Cinci ceasuri din viața unui bărbat

Ceasurile sunt poate printre cele mai bărbătești lucruri. Adesea cei mai mulți dintre noi visăm la astfel de capodopere care costă cât un apartament în Dorobanți, ceea ce nu e deloc realist pentru un tânăr june de 20 de ani, nici de 30, ci poate abia când te apropii de vârsta de 65 de ani și atunci cu ceva noroc se poate realiza acest vis.

Ca și hainele, ceasurile sunt făcute să le porți în concordanță cu vârsta pe care o ai. Nu poți purta la mână un IWC Portofino Cronograph dacă ai 20 de ani, decât dacă ești vreun jucător prin liga arabă de fotbal și atunci sigur nu te va duce prea mult capul să-ți cumperi așa ceva. De asemenea, ceasul pe care-l porți când mergi din club în club până la 5 dimineața va fi radical diferit de cel pe care-l ai atunci când îți vinzi propriul business…clădit în ultimii 25 de ani pe meleagurile noastre.

Astăzi în era tehnologiei, nu mai avem nevoie de ceasuri pentru că toți folosim un telefon mobil. Dar faptul că un ceas îți măsoară timpul nu este decât una din funcțiile lui. Un ceas bun, ca și un costum îl fac pe cel care le poartă să se simtă în mod instinctiv mult mai încrezător în sine, ca să nu mai spun nimic despre imaginea bună pe care o creează sau o păstrează. Poți afla multe despre un om doar privindu-i ceasul pe care-l poartă.

Am ales în mod subiectiv câteva modele de ceas care îți pot defini momentele din viață, pornind de la prima dragoste până în momentul în care predai mai departe cheile regatului tău către cei mai tineri de-un sânge cu tine. Unele sunt opere de artă ale ingineriei și mecanicii fine, dar și mai bine este că arată chiar cool la mâna ta.

Ceasul pe care-l iei când ai prima ta slujbă bună

LUMINOX ATACAMALUMINOX ATACAMA FIELD

Modelul celor de la Luminox este un bun început pentru lungul tău drum către nirvana orologeriei. Cu un design ce inspiră mai mult o ținută smart-casual decât tradiționalul costum de corporație de pe malurile Dâmboviței, ceasul cu mecanism quarț și trăsături clasice nu-ți va scoate din buzunar mai mult de 2500 RON, iar pentru banii ăștia primești și două complicații.


Ceasul pe care-l cumperi când iei primul tău bonus anual substanțial

SEVENFRIDAY P2SEVENFRIDAY P2-2 INDUSTRIAL REVOLUTION

Ai trecut deja în liga ceasurilor automatice. Pe lângă design-ul îndrăzneț cu tente vădit industriale care va atrage mai toate privirile, ceasul celor de la Sevenfriday arată oricum mult mai scump decât ai plătit tu pe el din cauza diferențelor cromatice ale materialelor, balansierului deschis și modalității de afișare a timpului. Impresia lăsată e foarte bună, mai ales că vei plăti pentru el nu mai mult de 4500 RON.


 

Ceasul potrivit pentru prima ta mașină cu adevărat frumoasă

TAG HEUER MONACOTAG HEUER MONACO

Modelul Monaco va fi întotdeauna asociat cu Steve McQueen și filmul despre cursele de mașini din 1971, Le Mans. Chiar dacă tu nu vei împărtăși disprețul lui McQueen pentru codul străzii, cu Tag Heuer Monaco la mână în mod cert îi vei simți spiritul. Fiind un cronograf gata oricând să-ți cronometreze turul de circuit, ceasul are două cadrane pentru secunde și minute, iar data se găsește în dreptul cifrei ce indică ora șase. Calibrul 12 îți va asigura o rezervă de 40 de ore, chiar dacă nu ai cum să măsori cât de cool te simți atunci când îl porți pe mână. Toate astea vin pentru un preț de 24.000 RON


 

Ceasul pe care ți-l ia soția când vă căsătoriți

OMEGA DE VILLEOMEGA DE VILLE CO-AXIAL

Să-ți cheltui salariul pe 4-5 luni pentru un inel de logodnă, sigur pare o nebunie pentru tine și chiar pentru oricare bărbat. Așa că în momentul în care v-ați pus pirostriile este normal ca și ea să-ți întoarcă serviciul, asta dacă ești norocos și este vreun executiv pe valul carierei. Amestecând stilul art-deco și ceva note subtile sportive, acest ceas de 41 mm este destul de mare care să aibă impactul dorit fără să epateze. Mecanismul co-axial este design-ul orologerului britanic, George Daniels, și este atât de precis încât are statut de cronometru oficial, o onoare pe care nici măcar multe ceasuri elvețiene nu o au. Prețul său este undeva în jurul sumei de 25.000 RON


 

Ceasul pe care-l iei când pleci în jurul lumii

BREITLING NAVITIMERBREITLING NAVITIMER

Sunt multe modele pe piață care au cronograf și tachymetru, însă Navitimer este ce ai nevoie pentru că este un ceas folosit de piloți să măsoare timpul, viteza și distanța încă din zilele dinaintea mașinăriilor electronice. Chiar dacă nu vei folosi cadranul rotativ decât pentru a calcula bacșișul pe care vrei să-l lași la restaurant, poți fi sigur că acest ceas exprimă foarte bine celor din jur dorința ta de a fi un rătăcitor pe meridianele lumii. Doar că pentru asta trebuie să plătești cca. 33.000 RON.


Care este ceasul tău preferat?