Nici nu ne-am tras bine sufletul după Neversea și iată că vine Electric Castle. Într-un fel este bine. Pentru că ținem ritmul ăsta până la Untold. Însă până acolo hai să vedem ce ne-a pregătit Electric Castle 2019.

Cea de-a șaptea ediție va avea loc între 17 și 21 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida, iar cuvintele cheie pentru orice participant la eveniment vor fi Eco & Safe. Nici n-ar trebui menționat sau impus, dar dreptul la distracție aparține tuturor celor care participă la festival, în mod egal, atâta timp cât siguranța oamenilor dar și a mediului nu este pusă în pericol. 

Zero toleranță față de orice tip de agresiune, fie că vorbim de cea verbală, fizică sau psihică. Grija față de propria persoană trebuie să fie în aceeași măsură și față de oricare dintre participanți, fie că este vorba despre cunoscuți sau nu. Organizatorii încurajează ca orice semnal despre un anumit comportament care poate afecta siguranța celor din jur să fie anunțat imediat celui mai apropiat membru din echipa de securitate sau la numărul de telefon, special pus la dispoziție de organizatori.

Cel mai important accesoriu de la festival? Dincolo de haine, cool sau nu, borsete, sneakerși fistichii și alte accesorii tematice este respectul față de spațiul, bunurile, buna dispoziție și genul tuturor celor care participă la eveniment. Și stai că n-am vorbit decât de partea Safe din mottoul de anul acesta.

Organizatorii se ocupă din ce în ce mai mult de partea ECO, de protejarea naturii și în special de grija față de locul în care se desfășoară evenimentul. Putem să trăim și fără plastic, nu? Vom vedea. Un prim pas este ca la festival, unde băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat, iar mâncarea în ambalaje biodegradabile. Iar pentru că schimbările majore nu se întâmplă peste noapte, workshopurile organizate în zona eco își propun să transforme orice persoană într-un „erou verde”, învățând cum să refolosească în mod creativ ambalajele din plastic cu care, inevitabil, rămânem în urma consumului.

Fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă instalate în festival va însemna 1 leu donat fundației care administrează domeniul Banffy. În plus de asta, în fiecare zi, cantitățile de mâncare neconsumate vor fi reciclate, fie prin redistribuirea lor către mai multe ONG-uri, fie prin transformarea lor în compost. 

EC mai bifează o premieră și devine astfel primul festival de muzică din România accesibil pentru persoanele cu deficiențe de auz. Astfel, de la intrarea în festival și până la show-urile de pe scena principală, festivalul va asigura asistență tuturor persoanelor cu deficiențe de auz. Echipele de la porțile de acces vor include un interpret mimico-gestual, acest limbaj fiind accesibil și în zona Info Point, unde va exista, de asemenea, un specialist în acest limbaj.

Cea mai așteptată trupă confirmată este FLORENCE + THE MACHINE, iar pe lista îi mai regăsim și pe Thirty Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Metric, Boyz Noize, The Vaccines, Chinese Man, Sofi Tukker, Mono. În plus de asta, ca în fiecare an, organizatorii au pregătit o mulțime de surprize extrem de interesante. Dacă ai mai fost deja la EC știi la ce să te aștepți, iar dacă mergi pentru prima oară îți spun că este genul de festival pentru care nu ai nevoie de nimic pentru a-ți induce o stare de euforie:)

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.