Cadouri pentru casă pe care să le duci sau să nu le duci

În perioada Sărbătorilor, fiind un tip popular, sigur ai fost invitat de prieteni sau diverse rude la masă sau la o cană de vin fiert. Atunci când vine vorba de vizită, mereu apar întrebări despre ce ai putea să duci, pe lângă clasica sticlă de vin sau  obiectele pentru casă. Chiar dacă acest tip de cadouri sunt surprize plăcute, câteva alegeri evidente sunt riscante şi s-ar putea să nu fie chiar potrivite, însă cu altele vei merge la sigur.

Obiecte decorative

Cadouri pentru casă

Obiectele pentru decor sunt un subiect mai complicat, unele fiind alegeri sigure, altele fiind discutabile. Dacă îţi cunoşti extrem de bine gazdele şi ştii sigur ce îşi doresc sau dacă ai fost de foarte multe ori în locuinţa lor, cam orice obiect decorativ poate fi bine primit. Totuşi, dacă vrei să mergi la sigur, evită lucrurile cu un ton prea personal, cum ar fi tablourile, statuetele sau obiectele din sticlă, pentru că în general, oamenii preferă ca ele să aibă o semnificaţie pentru ei sau să fie alese în concordanţă cu stilul locuinţei. Dacă vrei să mergi la sigur, alege mai degrabă rame monocrom, ca ei să poată expune ce poze îşi doresc, lumânări elegante, tot monocrom sau dacă îţi cunoşti mai bine gazdele, poți alege vaze sau fructiere, dar cu un design cât mai minimalist, ca să se poată potrivi oriunde.

Obiecte funcţionale

Cadouri pentru casă

E destul de neplăcut să primeşti de sărbatori oale, crătiţi şi tigăi sau coşuri şi cutii, chiar dacă arată frumos şi sunt utile. Fiecare are preferinţe diferite şi e mai bine să nu te bagi la lucruri atât de specifice, decât, din nou, dacă îți cunoşti gazda foarte bine şi ştii exact ce îşi dorește. În schimb, ai putea alege un set cu accesorii pentru sticlele de vin, un set de pahare de calitate, cu design simplu, din sticlă sau chiar şi un set de ceşti pentru cafea, un ceainic elegant sau accesorii. Indiferent de ce alegi, e bine să optezi pentru obiecte cu design simplu, monocrom, şi fără decoraţii sau culori prea ieşite din comun.

Textile

La prima vedere, textilele sunt o alegere riscantă, însă câteva opţiuni pot fi foarte bine primite. E bine să eviţi lucrurile pentru care ai avea nevoie de informaţii suplimentare, cum ar fi lenjeriile de pat, perdelele, draperiile sau feţele de masă. Poţi duce un set de prosoape de bună calitate, o pătură pufoasă pentru serile reci petrecute pe canapea, un set de şervete textile pentru masă sau suporturi pentru farfurii. Şi aici trebuie să alegi modele cât mai simple, clasice, şi în culori neutre, ca ele să se poată potrivi oriunde.

Atunci când cauţi un cadou pentru cei la care vei merge în vizită, e bine să te gândeşti dacă ţie ţi-ar plăcea să primeşti obiectul respectiv de la un invitat şi să ţii cont şi de gusturile celor pe care îi vizitezi. E bine să alegi obiecte nu foarte personale dacă nu e vorba despre cineva foarte apropiat şi să mizezi mereu pe calitatea materialului şi a designului.