Cele mai fresh festivaluri de mâncare

Gata cu vremea rea, gata cu sărbătorile și, mai ales, gata cu statul în casă! Temperaturile generoase au dat năvală peste noi, ne pregătim de evenimente outdoor!  Poate cele mai așteptate sunt festivalurile de mâncare. Trei la număr avem, iar asta doar în aprilie și doar în București!

Food Truck Festival – Spotlight Edition

Primul dintre ele este Food Truck Festival – Spotlight Edition, chiar din centrul Capitalei. Van-urile cu mâncare își dau întâlnire în Piața Enescu și Piața Universității. Patru zile durează festivalul: din 12 până pe 15 aprilie. Joi și vineri, rulotele sunt deschise între orele 18 și 23. În zilele de weekend, în schimb, accesul publicului se face începând cu ora 13:00. În cadrul acestui festival, extrem de cunoscut, poți încerca produsele premiate anul trecut. Best HotDog, spre exemplu. Caută și Best Ethnic Food Truck 2017 și mai ales Best Burger Food TruckUn alt aspect foarte important, intrarea este liberă!

Street Food City

În aceeași perioadă cu Food Truck Festival, are loc Street Food City.  La Berăria H, preparate românești, europene, asiatice, orientale și americane îți stau la dispoziție într-un cadru extrem de cochet,  pe malul lacului Herăstrău. Ce are special acest festival? Dincolo de mâncare, desigur… În fiecare zi – vineri, sâmbătă și duminică – mai exact, se țin concerte live. Pe pagina de Facebook a evenimentului vedeți ce artiști urcă pe scenă și la ce oră.

Wine and Street Food Festival

Al treilea festival este o premieră în România. Se intitulează Wine and Street Food Festival și își deschide porțile între 20 și 22 aprilie. Evenimentul îmbină pentru prima dată sortimente de vinuri cu mâncare de tip street food. Locația este una dintre cele mai selecte, Palatul Parlamentului. Și aici avem o premieră! Programul este același, în toate cele trei zile: de la 12:00 până la 22:00, ultima oră de intrare fiind 21:00.  În decursul unui weekend, ești invitat să deguști peste 500 de sortimente de vin și nenumărate feluri de mâncare, preparată rapid. Prețul biletului este de 15 lei, atât pentru zona de vinuri cât și pentru cea de food.  Excepție face doar prima zi a festivalului, când nu te costă nimic să intri în zona de food.

BurgerFest 2018

Următorul festival din lista mea este dedicat exclusiv burgerilor și se numește BurgerFest 2018. Evenimentul are loc la Verde Stop Arena, pe Barbu Văcărescu, în weekendul 11-13 mai. Accesul zilnici este 18 lei, cu varianta de abonament, pentru trei zile de festival la 30 de lei. N-as ști ce să zic mai mult despre evenimentul ăsta. Adună gașca și mergeți să mâncați burgeri buni!

Festival du Bonheur

În fine, cel din urmă festival este și cel mai întins, ca perioadă. Festival du Bonheur se ține între 27 aprilie și 1 mai, în Mamaia. Este deja la a treia ediție și se îmbină de minune cu mini-vacanța de 1 mai. Mâncarea este și românească și din bucătăria internațională, iar intrarea este liberă.

Bun, cam acestea sunt evenimentele pe care voiam să ți le prezint. Dacă mă întrebi, sunt de neratat. Poftă să ai…