Cele mai cool gadget-uri din prima zi de CES 2017 Las Vegas

Consumer Electronics Show 2017 din Las Vegas a început. Pe scurt CES. Bine, în mod oficial începe pe data de 5 ianuarie, însă au fost anunțate deja o mulțime de produse interesante. Pentru cei care așteaptă cu sufletul la gură noutățile în materie de gadget-uri și tehnologii stați pe aproape, căutăm ce e interesant și le punem pe ”hârtie” ca să le citiți în fiecare zi.

Dacă vrei să știi care e treaba cu târgurile de tehnologie avem aici un articol mai detaliat >>> https://cavaleria.ro/?p=15557

În prima zi ”neoficială” am numărat pe degetele de la ambele mâini, și ale mele și ale lui Răzvan (eram doar eu cu el la birou) o grămadă de gadget-uri interesante. Scumpe, dar interesante. Să le luăm pe rând, în ordine aleatorie, sauș mai exact în cea în care am primit informațiile.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovo și-a făcut un obicei în a lansa cele mai performante portabile la început de an în Las Vegas. X1 Carbon este acum mai ușor, mai rapid pentru că folosește procesoare Intel din generația a 7-a și are o autonomie mai bună. S-a lucrat și la baterie dar și la eficiența energetică a procesorului și promite până la 15.5 ore de baterie în modul Power Saving. Vine echipat cu LTE-Advanced, cel mai probabil categoria a 9-a și primește conectivitate USB-C / Thunderbolt 3. Printr-un singur cablu poți transfera așadar semnal video 4K, audio, rețea, USB-uri și cam tot ce vrei și ai nevoie. PS: Are și port HDMI dedicat și USB-uri normale dacă te îngrijorai că trebuie să cumperi adaptoare. Ah, acum vine și pe argintiu…

Lenovo ThinkPad X1 Yoga / X1 Tablet

Și Yoga vine acum pe argintiu… dacă asta se cere. Are un ecran OLED de 14 inci cu Touchscreen iar ”sursele” noastre spun că se vede absolut incredibil. Ba mai are și creion special care se numește desigur ThinkPad Pen Pro. A fost îmbunătățită desigur și tastatura precum și poziția laptop-ului pentru o stabilitate și rigiditate mai mare.

X1 Tablet are acum și module de baterie dedicată pentru încă 5 ore de autonomie pe lângă cele aproape 10 pe care le promitea doar tableta. În curând vedem laptop-uri / tablete cu windows cu autonomie mai mare decât a unui smartphone.

Lenovo Legion

Așa se numesc acum laptop-urile, sistemele și perifericele de gaming de la acest producător. Ca să știți pe viitor desigur. Rămâne notația Y din dreptul denumirii însă se vor numi și Legion, mai exact Legion Y520 și Legion Y720 dacă vorbim de laptop-uri. La capitolul specificații acestea stau foarte bine: procesoare de ultimă generație de la Intel, adică a 7-a, sunet Dolby Atmos pentru care vei avea nevoie de căști compatibile, ecrane 1080p sau 4K / UHD pentru ambele modele și desigur plăci grafice Nvidia GTX 1060 cu performanțe aproape identice cu versiunile de desktop. În plus, sunt perfect compatibile cu controller-ul wireless de Xbox One de la Microsoft.

Cu toate acestea nici măcar nu îți vor distruge economiile, cel de 15 inci pleacă de la 900 de Euro și cel de 17 inci de la 1400 Euro. Depinde de ce configurație alegi desigur.

Panasonic GH5

O așteptam de multă vreme, de la Photokina 2016 unde am văzut-o doar în spatele unui geam de sticlă și nu știam aproape nimic despre specificații. Și da, este impresionantă. Are un senzor de 20.3 Megapixeli și îl folosește pe tot la filmarea 4K. Stabilizare electronică pe 5 axe care am înțeles că funcționează excepțional la filmările din mână, și pentru profesioniști, un detaliu important este că filmează ppe 10 biți 4:2:2, chiar și în 4K la 60 de cadre pe secundă. La filmarea 1080p ce să mai spun, 180 de cadre pe secundă pentru un slow-motion excelent. Sunt sigur că George se gândește deja la un upgrade pentru GH4-urile din studio, mai ales că funcționează cu aceleași obicetive.

În plus, are și două slot-uri de card SD, pentru back-up. Da, este și mai scumpă la aproape 2000 de euro. Ca referință, GH4 este undeva pe la 1300.

Panasonic EZ1000

Primul televizor OLED 4K / UHD cu HDR. George a testat pe blog la el un vârf de gamă de la același producător, cu funcție HDR, și am rămas impresionați de calitatea imaginii. Despre OLED știm deja că este cel mai bun panou din lume iar combinația dintre cele două nu poate decât să ne bucure. Vă rog însă să nu vă faceți planuri de achiziție prea repede, cu siguranță costă o avere, mai ales că vine doar în versiunea de 65 de inci momentan.

Ei spun că este cel mai bun panou de pe un televizor de până acum, și promit chiar o imagine calibrată la nivel profesional. Adică așa cum se lucrează în studiourile de film de la Hollywood.

Și ca să fie pachetul complet, există și trei noi playere Blu-Ray capabile de rezoluție 4K / UHD și HDR. Sigur, filme sunt puține, însă am încredere că vor fi la fel de multe ca cele 3D în câțiva ani.

ASUS ROG GT51CH

Un monstru la superlativ. Cel mai puternic sistem de gaming vine de la ei și aduce mult cu seria Alienware de la Dell, de care nu am auzit prea multe de bine în ultima vreme. Sorry. Pe scurt, cel mai nou procesor Intel Core i7, până la 64 GB memorie RAM, două plăci grafice GTX 1080, stocare cât vrei tu pe SSD sau HDD. E nevoie de mai mult? Nu cred, vei fi asigurat cel puțin 2-3 ani cu acest sistem. Sigur, va trebui să renunți la mașină și să îți mai faci și o rată sau două. Nu știm mai nimic de preț, dar cu siguranță vom afla prin luna martie.

gt51ch_03_a2

ASUS ROG GX800VH / G701VI / G752VS / GL502 / GL702

Și denumirile criptice nu se opresc aici. Toată gama de laptop-uri ASUS a fost reînnoită cu cele mai noi configurații. GX800VH ia premiul probabil pentru cel mai rapid, cel  mai greu și cel mai scump laptop de gaming construit vreodata. Și spun asta doar uitându-mă la specificații: Procesor Intel Core i7 de generația a 7-a (îmi place anul acesta că rimează :) ecran 4K / UHD, două (am scris corect) sunt două plăci grafice GTX 1080 în SLI, 64 GB memorie RAM și stocare cât încape pe PCI-Express chiar și în RAID 0.

Pentru că mai era loc, avem și tastatură mecanică iluminată RGB, răcire cu apă (sincer, era nevoie pentru o așa configurație) și desigur, compatibilitate completă cu sisteme VR și cu jocurile VR.

gx800_docking___12_