[VIDEO] Volkswagen Golf 7 – Lucky Seven

Când ți se dau cheile unui Volkswagen Golf 7 pe care urmează să-l conduci câteva zile la rând, mai întâi te încarci de ură, de energie negativă. Te rogi la toți zeii ca maşina să nu-ți placă. Îţi doreşti din toţi rărunchii să-i urăști turbina, să-i deteşti motorul diesel, să-ţi provoace silă chiar și bușonul de la rezervor. Ai vrea să-ţi cauzeze urticarie acele de la vitezometru și cutia cu dublu-ambreiaj.

Apoi te sui la bord şi dintr-o dată revii la sentimente mai bune. La cinci secunde după ce ai pornit motorul, îți dai seama că maşina în cauză e, de fapt, la ani lumină în faţa celor mai mulţi concurenţi. Asta, chiar dacă în teorie modelul se numără şi printre cele mai ”bătrâne” din segment. Până şi facelift-ul anunţat de producători e doar ca să le închidă gura cârtitorilor, câţi or fi ei. Nu găseşti nimic care să te supere la Volkswagen Golf 7. Nu te agasează nici măcar sunetul semnalizării, așa cum e cazul la Renault Megane. Maşina asta nemţească s-a dovedit bună la toate. După ce-am condus două variante diferite, am decis că e preferabil să eviţi motorizările mici, pentru ca experiența şofatului să ajungă cât mai aproape de perfecțiune. În aceeaşi notă personală, am constatat că pe motorizările mari chiar şi suspensia se comportă mai bine.

golf 7

Interiorul de VW Golf 7 pare că-i de maşină premium, fără nici un soi de exagerare. De fapt, chiar am văzut autoturisme premium cu multe pretenţii, ale căror finisaje erau simţitor mai slabe decât la noul Golf 7. O notă de clasă superioară adaugă şi sistemul multimedia inovativ, care poate recunoaşte gesturile utilizatorului. Ar mai fi loc de perfecţionări la instalaţia de muzică şi distracţie, dar cel dintâi pas făcut este impresionant. Oricum, de opţiuni nu duci lipsă, pentru că Volkswagen Golf 7 vine cu literalmente zeci de elemente pentru configurare. Există inclusiv o variantă cu tracțiune integrală, chiar dacă maşina asta nu prea pare făcută pentru off-road. E bine, oricum, că ai şi această posibilitate.

Noi am testat în paralel două motorizări. Prima a intrat pe mâna noastră cea de 1,6 litri diesel, apoi ne-am concentrat pe configuraţia Highline cu motor de 2 litri TDI și cutie automată DSG. Aceasta din urmă vine cu un preț fantastic de pornire, de 25.000 euro, cu alte cuvinte ea este mai scumpă cu peste 10.000 de euro față de varianta de bază.