VIDEO – Cât costă să trăiești în Coreea de Sud

După ce într-un episod anterior am deplâns soarta celor care au avut neșansa de a se naște pe tărâmul lui Kim Jong Un, a venit timpul să vorbim despre frații lor mai norocoși născuți… mai la sud. Spre desebire de țara noastră unde se trăiește cel mai greu în sud tot datorită unui conducător care a lăsat în urma lui doar dezastru, ei bine la ei lucrurile stau invers. Doar că, la noi, acel cineva nu s-a mulțumit să cotropească doar un județ, acum s-a gândit să aplice același tratament întregii țări. Dar asta este o cu totul altă discuție. Să revenim la ale noastre. Coreea de Sud este o țară fascinantă, un model de urmat și este cu siguranță un loc pe care trebuie să-l iei în calcul în cazul în care vrei să emigrezi.

Totuși, ca orice altă națiune și coreeni au fixurile și cutumele lor. Pe lângă politețe și curățenie, pentru care îi admirăm și  felicităm, coreenii sunt obsedați de… operațiile estetice. Da. Țara lor este cunoscută drept patria operațiilor plastice. Orașele sunt pline de afișe cu reclame la saloane și la intervenții care mai de care mai ciudate. Există chiar și emisiuni în care au loc schimbări totale ale aspectului. Ca să-ți faci o idee asupra fenomenului, 20% dintre sud coreene și-au făcut o intervenție estetică, comparativ cu doar 5% din numărul americancelor. 

Îți vine să crezi sau nu, Coreea de Sud, este una dintre țările în care mi-ar plăcea să mă mut. Hai să afli de ce în materialul de mai jos.