Creatina este suplimentul pe care poți să îl încerci fără teamă

Creatina este un produs chimic ce se găsește în corpul nostru, în special în muschii scheletici, adică aceia pe care îi folosești pentru a te deplasa. Restul se găsește în inimă, creier și alte țesuturi. Jumătate din creatina de care ai nevoie este produsă de corpul tău, cealaltă jumătate vine din produse alimentare, în special carnea. De aceea vegetarienii au un nivel al creatinei mai scăzut decât cei care mănâncă carne. Poate din acest motiv a ajuns sa fie creată și în laborator.

Dacă îți faci griji pentru posibilele efecte secundare, te asigur ca nu ai de ce. Sunt numeroase studii care arată că suplimentarea cu creatină nu are niciun efect negativ asupra sistemului gastrointestinal, cardiovascular, muscular, renal sau a funcțiilor ficatului. Creatina este importantă în special atunci când faci mișcări rapide și puternice, cum ar fi sprinturile, săriturile sau ridicarea greutăților.

Doza zilnică recomandată este de 5-10g. Este de ajuns dacă iei 5g, marja mai mare este recomandată în cazul în care ești foarte activ și ai o masă corporală mare, caz în care este bine să iei de două ori câte 5g în diferite momente ale zilei pentru o absorpție optimă.

Pentru rezultate și mai bune, ia creatina imediat după antrenament. Poți să îți împarți doza zilnică între înainte și după antrenament. Ce este foarte important? În orele după ce ai luat creatina să bei foarte multe lichide deoarece unul din efecte este acela de a trage apa în masa musculară.

Așadar, dacă ești reticent când vine vorba de suplimente nutriționale, dă-i creatinei o șansă si vezi ce efecte are asupra ta, mai ales că a fost acceptată si de Comitetul Olimpic Internațional.Creatina este suplimentul sportiv pe care poți să îl încerci fără teamă.