Ceas inteligent sau tracker de fitness? Huawei Watch Fit

Acesta este Huawei Watch Fit, cel mai nou tracker pentru fitness care poate fi pe de altă parte și un smartwatch. Este puțin atipic datprită formei însă, cu un ecran de 46mm în diagonală îți poate afișa orice fel de informații de pe telefon, pe lângă numărul de pași, pulsul, sau cât de bine ai dormit noaptea trecută. Mi-a plăcut în mod deosebit funcția de măsurare a nivelului de oxigen din sânge, foarte util mai ales pentru antrenamentele mele din ce în ce mai grele. Sigur, nu fac atletism înnot și ciclism, însă le poate măsura și pe acelea precum și alte zece tipuri de antrenament. Te ghidează vizual cum trebuie să faci mișcările și cu siguranță poate înlocui pentru început un antrenor.

Dar doar pentru început, are cineva nevoie să te înveți și cum să respiri și să te motiveze să mergi mai departe decât crezi că poți. Evaluarea calității somnului este foarte importantă dacă vrei să funcționezi corect. Eu de exemplu am nevoie de minimum opt ore de somn ca să fiu activă și să pot face și antrenamentele. Ceasul îmi arată când am dormit prea puțin sau când nu m-am odihnit corect și m-am învârtit de pe o parte pe alta în pat. Data viitoare sunt mai atentă la ce mănânc înainte de culcare.

Autonomia este cea mai mare pe care am găsit-o la o astfel de brățară. Nu ai treabă cu el 10 zile la o utilizare normală și se mai încarcă și repede. Are nevoie de doar 10 minute pentru o zi întreagă de utilizare, iar apoi când revii acasă poți să îl lași liniștit încă o oră pentru a se încărca complet.