VIDEO – Vama Veche și Mamaia, în rest…

Ziua de 1 Mai este pentru litoral. O tradiție veche, încă de pe vremea părinților noștri. Așadar, indiferent de vârstă, cu toții ne înghesuim să revedem marea la începutul sezonului cald. Cluburile, cafenele, plajele sunt luate cu asalt de sute de mii de tineri, veniți din toate colțurile țării, ba chiar și din străinătate, căci deh, suntem renumiți la distracție.

În fiecare an povestea se repetă. Ne cam ia pe nepregătite și 1 Mai de câțiva ani încoace. Pe lângă veșnica problemă legată de drum și aglomerație, toți comercianții își doresc un profit cât mai mare dar cu servicii de slabă calitate. Cazările sunt foarte scumpe, mai ceva ca în Tenerife, cluburile de fițe îți iau un salariu minim pe economie numai ca să stai la o masă, nu mai zic de consumație, iar taxiurile profită într-o noapte cât într-un sezon estival.

Și pentru că am vrut să vedem cum se prezintă litoralul românesc la început de vară, am dat și noi o tură, cu câteva zile înainte de marea distracție. Așa cum ne așteptam, cele mai populare stațiuni sunt din ce în ce mai bine pregătite. Pe de-o parte avem Vama Veche, care de la an la an arată excepâional, iar de cealaltă parte avem Mamaia. Diametral opuse atât din punct de vedere al amplasării cât și al stilului, cele două stațiuni sunt cele mai bine pregătite să primească turiștim și anul acesta.

Despre restul stațiunilor nu prea avem ce să povestim. O atmosferă tristă și clădiri în paragină. Urmăriți clipul de mai jos ca să înțelegeți mai bine care a fost atmosfera. Apropo, voi unde ați petrecut mini-vacanța?