Iubiti marea și doar pe ea? Fără plajele obositor de aglomerate și hotelurile insipide? Haideți aici.

Prima dată ne oprim pe o plaja cu bâtlani și muzică în surdină. Este la intrarea în Năvodari, așa că nu atrage fetele “glossy” și băieții cu tatuaj pe mușchi. O cheamă Rapana Beach, are umbreluțe de stuf și opțiunea “prosop” dacă nu vrei să închiriezi șezlong. Atașat este un beach bar decent și o bucătărie cu chefal (20 de lei porția), stavrizi, hamsii, rapane, borș de pește dar și vinul casei, roze. O minune! E frumos de îți vine să dormi pe plajă. Nu e nevoie. Este la cinci minute de mers pe jos de Vila Pontica, o altă perlă ascunsă a litoralului. Seamănă cu o casă de vacanță din Spania sau Portugalia, are piscină răcoroasă și mulți clienți străini. Mic dejunul îl pregătește o bunică și dacă aveți nevoie de carbohidrați după o noapte… însetată, vă face imediat frigănele.

La mijlocul litoralului găsim un hotel vesel, care nu lasă să fii obosit. Melodia din Venus are camere mari, în care albul și verdele se combină ca să te răcorească și să te țină fresh. Piscina maaaare, cu umbreluțe și șezlonguri colorate este locul în care poti să lenevești dacă nu ai chef să mergi 300 de metri până la plajă. Plaja curată și lipsită de hărmălaie. Nu mergeți acolo dacă sunteți cu ochii după “Ia porumb fiert, fierbinte!, “Faceti poză cu poneiul!” și “Vaporașul Speranța, plimbare de neuitat în largul Mării Negre!” Înapoi la hotel Melodia, pentru că am uitat să vă spun să încercați musai camera de relaxare, spa-ul și degustările de vin.

Șiii… dacă vreți să gustați din plăcerea vieții din St. Tropez, mergeti la Life Harbour Marina. În portul Limanu, Mangalia. Camerele hotelului te răsfață, dar dacă vrei mai mult poți să te cazezi pe un velier sau vas de pescuit. Găsești acolo un ponton pentru plajă și jacuzzi în aer liber. Dacă vrei să duci vraja mării mai departe, poți să iei cursuri de sailing sau sa închiriezi o ambarcațiune, cu tot cu echipaj, pentru plimbare. Ai club, restaurant și terasă. Prietenii mai lipsesc și pozele pe Facebook.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.