BMW SERIA 3 M340d Touring. THE YOLO CAR

2020. Lansări de electrice peste tot. Ba chiar și Dacia a anunțat cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Dar, motoarele cu combustie internă mai fredonează un pic. Mai au câțiva ani până când vor apune cu totul. Încă mai au chestii de zis.

Am avut șansa, zilele trecute, să alerg mult și bine un BMW M340d Touring. Adică, pe românește, un break diesel, cu motor de 3 litri și vreo 340 de cai putere. 700 NM îți rearanjează hainele prin bagaj și ai mari șansă să găsești și niște maioneză făcută din ouăle de la țară.

E naibii de rapidă. Tehnologia mild-hybrid repară lag-ul turbinelor și pe lângă asta, poți să obții și consumuri excepționale. Medie de 6,5% după un drum București-Moieciu și retur.

E rapidă nu doar în linii drepte, ci și pe viraje. Suspensia cu tratament M ține portbagajul aproape de sol și dacă ești în căutare de senzații tari, s-ar putea să te și depășească la un moment dat. Nu e însă mașina extremelor. Încearcă să fie un sleeper cu body kit agresiv. Eu o ador dar parcă mai mult mi-ar plăcea varianta pe benzină.