VIDEO -Scoici Saint Jacques și Tequila

Pentru că Altos Plata își păstrează mereu aroma delicată de agave, putem să o asociem cu o multitudine de dish-uri văratice. Spre exemplu, merge foarte bine cu mâncăruri pre-hispanice, citrice aromate sau chiar insecte, pentru cei curajoși. Puritatea și gustul nealterat fac această tequila să meargă de minune alături de portocală și lime, îmbinând gustul mexican și scoțându-l în evidență în preparate fresh precum salate, fructe de mare proaspete sau chiar sushi. 

Ceviche este un dish cu fructe de mare cunoscut, care se face în general cu creveți, scoici și pește fresh. Eu i-am dat un twist interesant și am folosit doar scoici Saint Jacques, de data aceasta. De ce? Pentru că dressing-ul onctuos cu citrice, tequila și coriandru îmbină minunat aroma delicată de agave cu gustul iodat, de mare.

Ceviche de st Jacques afumate la plajă

INGREDIENTE:

  • sucul de la 1 lămâie
  • sucul de la 1 lime
  • Tequila Altos Plata 
  • ulei de măsline 1 lingură
  • chilly rosu fresh 1 bucată
  • scoici st Jacques fresh 200g
  • mentă proaspătă 1/2 casoletă
  • chives/ceapă verde 1 legatură 
  • sare de mare
  • piper negru 
  • coriandru proaspăt 1/4 casoletă 
  • smoking gun + alge/plante de pe plaja 1 buc *optional

Preparare:

Amestecați, cu ajutorul unui tel, toate ingredientele lichide într-un bol. Adăugați ingredientele fresh tocate, apoi tăiați scoicile în fâșii subțiri, delicate. Turnați dressing-ul în patru farfurii cu baza adancă, apoi adăugați fâșiile de Saint Jacques. Presărați deasupra acestora mentă și coriandru proaspăt, apoi asezonați cu puțină sare de mare și piper proaspăt măcinat. Opțional puteti să afumați ceviche-le cu rumegus de hickory și neapărat serviți-l alături de un cocktail Paloma rece, cu suc proaspăt de grapefruit, tequila Altos și puțină apă minerală. 

Ingrediente cocktail Paloma

  • 50 ml Altos Plata
  • 50 ml fresh de grapefruit roz
  • 50 ml apă minerală
  • 10 ml de sirop de zahăr
  • Garnish: o felie de grapefruit și coaja de grapefruit