Audi a simțit succesul SUV-urilor încă din 99 cu Audi A6 Allroad. Doar că nu a știut să interpreteze complet semnele divine. Allroad are o istorie bogată de aproape 20 de ani și lucrează pe aceeași rețetă simplă. Se ia un Avant, se montează suspensie pneumatică și se pun niște aripioare din plastic care să lățească mașina, body-kit-ul și gata. Un break care poate cuceri liniștit orice potecă cu sau fără asfalt.

Am testat cea de a treia generație (C7) și după mine cel mai frumos exemplar din toate lansate cu badge-ul Allroad. E ceva masculin la mașină și parcă știi că proprietarul acestei mașini, altfel destul de scumpă, folosește mașina corespunzător. N-aș avea nicio scuză să stau în casă cu așa mașină în fața blocului/vilei. Și parcă arată și mai bine cu un suport de biciclete deasupra, nu?

Audi A6 allroad vine cu același motor în trei variante de putere. De la puțin peste 200, la 272 până la 320 de CP. Ultimul transformă mașina într-o rachetă sol-sol extrem de silențioasă. Cuplul este livrat instant și ține până la aproape 4000 de ture pe minut, apoi simți foarte plăcut o mică smucitură din cutia de viteze, semn că e gata să accelereze într-o nouă treaptă. Altfel, îți arată prietenește că mai poate accelera și din treapta a cincea. Și culmea, cu cât mergi mai tare, cu atât se așează mai bine la drum lung. Țin minte că pe autostrăzile din Germania, la 180 de kilometri pe oră are puțin peste 2000 de ture. Asta înseamnă să concepi o mașină pentru autostradă, bine, cea fără limite de viteză.

Te las acum cu testul nostru cu Audi A6 allroad, pe care l-am împrumutat de la LeasingAutomobile.ro

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *