Cel mai căutat restaurant din Lisabona este cât o garsonieră

Cum îți alegi restaurantul la care vrei să mănânci atunci când ești plecat în străinătate? Cauți pe forumuri de călătorii, platforme social media, recomandări sau pur și simplu o iei la picior și vezi unde îți place cum arată? Eu sunt adepta tuturor celor menționate. Le caut pe cele cu recomandări bune, mă las atrasă și de poze, recunosc, însă aleg să mă și plimb printre ele și să văd care mă atrage. Mai merg și pe instinct.

În cea mai recentă vacanță, la Lisabona, am ales cât mai mult de pe celebrul Tripadvisor. Am mers pe cele cu recomandări foarte bune și care funcționează numai cu rezervare. Îmi place să experimentez tot felul de gusturi în vacanță pentru că până la urmă aminitirile sunt cele mai frumoase. Și cum Lisabona este o destinație ideală pentru mâncare și zecile de sortimente de vinuri, nu a fost ușor să aleg locul perfect. Bucătăria portugheză este înrudită cu cea mediteraneeană, de aceea mâncarea lor tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice. Ba chiar este una dintre cele mai influente bucătării din Europa, portughezii fiind cei care au adus şi au popularizat în alte țări: roșiile, cartofii şi chiar ceaiul.

Cel mai căutat restaurant din Lisabona

Lisabona

Cât despre vinul de Porto,  în ciuda faptului că prezintă o concentraţie de alcool destul de ridicată, rămâne unul dintre cele mai bune vinuri din lume. Şi acoperă atât varietatea vinului roşu, cât şi pe cea a vinului alb. Însă de data asta am descoprit și Vinho Verde (“Vinul tânăr”) care ridică vinul alb la rang de artă printr-o aromă proaspătă și ușor înțepătoare. Este ceva ce nu are cum să nu-ți placă! Denumirea acestui sortiment de vin nu se leagă deloc de culoarea băuturii, ci se referă la “tinerețea” lui. Vinho Verde este gata pentru consum la 3-6 luni după recoltarea strugurilor, iar aroma este una proaspătă, ușoară, și alegerea perfectă pentru preparatele din pește și fructe de mare.

A Nossa Casa este cel mai interesant restaurant în care am fost până acum. Se află în regiunea Bairro Alto și se intră doar pe bază de rezervare. Cu o zi înainte, ba chiar două, eventual. Se află pe locul 4 din 4596 pe tripadviser, cu o suprafață cât o garsonieră mai generoasă, cochet, cu un personal foarte tânăr, și un chef la fel de tânăr, 24 de ani. Mâncarea este incredibilă. Fiecare preparat este o colecție de gusturi potrivite perfect împreună. Carnea de vită gătită foarte lent, combinată cu un fel de sfeclă roșie murată, cu ceapă caramelizată, toate condimentate cu un sos ușor iute. Toate acestea potrivite într-un taco crocant și subțire.

Meniul este diferit în fiecare zi și este destul de limitat. Adică ai două variante: a la carte sau să deguști meniul fix format din mai multe preparate în cantitate mai mică, la 35 de euro pe persoană. Desertul nu este nici el ocolit, însă ai doar două variante: cheesecake și mouse de ciocolată. A Nossa Casa este o experință în sine și trebuie să încercați localul dacă ajungeți la Lisabona.