Ca în fiecare an, Capitala devine un loc mai colorat și mai efervescent datorită Art Safari 2018. A cincea ediție a celui mai complex eveniment dedicat artei din România se desfășoară între 11 și 20 mai 2018.  Sub forma unui muzeu deschis temporar, în piața George Enescu. Ca în fiecare an, evenimentul va avea în prim plan două expoziții interesante plus multe alte activități conexe.

Cu siguranță, atracția principală va fi expoziția de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff. Dacă numele nu-ți pare cunoscut, îți spun că Hervé este consultant și curator independent de artă. Consiliază în prezent grupul LVMH, în special brandul Louis Vuitton. A doua expoziție este dedicată artei românești.  Curator: Alina Șerban.

Art Safari se întoarce, anul acesta, în piața George Enescu, locul în care s-a și născut de fapt.  Iar faptul că se desfășoară în proximitatea Palatului Regal, actualmente Muzeul Național de Artă al României, dar și vizavi de Ateneul Român îi conferă o simbolistică aparte. Mai ales că suntem în anul Centenarului.  Este un omagiu adus transformărilor culturale de sub domnia lui Carol I.

Pavilionul central poartă denumirea de “Art on Stage” și își propune să evidențieze cele mai recente generații de artiști contemporani și multiplele lor practici artistice.  Vei putea admira de la picturi, benzi desenate, grafică și până la broderii și instalații de artă. Selecția cuprinde lucrări de la nume precum Cristian Rusu, Ioana Stanca, Marius Bercea sau Mircea Cantor.

Pe lângă expoziția centrală, pavilionul muzeal “Natural-Cultural” curatoriat de Alina Șerban va găzdui artă de patrimoniu din peste 20 de muzee din România, precum și lucrări din colecții private. Programul Internațional, organizat în colaborare cu ambasadele Germaniei, Elveției, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Argentinei, Israelului și împreună cu Forumul Cultural Austriac, va cuprinde lucrări ale mai multor artiști de renume, De asemenea, vor fi organizate o serie de evenimente și performance-uri.

Evenimentul are și un program dedicat copiilor de până la 12 ani, Art Safari Kids.  Elevii școlilor Lauder-Reut și British Council vor susține tururi ghidate și îi vor introduce pe cei mic în lumea artei.  

Important de reținut:  înainte și după ce vizitezi expozițiile te poți relaxa în zona de cafenele și terase, din apropiere. Bilete pentru se găsesc pe artsafari.ro, eventim.ro și bilete.ro

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.