Și stau în spatele acestei decizii. De altfel, o sintagmă valabilă în toată gama SUV-urilor cu mici excepții. Grandland X nu face excepție și este cel mult o mașină decentă și asta nu o face prima opțiune dacă m-aș uita după așa ceva.

Lipsește tracțiunea integrală, de exemplu. Iar la 35.000 de euro, nu sunt deloc bani puțini. Pe lângă asta, mai sunt și niște probleme de finisaje, pe care nu le-am văzut, de exemplu, pe mașini mult mai ieftine. Doar la Fiesta am mai văzut o cotieră pe portiera șoferului care să scârțâie așa. Dar, Fiesta e vreo 11.000 de euro.

Și parcă nici la drum nu este la fel de rafinată. Schimbările de trepte se fac ok, de exemplu, dar smucește la aproape fiecare plecare de pe loc sau mers bară la bară, ori la opriri.

Ce recomandă însă Grandland X? Confortul. Suspensia este foarte bine reglată și insonorizarea bună. Este suficient de spațioasă pentru o familie tânără, indiferent de nivelul de dotare ales. Îmi plac perdeluțele dar și scaunele și bancheta confortabile. Prefer niște plastice care ies ușor decât niște scaune proaste sau ergonomie de fațadă.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Marian, este ca esti brasovean? Doar pe acolo am mai auzit sa se spuna `pe peste tot`.
    Scuze hate-ul, dar nu ma puteam abtine :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.