Ce înseamnă pentru mine un eveniment de tehnologie – ICEE Fest

Îmi plac la nebunie evenimentele în care se vorbește despre tehnologie. Acolo chiar găsești oameni care știu să spună o poveste, povestea lor și a brand-ului pe care îl reprezintă. Plus câteva mici povestioare din interiorul companiei care reprezintă sarea și piperul acelui discurs. Îți spun acum despre ICEE Fest și apoi vorbim despre ce simt eu când ajung la un eveniment de tehnologie.

ICEE Fest are loc anul acesta pe 14 și 15 iunie la Grand Cinema Băneasa. Da, în sălile de cinema, acolo unde orice loc este VIP pentru că îi vei vedea de oriunde pe cei care vorbesc dar și prezentarea de pe ecran.

Aici găsești agenda evenimentului și desigur tot cu ajutorul acestui link poți să vezi și cât costă biletele sau cine mai vorbește pe acolo.

Cine vine

Doar vreo 200 dintre giganții tehnologiei din toată lumea, reprezentanți ai Facebook, CNN, Google, The New York Times, Shazam, Netflix sau Socialbakers. Plus o mulțime de oameni din industrie, reprezentanți ai acceleratoarelor de start-up-uri din Dubai și Londra. Plus, cam toată lumea care lucrează în industria aceasta frumoasă de Tech, Social Media, Publishing, PR, Advertising.

Dacă ți-au atras atenția domeniile de mai sus sau lucrezi într-unul dintre ele probabil știi că un astfel de eveniment reprezintă o oportunitate. Așa spun și organizatorii, însă eu te asigur că oportunitățile vin exact de acolo de unde nu te aștepți. Poți să încerci să atragi atenția tipului de la Facebook să îi prezinți ideea sau proiectul tău însă tocmai l-ai ratat pentru că a fugit să prindă avionul spre următorul eveniment. Când intri înapoi în sala de conferințe, lângă automatul de cafea te abordează tipul de la Netflix și uite așa proiectul tău are un nou viitor. Sună bine, nu?

Da, este o mică exagerare, dar dacă cumva ajungi pe la acel eveniment sigur ne vei găsi pe noi acolo. Te salutăm cu drag și stăm de vorbă cu tine la o cafea :)

Unde am mai fost

Sunt patru evenimente mari și late de tehnologie la care am reușit să ajung de-a lungul timpului. Luate în ordine cronologică, primul este CES din Las Vegas, apoi MWC din Barcelona, Computex din Taipei și al patrulea IFA Berlin. Fiecare are o anumită nișă însă ce se aseamănă sunt sutele de mii de vizitatori pe parcursul a câtorva zile, miile de expozanți și produse prezentate acolo. Pe unele le vom vedea pe rafturi, pe altele doar în fotografii pentru că nu vor ajunge niciodată în magazine. Au fost acolo doar ca să îți atragă atenția asupra brand-ului.

La început am încercat să filmez tot. Și am filmat! Dar nu am reușit să postez nici măcar 20% dintre ele pentru că majoritatea erau, din punct de vedere tehnic, praf! Nu se înțelegea mare lucru, nu era nici o imagine în focus, nu aveam sunet. Următoarele ture am filmat mai puțin și am povestit mai mult pe site și așa mi-am dat seama de câteva lucruri. În viitor voi merge pentru experiențe, energie și pentru ”networking” așa cum i se spune în termeni mai corporatiști.

Concluzia este simplă, merg la târguri pentru experiențe. Pentru interacțiunea cu producătorii, cu oamenii care au creat acele produse și care îmi pot povesti despre ele mai bine decât altcineva. Sigur, e cam greu să îi găsești în marea de angajați și prezentatori de la fiecare stand, însă merită să îți faci o programare pentru o discuție cu unul dintre devoltatorii produsului. De cele mai multe ori sunt și ei la târg.

Merg pentru energia pe care o primesc acolo, și pentru tona de idei care îmi inundă cortex-ul în momentul în care, oriunde aș privi, văd tehnologii noi și oameni dornici să vorbească ore întregi despre ele. Entuziasmul de la aceste evenimente nu poate fi comparat cu absolut nimic.