Ingrediente (2 porții)

  • 300g cotlet porc dezosat
  • 450g fasole verde congelată
  • 5g pudră de curry
  • 50g caju
  • 2 g five spices
  • 2g boia dulce
  • 30g alune de pădure
  • 20 ml miere
  • 40g unt
  • 30 ml ulei măsline
  • 1g sare roz de Himalaya
  • 1g piper negru
  • germeni de ceapă
  • rădăcină uscată de lotus pentru decor

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Într-o oală cu apă care clocotește adăugăm fasolea verde și o fierbem pe foc mediu timp de șase minute. Între timp, ungem cotletul de porc cu ulei de măsline, folosind o pensulă, apoi îl asezonăm pe ambele părți cu pudră de five spices, sare și piper. Așezăm cotletele pe grătarul încins, două minute pe prima față apoi un minut pe cealaltă, urmând să între în cuptorul preîncălzit la 190c timp de opt minute.

Dressing: Ύntr-un bol adăugăm pudra de curry, două linguri de miere, câteva picături de ulei de măsline și amestecăm energic cu ajutorul unei spatule sau al unui tel.

Într-o tigaie încinsă adăugăm untul, caju-ul și alunele de pădure zdrobite, apoi fasolea verde, scursă de apă. Călim un minut, după care adăugăm dressing-ul cu miere și curry. Amestecăm bine și ținem pe foc timp de patru minute.

Plating: Pe centrul farfuriei așezăm fasolea verde și crumble-ul de caju cu alune de pădure, deasupra cotletul de porc scos din cuptor, germenii de ceapă și rădăcina de lotus.

P.S: un pahar de vin alb sec merge de minune cu acest preparat.

Mulțumim Showroom Miele pentru găzduire

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.