Cum să te îmbraci la petrecerea de Revelion

Șterge decorațiunile de praf, lustruiește pantofii și pregătește-ți ficatul – urmează petrecerea de Revelion. Din nou. Și da, Revelionul este despre începuturi noi și triumfătoare. Totuși, vei fi invitat  la petreceri la care nu te poți duce îmbrăcat în pijamalele pe care le porți în fața șemineului.

Dacă nu ai inspirație și dress code-ul ți se pare plictisitor, hai să vedem ce putem face ca situația să se schimbe. Am pregătit pentru tine sfaturi importante înainte de a pleca la petrecere.

Poartă altceva în afară de negru

Fracul negru este soluția sigură. Și plictisitoare. Dacă femeile de lângă noi se vor îmbrăca cât mai colorat, noi, bărbații ne vom îneca într-o mare de alb și negru. De ce?

Când toți ceilalți poartă negru, culori precum burgund, verde închis sau bleumarin pot face diferența. Alege piese clasice și lasă culoarea să facă diferența, însă nu exagera cu accesoriile.

costum-petrecere-craciun-1

Alege carourile

Cu o simplă privire la revistele de modă sau o plimbare prin magazine, îți vei da seama că este sezonul carourilor. De la țesăturile tartan și până la carourile Prințului de Wells, ai o gamă largă din care să alegi, fără să greșești.

Eu îți recomand carourile Blackwatch. Este un print masculin care este format din trei culori: albastru, verde și negru. Este peste tot. De la jachete bomber și până la pijamale. Acest print vine tocmai din Scoția. Carourile discrete sunt perfecte pentru cei care nu vor să iasă în evidență. Mai jos v-am pregătit o ținută cu aceste carouri.

Spre deosebire de multe trenduri care sunt introduse din moda feminină, carourile au fost introduse de moda masculină. Nu-ți fie frică să îți achiziționezi astfel de piese. Vor arăta grozav mulți ani de-acum încolo.

costum-petrecere-craciun-7

Detaliile fac diferența

Știu că este un clișeu, dar detaliile contează. Ai grijă la mărimea reverului, dacă porți un sacou sau frac. De asemenea, alege și un papion de mărime potrivită. Dacă ești curajos poți alege unul din lemn, ca aici. Batista de buzunar este o alegere bună. Indiferent dacă porți un costum, sau doar un sacou, o batistă din mătase, completează ținuta.

Concluzie

Acum nu mai trebuie decât să te pregătești sufletește pentru petrecere pentru că știi cum să te îmbraci. Spune-mi și mie cum te îmbraci la petrecerea de Revelion printr-un comentariu. Nu de alta, dar chiar sunt curios.

Ținutele au fost asigurate de Mossetti.

Foto: Eduard Măriuț