Black Friday la BRD

Nu ştiu ce ţi-ai luat tu de Black Friday, dar eu nu mi-am luat nimic. Nu pentru că nu cred în reducerile practicate de magazine, ci pentru că în momentul respectiv pur şi simplu nu aveam nevoie de un nou telefon, laptop sau tabletă.

În plus, nu sunt deloc genul care să cumpere la impuls, sub presiunea unei oferte, doar de dragul de a cumpăra ceva la reducere. Nu-mi place să intru pe un site şi să fiu sub presiune să dau click pe butonul “Adaugă în coş” pentru ca nu cumva produsul să dispară de pe stoc pentru că este cumpărat de altcineva.

De fapt, mie îmi place să-mi planific în detaliu cumpărăturile majore, lucru de care probabil ţi-ai dat seama dacă urmăreşti articolele pe care le scriu pe aici. Îmi place să-mi fac un fond de rezervă pentru cheltuieli urgente, îmi place să economisesc şi, în general, consider că este mai bine să strâng bani pentru o achiziţie importantă decât să apelez la un credit.

Totuşi, există unele aspiraţii pe care pur şi simplu nu le poţi împlini doar prin economisire sau situaţii în care nu eşti pregătit moral să investeşti o bună parte din banii pe care i-ai strâns în ultimii ani. Iar uneori se întâmplă să apară oportunităţi pe care nu trebuie să le ratezi. Fie că este vorba despre oferte rare cu care nu te vei mai întâlni prea curând, fie că simţi nevoia să faci acum o anumită schimbare în viaţa ta, trebuie să profiţi de oportunităţile bune chiar dacă în momentul respectiv nu ai banii necesari pentru asta.

Ştiu, teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Hai să vedem. Uite, îţi dau un exemplu personal acompaniat de exemple ale altor trei colegi de la Cavaleria ca să înţelegi mai bine despre ce vorbesc aici.

Daniel îşi doreşte un dormitor nou

Aspectul general al camerei în care dorm are un aport semnificativ la calitatea vieţii mele, pentru că acela este locul în care îmi petrec o bună parte din timp. De ceva vreme îmi planific o schimbare completă a mobilei, cu pornire de la patul în care dorm, pentru că relaxarea din timpul nopţii este esenţială. Prin natura meseriei mele, biroul pe care stă laptopul la care lucrez ore bune din zi este de asemnea important, la fel ca şi etajera pe care ţin diverse cărţi din domeniu sau noptiera pe care las telefonul şi cartea SF pe care o citesc periodic. Mai adaugă aici un televizor cu diagonala mare, un nou calculator şi alte mărunţişuri şi au un tablou aproape complet.

Toate aceste lucruri necesită însă investiţii majore, estimate de mine la 10.000 de lei. Tocmai de aceea, până acum am evitat să demarez achiziţiile, însă am descoperit o ofertă avantajoasă pentru a-mi pune planurile în aplicare.

BRD are o ofertă specială de Black Friday cu o reducere de 28% la dobânda pentru creditul Expresso, la care dobânda standard este de 8.55%. Astfel, trebuie să plătesc un avans de numai 5% şi primesc 20% în plus pentru mobilarea dormitorului. Visul meu este pe cale să se împlinească. Este un mix intre Expresso si Habitat, la Expresso nu ai suma suplimentara de 20% sau avans.

Rareș vrea să economisească bani pentru un scuter

Vorba care spune să îți faci iarna car și vara sanie, se aplică în dreptul meu. M-am săturat de traficul nebun din București, și îmi doresc să nu depind de transportul în comun. Deja mă gândesc la scuterul acela cu design clasic italian din anii ’80 pe care am pus ochii. Păcat că mai am o pasiune care mă împiedică să pun mulți bani deoparte: hainele. Nu mă pot opri din cumpărat, deși sunt bărbat. Dar, m-am hotărât! La primăvară îmi iau scuter! Abia aștept să aleg casca și geaca de protecție.

Tot visul ăsta va fi posibil dacă reușesc să strâng vreo 12.000 de lei până la primăvară. Unii ar spune că este mult pentru un scuter, dar numai la el mă gândesc. Mai trebuie doar să strâng banii. Cum? Am nevoie de un depozit bancar, care să țină banii acolo pentru mine fără să fiu tentat să intru în ei. Banii rămân în depozit și mai primesc și dobândă. Super!

Am văzut că BRD are o ofertă de Black Friday. Da! O bancă oferă beneficii și cred că mă poate ajuta și pe mine. Pe lângă dobânda existentă la depozit, plusează cu încă 0,5% pentru Depozitul la Termen. Ce bine! Până la vară o să am și bani de benzină. Nu mai e mult și voi zbura pe lângă mașinile blocate la semafor sau în intersecție.

Lorena vrea să investească într-un mic business

De aproape un an de zile sunt antreprenor. Și asta nu este ușor deloc. Mai ales la început. Până se adună experiența, partea financiară îmi poate distruge proiectul dacă nu sunt pregătită. Și ca să fiu sigură că nu se duce totul de râpă mi-aș garanta businessul cu un mic credit. Lunar aș avea nevoie de o garanție. Cam de 15.000 lei.

Am găsit o variantă avantajoasă la BRD. Da, o bancă are oferte de Black Friday. Pachetul Small Business Profitpro are acum un discount de -75%, cu un avans de minim 5% dacă prezint garanții suplimentare față de obiectul creditului. Hai că sunt pe drumul cel bun și… liniștit. Intre pachet si credit nu exista nicio legatura.

Marian vrea să-și recondiționeze mașina

Este prima mea mașină și bineînțeles că o îndrăgesc nespus. Chiar dacă are deja mai bine de 12 anișori, este tare drăgălașă, chiar într-o condiție de invidiat pentru prietenele ei mai tinerele. Țin foarte mult la ea pentru că parcă mă văd conducând-o pe străzile din oraș peste 20 de ani, întorcând capete curioase. Cum va merge ea printre toate mașinile electtrice, cu ceva zgomot și cu un pic de fum supărător pentru cei ce pedalează țanțoși pe ștrase. Ahh, ce bine o să fie…

Dar până atunci trebuie să am grijă de ea, să o întrețin și să pun de pe acum deoparte piesele de schimb ce vor fi tot mai greu de găsit în viitor. Sunt sigur că această cheltuială este mult mai ușor de suportat decât prețul pieselor pe cale de dispariție în 20 de ani. Așa că mă gândesc serios să apelez la un card de credit de la BRD, mai ales că acum are oferte de Black Friday! Potrivit mi se pare Cardul cum vrei tu care îmi dă libertatea de a apela la fonduri suplimentare atunci când am nevoie ele.

Iată aici ofertele BRD.
pag0

pag3

pag 2

pag1