VIDEO – Budincă rece cu lapte de cocos, banane și semințe de chia

Cum toată lumea încearcă să mănânce cât mai sănătos și ușor în zilele de vară, ne-am gândit să îți dăm o idee pentru un mic dejun bogat în vitamine și repede de făcut. Îți ia doar cinci minute și este super gustos. 

Ingrediente necesare:   

 •banane coapte – 5-6 bucăți

• sirop agave – 2 linguri

• păstaie de vanilie-1 bucată

 lapte de cocos-1 cutie (250-300ml)

 pudră cacao – 2 lingurițe 

• scorțișoară măcinată – 2 lingurițe

• fulgi/chips cocos-1 pungă 

• semințe de chia – 150g (o cană)

-lapte de migdale – 300-400 ml

-mentă fresh – câteva frunzulițe 

Tăiem bananele grosier, apoi scoatem semințele de vanilie din păstaie cu ajutorul unui cuțit. În vasul de blender, în cazul nostru cu mixare în vid, adăugăm: bucățile de banană, semințele de vanilie, scorțișoară și pudra de cacao. Completăm cu laptele de migdale împreună cu 3-4 linguri de semințe de chia. Vidăm recipientul pentru a păstra intacte aroma, vitaminele și mineralele dar și pentru a nu se oxida bananele. Când s-a încheiat procesul de vidare, apăsăm de câteva ori pe butonul „Pulse” , apoi blendăm mărind treptat viteza. Deschidem supapa de protecție a vasului, adăugăm restul de semințe de chia și siropul de agave. Vidăm din nou și punem la frigider pentru 2-3 ore, dacă rezistăm tentației

Plating: servim budinca rece și catifelată, într-un pahar sau bol transparent. Ornăm cu fulgi/chips de cocos și presărăm deasupra câteva frunze de mentă proaspătă. Enjoy! 

Blenderul cu mixare în vid OZEN este cea mai recentă inovație în domeniul blenderelor, ideal pentru iubitorii de sucuri naturale proaspete din fructe și legume sau orice alte preparate rapide care să nu ne facă să pierdem prea mult timp prin bucătărie. Datorită tehnologiei sale care extrage aerul din recipient și realizează mixarea într-o stare de vid, orice preparat realizat rămâne omogen, fără a forma bule de aer, nu oxidează, iar gustul nu se modifică. Blenderul poate fi folosit atât în modul cu mixare în vid, cât și ca un blender obișnuit. Și încă un lucru foarte important, vasul de mixare al blenderului este realizat din Tritan, fără BPA (Bisfenol A), este rezistent termic și la șocuri, pete, arome, mirosuri și în plus este foarte ușor de curățat.