Coursera – Cea mai rapidă cale către o diplomă de la Stanford

Diploma-Online-Coursera

Vă mai aduceți aminte când a trebuit să aplicați la facultate și probabil cele mai bune variante erau la București, Brașov, Cluj sau Iași? Desigur, specializările erau limitate la domenii spre care ne îndrumau părinții noștri și anume Politehnică, Medicină, Drept sau exoticul Jurnalism. Ei bine, drept dovadă, e plină țara de doctori, ingineri și avocați, ca să nu mai spun de jurnaliști. Toate sunt meserii frumoase însă nu sunt sigur că toți cei care au urmat cursurile acestor facultăți fac ceea ce le place.

Mai sunt de asemenea mulți cei care și-au schimbat profesia, ori pentru că situația le-a cerut, ori pentru că au găsit un domeniu care prezenta mai mult interes și le oferea o satisfacție mai mare. Dar ce faci atunci când ești specializat într-un domeniu și schimbi profesia? Sau atunci când îți dorești cu ardoare să studiezi o specialitate și nu îți permiți să pleci în altă țară pentru a urma acele cursuri?

Pentru toate aceste situații există o soluție, acreditată și cu acte în regulă. Aceasta se numește Coursera.org.

coursera-online

Ce este Coursera?

Coursera este un proiect construit de către doi profesori de la Universitatea Stanford, Andrew NG și Daphne Koller. Mai exact este o platformă educațională la nivel global ce oferă cursuri gratuite pentru oricine.

Până acum, pe această platformă au studiat cel puțin un curs mai mult de 5 milioane de studenți din întreaga lume, după cum am menționat mai devreme, fără taxe.

Cursurile disponibile pe platformă variază de la istoria muzicii până la marketing, geologie, medicină, producție video, aproape orice specializare fiind disponibilă.

Cum funcționează Coursera?

Cursurile oferite aici sunt în formă scrisă, de cele mai multe ori acompaniate de un clip video și sunt disponibile tuturor vorbitorilor de limbă engleză. Există cursuri și în alte limbi însă momentan limba noastră maternă nu este una dintre ele.

Unele dintre cursuri pot fi parcurse în funcție de timpul liber al participanților, atunci când aceștia își pot dedica puțin timp pentru învățare. Spre deosebire de facultate, informațiile sunt bine sintetizate și grupate pe segmente de 1-2 ore pentru a putea fi parcurse în câteva săptămâni.

Alte cursuri pot fi susținute în timp real cu un profesor prin streaming video, pentru acestea trebuie însă să vă decideți dacă dispuneți de acele 2 ore undeva în timpul nopții având în vedere că majoritatea profesorilor sunt din Statele Unite.

Profesorii care susțin aceste cursuri sunt profesori care activează la universitățile din afară, fiecare având o experiență specifică domeniului în care predau.

Universitati-Coursera
Cum pot obține o diplomă prin Coursera?

Multe dintre cursurile prezentate se pot finaliza cu o certificare atestată la universitatea de care aparține profesorul respectiv. Diploma se obține după efectuarea orelor de curs și după finalizarea cu succes a examenelor respective.

Opțiunea Signature Track este o modalitate de securizare care costă momentan 49 de dolari și permite înregistrarea participantului cu poză și cu datele din cartea de identitate pentru ca diploma primită să fie validă. Pentru fiecare curs în parte această opțiune trebuie achitată separat, profilul creat rămânând unul singur. Nu vă înfuriați, după cum am spus, cursurile sunt gratuite, însă pentru înregistrarea validă în sistem și la universitatea respectivă se plătesc niște taxe. Chiar și aici, ca să obții o diplomă trebuie să plătești o taxă la secretariatul facultății.

Diploma este valabilă la nivel internațional și o puteți prezenta cu succes și la următorul interviu de angajare. Este la fel de validă ca cea de Bacalaureat și cu siguranță mai importantă decât cea din urmă.

Coursera este disponibilă și de pe smartphone. Platforma are o aplicație proprie și pentru smartphone indiferent că e vorba de iPhone sau Android. Aplicația se conectează cu contul creat pe site și se pot downloada pe telefon cursurile la care participați. Consider că este un mod mai bun de a petrece timpul în metrou, în drum spre și de la birou. Așadar, să purcedem la învățat, eu deja m-am înscris pentru unul din cursurile online. Pe voi ce v-ar interesa să învățați?

coursera-android