Barul, atracția livingului

Ai avut o zi grea la birou, drumul până acasă a fost obositor şi singurul lucru la care te gândeşti este să te arunci pe canapea şi să te bucuri de un pahar de whiskey. Ajungi acasă şi începi să cauţi. Ai dat de sticlele cu vin, depozitate strategic în debara, dar nici urmă de sticla cu whiskey iar paharele sunt și ele răsfirate prin toate rafturile din bucătărie. Te mulţumeşti cu o bere, dar unde e desfăcătorul?!
Dacă îţi place ordinea și nu vrei să cauţi lucruri cu orele şi mai vrei să îţi impresionezi și prietenii cu colecţia ta de băuturi fine, atunci ar trebui să investeşti într-un bar, ales în armonie cu locuinţa ta. Deşi este o simplă piesă de mobilier, barul aduce o notă de eleganță şi maturitate, devenind punctul de atracție al livingului tău.


Înainte de a discuta despre componenta estetică a barului, hai să discutăm despre utilitatea acestui obiect, pentru că până la urmă, latura practică este cea mai importantă. Barul devine extrem de practic atunci când ai musafiri şi, cu siguranţă, prietenii îţi calcă pragul destul de des. Fie că îi inviți să vă uitaţi la un meci, ai organizat o seară de poker sau dacă vă adunaţi să vă bucuraţi de o mâncare delicioasă, un vin bun nu face decât să îmbrace și mai bine atmosfera.
Cu siguranţă, ai în casă mai multe tipuri de băuturi şi o groază de sticle, depozitate cine mai știe pe unde. Dacă dai şi o petrecere, lucrurile se complică şi mai tare. Fiecare invitat te va întreba unde e sticla cu whiskey, ce ai făcut cu sticla de vin sau dacă ai mai multe tipuri de vin. Decât să încarci masa cu toată selecţia sau să le ascunzi strategic sub masă, ele vor sta mult mai bine, mai ordonat şi mai elegant la locul lor prestabilit, în bar.
Toate sticlele sunt în acelaşi loc, sunt corect depozitate şi nu rişti să le spargă cineva din neatenţie. Bineînţeles, tot în bar poţi depozita şi paharele potrivite pentru fiecare tip de băutură. Vremurile în care foloseai cana în loc de pahar s-au dus demult, iar acum, ca un adevărat gentleman care se respectă, ai un set de pahare perfecte. Pe langă paharele pentru vin, poate ai şi un set de pahare pentru whiskey, unul pentru shoturi şi tot așa. Depozitându-le în bar, ele vor fi mereu ferite de praf sau accidente şi vei ştii mereu de unde să le iei.


Barurile sunt şi ele de mai multe tipuri şi, în funcţie de cât spaţiu ai în locuinţă, de dimensiunea colecţiei de sticle şi cât de mult vrei să investeşti, poţi alege dintre multe variante. Dacă îţi doreşti ceva mai permanent şi mai complex, atunci optează pentru o tejghea de bar, care se poate asocia cu câteva scaune înalte. Sub tejgheaua de bar, poţi instala câteva rafturi pentru sticle şi suporturi pentru pahare.
Dacă ai mai puţin spaţiu sau nu îţi dorești să modifici prea tare locuinţa, poti alege un bar de tip dulap, ce vine deja dotat cu spaţii pentru depozitarea băuturilor şi rafturi sau suporturi pentru pahare. În funcţie de preferinţe şi necesităţi, poţi alege un bar mai spaţios sau mai mic, unul cu uşi sau fără, pentru a-ţi expune colecţia. Dacă vrei ceva mai versatil, alege un bar mobil, pe care să îl poţi muta în funcţie de ocazie.
Deşi majoritatea modelelor disponibile pe piaţă sunt din lemn, sigur vei găsi o culoare care să se potrivească cu mobila pe care o ai deja sau, dacă vrei ca barul să devină accentul principal al livingului, poţi opta pentru un model sau o culoare complet diferită, care să creeze un contrast vizibil şi să atragă atenţia.