Câte calorii consumi în timpul unei partide de sex?

Hai, recunoaște. De câte ori ți-ai pus întrebarea asta? Sau de câte ori ai catalogat partida de sex de dimineață drept “cardio”? Antrenamentul din sala de sport este clar diferit față de cel din “pat”. Așadar, să îl lăsăm pe cel din urmă pentru plăcere, că așa îi stă mai bine.

consum energetic sexLa întrebarea asta au vrut să găsească răspuns și câțiva oameni de știintă care s-au și pus pe studiat problema. Cu ajutorul a 21 de cupluri heterosexuale aceștia au urmărit consumul de energie în timpul actului sexual și în timpul activității fizice, în cazul acesta ei au ales alergatul pe bandă. După patru săptămâni de studiu aceștia au ajuns la o medie a consumului de energie în timpul partidei de sex de 4.2 kCal/min la bărbați și 3.1 kCal/min pentru femei. Ca să îți faci o idee ce înseamnă asta, prin comparație, activitatea fizică a contribuit în medie la un consum de 9.2 kCal/min la bărbați, respectiv 7.1 kCal/min la femei.

Oamenii de știință au vrut să afle și percepția subiecților asupra efortului depus în timpul activităților sexuale. Percepția a fost în medie foarte aproape de consumul măsurat al caloriilor, și mult sub cel activității fizice. Asta înseamnă că dacă ai face sex și activitate fizică ți-ai da seama că cea din urmă este mai greu de făcut decât prima.

Ei bine, chiar dacă intensitatea este diferită între cele două activități, caloriile consumate per minut în timpul actului sexual nu sunt neglijabile. Bineînțeles că de aici trebuie să calculăm și durata actului sexual, intensitatea activității și complexitatea pozițiilor abordate de cei doi parteneri. O partidă scurtă cu partenera deasupra unde mișcarea ta este limitată nu va rezulta în consumarea unui număr mare de calorii.

Prin urmare, dacă vrei ca partida ta de sex să conteze cu adevărat ca exercițiu fizic, încearcă să dai mai mult în pat, fii creativ, abordează poziții mai solicitante și încearcă să faci momentul să dureze mai mult decât o melodie la radio.