Nu e cea mai bună perioadă să-ți cumperi o mașină electrică. O dată că petrolul e foarte ieftin, cum n-a mai fost demult. Și-apoi autonomia lor e la doar 10% din cât poate să ducă un diesel la mers normal. Dar viitorul este electric și trebuie să ne luăm mașini electrice ca să nu mai ardem “pipi de dinozaur” cum spune Marian.

Știu, îți tremură vârfurile degetelor să scrii: “Băi, castravete! Nu pot să ajung până la Brașov cu o mașină d-asta de o bagi la priză!”. Dacă nu ești șofer de camion, eu zic că nu ai de ce să îți faci griji. Calculează bine câți kilometri faci până la muncă. Eventual și înapoi. Pun pariu că te încadrezi între cei 99% care fac până-n 60 de kilometri pe zi. Adică o să te coste 8 lei pentru vreo sută de kilometri. Chilipir pe lângă cei 40-50 lei pe care îi dai acum. De diferență îți poți cumpăra ușor meniul de prânz și un bilet la film. Cum ar fi să vezi 30 de filme pe lună? Sau o rată la un apartament mic, sau un concediu în Thailanda în fiecare an sau… adaugă tu aici pasiunea pe care nu ai satisfăcut-o încă pentru muzică, sport etc. Mai pui și ajutoarele de la stat lângă și deja economisești bani.

Dar te aud strigând: “Băi, castravete! BMW i3 costă cât un seria 3”.

Da, dar “ăsta micu’ ” e un: ”Uite ce poate să facă BMW!”. Pune laolaltă felul în care e construită mașina, din materiale ușor de reciclat plus fibră de carbon și-ți dai seama că e mai degrabă un “technology showcase”. Și dacă tu ți-l cumperi, intri într-un grup select al oamenilor cu ștaif și ștecăr mare la 380V.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

De ce nu credem însă în BMW i3 pentru Bucureștiul nostru drag? Păi pentru că București nu este Corbeanca, Pipera sau orice alt oraș cu case și garaj. Dacă nu cumva ești foarte înstărit și stai la curte în metropolă, atunci o să îți treacă fix o secundă prin minte următoarea idee proastă.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

10 Comments

 1. 1
 2. 2

  SALUTARE,AM AVUT OCAZIA SA URC DE MAI MULTE ORI INTR-UN I3 , SA CONDUC ACEASTA MASINA SI DE FIECARE DATA ACEASI IMPRESIE: MULT PREA SCUMPA PENTRU CE OFERA , PENTRU AUTONOMIA DESTUL DE MICA COMPARATIV CU ALTE MODELE , IAR MATERIALELE PE CARE TU LE NUMESTI PREMIUM MI-AU PARUT DE FIECARE DATA FOARTE PROASTE CA IMPRESIE , LA ATINGERE , IMPRESIA CA STAI INTR-UN CONTAINER DE RECICLARE A PLASTICELOR SI A ALTOR MATERIALE UTILIZATE . MASINA ESTE FOARTE SLAB ANTIFONATA , ZGOMOTOASA LA TRECEREA PESTE DENIVELARI IAR DACA TRAGI PUTIN DE GEAMURILE FATA DE EXEMPLU , GEAMURI CARE NU AU RAMA O SA VEZI CAT DE MULT SE DEPLASEAZA SI CAT SPATIU SE DESCHIDE IN PARTEA DE JOS DE POTI VEDEA IN INTERIORUL USII . NU SUNT FAN RENAULT DAR CRED CA LEAF SI ZOE FAC O IMPRESIE MULT MAI BUNA IN TOATE PUNCTELE DESCRISE MAI SUS . IN CEEA CE PRIVESTE RECUPERAREA DE ENERGIE TOATE MODELELE ELECTRICE FAC ACEST LUCRU INCLUSIV HIBRIDELE , CONDUC DIN CAND IN CAND MASINA SOTIEI , UN AURIS HIBRID CARE SE DESCURCA FOARTE BINE SI IN ORAS SI IN AFARA PE AUTOSTRAZI . NUMAI BINE , NE VEDEM SAPTAMANA VIITOARE LA GENEVA ?

 3. 4
 4. 5

  Felicitari pentru test! As avea doua amendamente: 1. Nu credeti ca ar fi mai bine daca ati blura numerele masinilor care apar in filmare “fara nici o vina”? Macar cele care sunt foarte aproape, cum era Toyota aia dupa care ati parcat. 2. Nu credeti ca ar fi bine sa evitati in filmare expresiile “vom vedea mai tarziu” sau “ati vazut in test” mai ales cand vorbiti despre unele sisteme sau echipamente pe care le testati pe parcursul filmarilor, pentru ca la montaj nu tineti totdeauna cont de ordinea filmarilor. De exemplu George vorbeste la prezentarea exterioara despre senzorii de parcare “pentru ca masina asta si parcheaza singura; o sa vedem lucrul acesta impreuna”, dupa ce deja fusese testat sistemul in test de doua ori. Nu vreau sa par prea critic, dar cred ca da mai bine sa nu folositi termenii “vom vedea” sau “ati vazut” (sau altii similari in acelasi context), cred ca e si mai usor la montaj pe urma! :)
  Succes in ceea ce faceti si asteptam si mai multe postari!

 5. 6

  Ma uit la testele voastre cu aproape :) aceeasi placere si acelasi interes cum ma uitam la TopGear. Bravo George ! Bravo Marian ! Sunteti foarte tari !

 6. 7

  Electricele ca electricele. O tendinta nu foarte noua in industria auto. Cea mai noua este masina cu propulsie pe hidrogen. Asteptam un test cu Toyota Mirai. Felicitari in continuare !

  PS Nu prea am inteles la ce te-ai referit la faza cu schimbatul display-ului de bord din masina, cand acesta devine perimat ca operativitate ?

 7. 8

  lateralul masinii cu un geam mai sus si unu mai jos imi aminteste de skoda roomster.cam la fel este.e o masina frumoasa,pret cam mare.probabil vor evolua lucrurile in anii urmatori.

 8. 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.