În funcţie de finisajele pe care le ai deja în locuinţă, culorile preferate şi textura potrivită, poți alege o cutie din piele sau din lemn, ele fiind disponibile în foarte multe nuanţe şi culori.

cutie_lemn_ceasuri_cavaleria_2017
Plasată strategic în dormitor, sau chiar în living, dacă îţi e mai la îndemană, cutia pentru ceasuri poate spune o poveste despre proprietarul casei. Fără să îţi dai seama, ceasurile te vor descrie mai bine decât o vei face tu, iar faptul că ai ales să le pastrezi într-o cutie specială, aleasă în acord cu restul camerei, va da de înțeles că proprietarul este un tip ordonat, atent la detalii şi elegant.

cutie_ceasuri_cavaleria.ro_lemn