Ce UMIDIFICATOR ALEGI? Cum TE AJUTĂ să RESPIRI CORECT

Ce este un umidificator și cum te ajută să respiri corect la tine acasă? Două întrebări foarte valide care vor primi răspuns în acest review de umidficatoare de la Levoit.

Umidificatorul este un aparat care în teorie are aceeași funcție ca și vasul cu apă pe care îl puneau bătrânii pe calorifer. Orice sursă de căldură, mai ales caloriferul, fie el clasic sau electric ori pe ulei, usucă aerul. Nasul nostru are nevoie de o umiditate de 50-55% pentru a respira și filtra corect aerul. Dacă nu ai umiditate suficientă în cameră te vei trezi cu nasul uscat și obosit. La fel și pentru camerele în care stai mai multă vreme, regula nu este valabilă dor pentru dormitor. Mai puțin la bucătărie unde aburii de la mâncare contribuie la o respirație corectă.

Situația se complică în fiecare anotimp. Primăvara și vara când e multă vegetație este suficientă umiditate în aer, dar dacă folosești aerul condiționat vei scoate rapid umiditatea din aer și apoi trebuie să compensezi. Toamna și iarna pornești căldura, care are același efect asupra umidității, și din nou trebuie să compensezi. În concluzie, un umidificator este util pe tot parcursul anului și de aceea îți arăt astăzi două modele care te vor ajuta să respiri corect și implicit să te simți mai bine.