Cele mai bune Televizoare Smart de Black Friday 2021

Știu că și de acest Black Friday cauți să îți schimbi televizorul cu unul nou. Sau poate e suficient de nou și cauți unul mai mare pentru că ai văzut la prietenii tăi cei mai buni unul de 65 sau de 75 de inci și ți-ai dat seama că sufrageria ta l-ar putea acomoda cu succes.

Chiar dacă ai o distanță de doi metri de la canapea la comodă, un 65 de inci e bine primit mai ales dacă este 4K. Avem un material explicativ și pe acest subiect, aici. Acum însă care să fie, un QLED, un OLED? Poate un QNED? Și pentru asta avem o explicație la George pe blog.

Acum, bugetul tău dictează decizia de cumpărare, noi doar îți spunem ce ne place, ce am testat și desigur ce știm că îți va oferi cea mai bună experiență posibilă de vizionare. Singura recomandare insistentă pe care o am este să nu cumperi un televizor cu rezoluția sub FullHD. HD înseamnă 720p, adică de patru ori mai slab din punct de vedere calitate ca FullHD, și de 16 ori mai slab ca 4K. Ochește un 4K, chiar și pentru diagonale mici de 48 de inci, imaginea este chiar mai curată decât pe un 65 de inci. Așadar, hai să începem.

Prima recomandare dacă te ține buzunarul, și să știi că te lovesc atât de tare doar o singură dată în acest articol, este LG C1 de 83 de inci. Nu e ieftin de loc, însă este absolut imens și este un OLED de top! L-am testat la George pe blog și ne-a plăcut mai mult decât am vrea să recunoaștem. Ba chiar l-am avut ca ecran de prezentare în LIVE-ul de aseară. Acum e la reducere de 30% față de prețul la care l-am testat noi, așa cum ne așteptam de altfel.

Al doilea pe listă este tot un televizor OLED, dar mai degrabă unul pe care îl poți folosi pe post de monitor. Este acel A1 de 48 de inci. Cea mai mare diagonală de monitor, cea mai bună tehnologie, și cele mai bune culori posibile. În plus, 120 Hz pe plăcile grafice de generație nouă și ai rezolvat orice problemă și cu jocurile. Poți să aduci consola lângă PC ca să se mai împrietenească și ele și să îi dai drumul la treabă. Sau la joacă. Acum este 3800 de lei, mult mai ieftin ca un monitor OLED pentru diagonala aceasta.

 

LG 65NANO753PR este într-o altă clasă decât OLED-ul și folosește tehnologia NanoCell. Ecranul este LED însă stratul superior numit NanoCell concentrează mai bine lumina și culoarea pixelilor fiind astfel superior unui televizor LED normal. De aici și diferența de preț. Toată seria Nanocell folosește procesoare de imagine de generație nouă și de aceea îl putem recomanda. Este rapid în meniuri, este fluid pe partea de smart și vine cu telecomanda Magic Remote pe care o știm de câteva generații cu acel air mouse foarte ușor de controlat. 3200 de lei este un preț mai mult decât corect pentru o diagonală de 65 de inci.

Dintre cele mai accesibile televizoare LED, cu o diagonală de 60 de inci îți pot recomanda seria 8000, mai exact 60UP80003LR. Ecranul folosit este tot cel de la Nanocell doar fără acel filtru de contrast. Între noi fie vorba, le-am văzut pe ambele unul lângă celălalt și nu aproape că nu îți dai seama de diferență. În plus are același procesor de imagine, aceeași telecomandă Magic Remote inclusă și aceeași conectivitate completă cu toate porturile posibile. Inclus câteva analog dacă mai ai vre-un VCR vechi pe acasă. 2700 de lei este prețul lui, și nu vei găsi ceva mai bun la acești bani cu această diagonală. E o promisiune

Hai să mergem mai departe puțin, o mică exagerare din nou la capitolul diagonală, un Samsung de 75 de inci. Seria AU8072 este cunoscută ca fiind printre cele mai accesibile dar și populare, și pe bună dreptate. Și aceste modele folosesc procesoare de generație nouă pentru că producătorii și-au dat seama că nu ne place să stăm cu telecomanda în mână și să oftăm până schimbăm canalul. TV-ul va face un buffering în avans pentru oricare din canalele sau aplicațiile deschise deja în fundal și va afișa rapid canalul următor. Televizorul este complet smart, are conectivitate chromecast și pentru o diagonală de doi metri, adică 75 de inci, prețul de 3999 lei nu e deloc mare. 

Cel mai ieftin din această listă este tot un LG la 1999 lei. Știu că nu avem varietate mare pe aici, însă la 50 de inci nu îți pot recomanda altceva pentru că ce găsești sub această sumă are ori un procesor lent, ori probleme mari de bleeding. Adică acele pete de iluminare ale panoului, mult mai vizibile pe o imagine întunecată. Nu vrei așa ceva la orice fel de ecran, nici măcar la un laptop. E compatibil cu telecomanda Magic Remote pe care o vei cumpăra separat, și are aceeași interfață prietenoasă WebOS, ca toate televizoarele LG.

Știu că nu există oferta perfectă, iar dacă ai găsit în altă parte produsele menționate mai ieftin, lasă-mi link-ul într-un comentariu.

*Toate link-urile din articol sunt cu afiliere. Tu câștigi o recomandare, noi un comision – win-win. Îți mulțumim!