Uneori polițiștii de la Rutieră au darul să ne șocheze cu modul în care își aleg procesele verbale și fiecare dintre noi are o istorie care a durut la buzunar. Eu sunt din tabăra celor care cred că avem nevoie de și mai multe amenzi. Vreau să văd permise ridicate și amenzi mari pentru șoferii care ajung să îi înfurie pe ceilalți cu nesimțirea, pentru părinții inconștienți care își lasă copiii să țopăie prin mașină și cei care folosesc telefonul la volan. Dar asta nu înseamnă că putem fi de acord cu abuzul.

Coloană mare la semafor. Toată lumea ocolește groapa uriașă trecând pe contrasens iar tu ești singurul oprit de poliție. Că aveai numere din alt județ. E doar un scenariu și pun pariu că al tău s-ar putea să fie chiar mai… distractiv. Vestea bună este că amenzile de circulaţie pot fi foarte uşor anulate în instanţă. Acest lucru nu se întâmplă aşa de des pentru că, descurajaţi de ideea unui proces care presupune timp şi costuri, mulţi şoferi nu contestă procesul-verbal de contravenţie. Pe de altă parte, mulţi şoferi, deşi se consideră nedreptăţiţi, nu contestă procesul-verbal de contravenţie pentru că nu ştiu cum să facă acest lucru. În realitate, lucrurile sunt foarte simple. Iată pașii care te vor scăpa de o amendă abuzivă.

Primul pas: nu lăsaţi să treacă cele 15 zile în care aveţi dreptul de a vă adresa instanţei de judecată pentru a contesta procesul-verbal de contravenţie. Dacă aţi depăşit acest termen, acţiunea voastră judiciară nu mai are nici o şansă de succes.

Termenul de 15 zile curge de la data la care aţi primit procesul-verbal: fie v-a fost înmânat personal de poliţistul rutier, fie l-aţi primit prin poştă. În acest din urmă caz, trebuie să fiţi atenţi la data de pe ştampila poştei, care poate fi anterioară zilei în care aţi primit plicul cu procesul-verbal.

Instanţa căreia trebuie să vă adresaţi este cea în raza căreia îşi are sediul unitatea de poliţie rutieră care v-a amendat.

Plângerea care se adresează instanţei de judecată, pe care o puteţi depune personal sau trimite prin poştă cu confirmare de primire, trebuie să fie însoţită de o copie după actul de identitate şi o copie după procesul-verbal prin care aţi fost amendat. Toate aceste acte: plângere, copie după act de identitate, copie după procesul-verbal – trebuie depuse în dublu exemplar.

Principalele motive prin care puteţi obţine anularea procesului-verbal de contravenţie ţin chiar de modul în care acesta a fost întocmit de poliţişti. Acesta trebuie să aibă toate rubricile completate corect. În realitate, s-a dovedit că mulţi poliţişti nu completează toate rubricile sau nu le completează corect.

Iată câteva posibile lipsuri ale procesului-verbal:

 • neprecizarea motivelor care au dus la întocmirea unui proces-verbal sau care nu conţin datele cerute de lege;
 • nu sunt menţionate obiecţiunile contra-venientului;
 • lipsa semnăturii agentului constatator;
 • lipsa menţiunilor cu privire la numele şi funcţia agentului constatator;
 • stabilirea amenzii în sumă totală, fără să se indice sancţiunea aplicată pentru fiecare din contravenţiile stabilite

În cazul în care nu aţi semnat procesul-verbal de contravenţie, semnătura personală fiind obligatorie, poliţistul trebuie să aleagă un martor ocular care să contrasemneze procesul-verbal.

De asemenea, pentru a fi valabil, pe procesul-verbal trebuie obligatoriu menţionate data şi locul unde este încheiat, numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator, datele voastre personale din actul de identitate, codul numeric personal, descrierea faptei pentru care aţi fost oprit, prin indicarea datei, orei şi locului, şi descrierea împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.

Este important să ştiţi faptul că în instanţă aveţi dreptul de a cere Poliţiei Rutiere să pună la dispoziţia judecătorului orice fel de probe care nu v-au fost arătate sau care credeţi că v-ar putea dovedi nevinovăţia. Exemplu: fotografiile, în care trebuie să apară maşina voastră cu claritate şi pe care trebuie să fie inscripţionate data completă (ziua, luna, anul, minutul). În cazul unei parcări ilegale, această probă este esenţială.

Ce acte trebuie prezentate la control polițistului de la circulație?

 • actul de identitate (BI sau CI);
 • permisul de conducere;
 • atestatul profesional (dacă e cazul);
 • talonul mașinii pe care o conduceți;
 • asigurarea (RCA) mașinii;

Lipsa unui act sau prezentarea lui în fotocopie reprezintă o contravenție și se poate sancționa cu avertisment sau cu amendă de la 500.000 lei la 700.000 lei. Dacă nu aveți actele la voi, polițistul poate să vă verifice folosind stația radio pe care o are în dotare.

Ce trebuie să conțină procesul-verbal de contravenție?

Procesul-verbal trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele:

 • data și locul unde este încheiat;
 • numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul de poliție;
 • datele personale ale contravenientului din actul de identitate;
 • codul numeric personal al contravenientului;
 • ocupația;
 • locul de muncă;
 • descrierea faptei contravenționale;
 • indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită contravenția;
 • arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;
 • indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția;
 • posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii;
 • termenul de exercitare a căii de atac și organul la care se depune plângerea împotriva procesului verbal;
 • în caz de accident si numele societății de asigurări;

Important! Dacă procesul verbal nu are semnătura contravenientului, polițistul trebuie să desemneze un martor care să contrasemneze procesul verbal. Un polițist nu poate fi trecut ca martor.

Legislaţia aplicabilă în contestarea amenzilor de circulație pot fi invocate cu succes (în funcție de caz) următoarele texte de lege: OG 2/2001, Codul de procedură Civilă, Codul de procedură Fiscală, OUG 195/2002.

Etape/Metode pentru contestarea amenzii de circulație

Atacarea procesului verbal

Contestarea unui proces verbal prin care s-au stabilit amenzi rutiere se face la instanța de judecată. Atacarea unei amenzi, adică a unui proces verbal se face prin redactarea unei plângeri. Pentru a realiza contestarea unui proces verbal nu este nevoie de prezența voastră, puteți să trimiteți prin poștă plângerea. Plângerea se adresează judecătoriei în a cărei rază teritorială a fost săvârșită fapta se depune la sediul poliției în a cărei rază teritorială lucrează polițistul care v-a amendat.

Ce trebuie să conțină plângerea?

Plângerea trebuie să cuprindă descrierea faptelor și referiri la textele de lege care vă ajută la anularea procesului-verbal de contravenție.

Ce trebuie să conțină dosarul plângerii?

Dosarul plângerii conține două exemplare din următoarele acte:

 • copie act de identitate;
 • copie proces-verbal de contravenție;
 • plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției;
 • memoriu împotriva polițistului, dacă este cazul. Cu acest dosar vă veți deplasa la Serviciul Poliție Rutieră de pe lângă Inspectoratul Județean.

Zeci de mii de români s-au confruntat anul acesta cu amenzi de circulație a căror sume uneori depășea chiar venitul lunar al contravenientului. Fie datorită legii incorecte ce reglementa acordarea amenzilor pentru rovinietă, fie datorită radarelor amplasate pe drumurile naționale, mulți români s-au simțit nedreptățiți și au ales să se lupte pentru drepturile lor decât să plătească sume exorbitante la bugetul de stat. Este nedrept ca șoferii, o categorie de populație oricum sărăcită de plata taxei auto de poluare, să fie nevoită să suporte sumele mari, reprezentate de amenzile de cirulație, care deseori sunt acordate abuziv. Așadar încurajăm apelarea la justiție întrucât efortul depus pentru o astfel de acțiune este mic comparativ cu cel de plată al amenzilor.

Mulțumiri pentru sfaturile legale Av. Coltuc Marius.

Later edit 11.feb.2016

Ne-am adresat Poliției Rutiere pentru lămuriri. Răspunsul lor ne confirmă că preferă disputarea în justiție a proceselor verbale în locul unei proceduri prin care să încerce medierea.

You Might Also Like

202 Comments

 1. 1

  Buna ziua tot respectul, am fost oprit de un filtru al Politiei pentru control de rutina la 2 minute de casa. Aveam la mine actele masinii dar nu aveam permisul si buletinul pentru ca nu aveam portofelul asupra mea. I-am explicat ca de 6 ani de zile nu am avut niciun punct si nicio problema, dar acum imi lipseste o bucata de plastic si in 5 minute o aduc.
  Neclintit probabil dansul avea un plan mi-a aplicat o amenda de 600 RON iar actele nu mi le-a mai acceptat. Procesul verbal nu l-am semnat

  Intrebare : Peste 2 saptamani cand ajunge procesul verbal acasa sa ma duc sa platesc amenda si apoi sa o contest la judecatorie ? Pentru ca imi este teama sa nu platesc toata suma apoi.
  Daca dvs. sunteti de parere ca am o sansa cum sa procedez? va multumesc

  • 2

   Da, categoric! Mergi și plătești amenda. Apoi te prezinți la instanță. Dacă îți dă câștig te întreabă și ce pretenții ai. Ceri atunci să ți se restituie banii plătiți, anexezi și chitanța bineînteles, și dacă vrei mai ceri și o sumă pentru timpul și combustibilul pierdut pentru acel proces. Dar nu una nesimțită, că nu o vei primi. Vei primi 100% banii plătiți înapoi. Îți spun pentru că eu am făcut exact așa. Am depus la direcția fiscală copie după sentință și chitanță, și după câteva zile am fost sunat de o doamnă de la Direcția fiscală pentru a comunica un cont unde să mi se restituie banii. Apoi am văzut acest virament pe extras. Foarte simplu.
   Dacă nu o platești acum, și nu câștigi procesul, nu vei mai putea beneficia de reducerea pentru 48 de ore. Asta este clar.
   Success!

 2. 4

  Buna seara,
  Am fost cu msina la un magazin, la aproximativ 700 m de e casa. Cand m-am intors, la 100 m de cand am pornit, m-a oprit politia fiindca desi era f. bine luminat drumul, nu am avut farurile aprinse. Prima data cand m-a oprit politia rutieră.
  Cerandu-mi actele, am constatat ca aveam doar permisul și buletinul, actele mașinii rămânându-mi acasa. Am menționat ca stau f aproape și in 2-3 minute le pot prezenta. L-am rugat frumos să nu-mi dea amenda, să ma ierte de data aceasta fiind prima abatere, insa mi-a facut proces verbal cu amendă în valoare de 374 lei și 4 puncte penalizare pt farurile stinse și avertisment scris ca nu am avut actele mașinii la mine.
  Nu am acceptat să semnez procesul verbal, gandindu-ma ca nu am cu ce plăti, salariul fiind f mic, stau în chirie și am rată la mașina. Credeți ca as avea vreo șansă să scap de amendă? Ce imi recomandati în acest caz? Va multumesc!

  • 5

   Bună Corina,
   Din câte înțeleg eu nu ai luat amendă pentru că nu avea toate acetele la tine, ai luat amendă datorită farurilor stinse. Pentru lipsa actelor ai luat doar avertisment, care nu înseamnă mare lucru. Sincer nu cred că poți scăpa de amendă din moment ce ai obligația de a avea farurile aprinse pe timp de noapte…

  • 6

   Unii dintre voi intindeti coarda pana o sa faca “poc” intr-o zi.
   In loc sa zici saru’mana ca nu te-a ars asa cum trebuie pentru lipsa actelor ci doar pentru lumini cauti acum sa o dai la intors sa scapi de amenda ?

   Pentru toti zmeii si ulterior milogii as vrea sa ajunga punctul de amenda 1000 lei si neplatirea lui sa duca la poprire rapida pe conturi.
   Atata ne place sa ne c…am pe noi in loc sa ne recunoastem greseala, sa invatam sa nu mai facem asa si sa mergem mai departe.`

   • 7

    Cum se rezolva scopul educativ al sanctiunii, avand in vedere ca sunt lichele care castiga incorrect si necinstit(chiar daca legal – ca si-au tras baietii si legi pentru a putea fura) zeci de mii de lei pe luna, iar altii nu pot sa-si gaseasca un loc de munca, pentru ca toate sunt aranjate! din ce bani sa plateasca amenzi nesimtite, mai mari chiar decat in vest!

   • 8
   • 9

    Stii ce va se vede ca este politist sau le tii partea!!!!!
    Am calatorit in tot felul de tari dar asa bataie de joc ca la noi romanii nu am vazut . Stau doar la panda doar ca sa te jupoaie de dragul umilirii romanilor.
    Sa dea amenzile cand trebuie ziua si cand nenumarati indivizi in galben fac absolut orice in trafic sa altii care parcheaza si pe stanga si pe dreapta strazii dar nu fac nimic chiar daca era acopo un politist comunitar (analfabeti cu casca). Asa am patit de nenumarate ori ca sa stea sa apere gardul pe care nu circula masini.
    Eram in trafic si se parcau masini si pe stanga si pe dreapta pe strada Sf Sava din Iasi si cei din sens contrar mie mai mai ca ma fortau sa stau ca depaseau linia, i-am atras atentie acelui agent comunitar ca ce face de ce nu i-a masuri si a dat din umeri. Sau in alt caz, era unul parcat de nu puteai sa intri in bloc cand le-am dat telefon mi-au zis ca au alta misiune deoarece este venit cineva important in Iasi si nu au cum. Ce sa mai zic, sa fie in ajutor cetatenilor nu sa ne ia de fraieri!!!!
    Sa vada in ce circumstante se produc incalcarile legii.
    Daca e noapte si altii parcheaza pe intermitent dreapta, nu patesc nimic, ca nu sunt in masina si tot acolo stau.
    Asta e politia noastra o adunatura care au lasat tara si poporul sa fie calcat in picioare sa nu mai aiba teama de nimic.
    Cristian

   • 10
   • 11

    Știi care este paradoxul? Politia amendează doar pe cei care îi vede mai prăpădită( și care în cazurile cele mai multe aj greșit), însă pe cei care îi scuipa , îi jignesc, se p.sa pe ei, au lanturi la gât cât porcul …..nu…Dar știți de ce? Ca le e frică! Atunci despre ce vorbim?????Dreptatea e parțială

  • 12

   Corina, nu-i asculta pe astia de-alde klaus, care probabil e militian(sau bogatas, sau ambele…) Contesta procesul-verbal, ai sanse 50% cred. Pur si simplu militienii trebuie sa faca dovada ca cele consemnate in PV sunt reale. Studiaza atent procesul verbal, poate nu este completat corect. Orice mica greseala de forma sau de fond poate duce la anularea lui. Si “oamenii legii” gresesc foarte des… Succes!

 3. 13

  Salut….ce sanse crezi ca am daca fac contestatie la o amenda pe care am primito prin posta deoarece am fost implicat intrun accident cu mai multe autoturisme nefiind de vina…insa nu am avut asupra mea documentele remorcii pe care o tractam..am ajuns la sectie si acolo politistul mia spus ca nu-mi poate da nici dovada de reparatie a remorcii si nici asigurarea celui care a fost de vina deoarece nu am actele remorcii la mine si mia zis sa vin peste 5 zile…iam explicat ca nu pot sa mai merg pana la sectie inca o data si mia spus ca atunci o sa-mi repar remorca singur..asta am si facut iar dupa o saptamana am primit amenda pentru ca nu am mers cu actele la sectie…daca fac contestatie si pierd va trebui sa platesc amenda intreaga???

 4. 14

  Buna seara, azi am avut neplacerea de a-mi lua o amenda pt. Ca nu am avut cartea de identitate la mine, politistul mi-a dat maximum de puncte 8 pct. Pt ca ne stiind noul cod rutier ca trebuie prezentat si actul de identitate l-am intrebat pe politist sa-mi citeasca noul cod rutier, sa infuriat si mi-a zis sa ii arat si stingatorul, triunghiul si trusa de prim ajutor triunghi am avut, trusa expirata iar stingator nu am avut sa dus nervos la masina mi-au dat 5 puncte maximum total 13 puncte 1365 lei, mentionez ca amenda mi-a fost data la ora 15.20 iar pe proces verbal scria 13.20 min, ma gandesc ca dragul meu politist era inafara programului de lucru la acea ora am semnat ca nu am nici o obiectie de facut mi-a dat procesul scris, nu am bagat de seama data ajungand acasa am citit din nou procesul si mi-am dat seama ca politistul a facut greseala. M-am imbracat m-am intors inapoi si l-am rugat sa-mi modifice data mi-a raspuns flegmatic ca nu vrea si nu are chef, i-am raspuns si eu ca este un hot la drumul mare si am plecat. Mentionez ca sunt somer nu am si nici nu vreau sa platesc aceasta amenda poate ma puteti ajuta sau sa ma indrumati ce pot rezolva sau cum pot dovedii ca politistul mi-a dat amenda la ora 15.20 nu la 13.20 multumesc mult

 5. 15

  Vineri, ora 21, am fost oprita de un filtru de politie aflat in zona rond Alba Iulia eu venind dinspre Unirii. Am crezut ca ma opreste din cauza foliilor de pe geamuri cand sa aflu ca de fapt nu imi functiona farul dreapta fata. Ce e culmea e ca atunci cand am plecat nu avea nicio problema. M-am dat jos din masina, m-am uitat, am batut in el, dar degeaba. M-a tot amenintat cu nu stiu ce art 10 pe care ulterior l-am citit si e in legaura cu omologarea luminilor, nu cu functionarea lor. Concluzia: 6 pct amenda (630 lei) si talonul retinut. Am incheiat PV cu mentiunea ca farul s-a defectat in timpul deplasarii si nu am avut posibilitatea de a remedia. Am incercat sa ii explic ca mai am fix 2 min pana acasa, ca de la Unirii pana la Alba Iulia nu este niciun loc unde pot schimba becul sau exista posbilitatea sa nu am bani la mine, l-am intrebat daca i se pare normal ca pentru un bec ars pe partea dreapta! ar trebui sa opresc masina in drum si sa solicit platforma?! Ce sa zic fite si figuri a la Politia Romana, raspunsuri in zeflemea si exces de zel. Curiozitatea mea este daca exista vreo portita in toata treaba asta, am de gand sa contest PV pentru ca mi se pare o prostie. A si sa nu mai zic de faptul ca am Megane si sunt si fata, deci asta cu schimbatu becului la fata locului pentru mine e imposibila, poate doar daca ma ajuta unul dintre cei 12 agenti de la fata locului, pentru ca toti stim de cati este nevoie pentru a schimba un bec. Partea comica este ca la una dintre masinile lor am obs aceeasi defectiune ca la a mea si cand le-am zis au raspuns ca masina aceea functioneaza 24-24, deci un fel de „e defecta incontinuu”

  • 16

   Mi se pare spectaculos cazul tau. Intrebarea corecta este daca ai un martor pentru asta. Agentul e organ de constatare asa ca avem o problema de constatarea lui vs opinia ta.

 6. 17

  daniel.Salut,ma confrunt cu o nelamurire in urma unei amenzi pe care am primit-o,fara ca eu sa incalc legea care mi-a fost aplicata.Totodata mi-au fost retinute placutele de inmatriculare+talon.Am fost opit in trafic si sanctionat pe motiv ca execut transport ilegal de persoane,in masina aflandu-se 4 persoane.Agentul i-a intrebat pe toti daca mi-au platit sau intentioneaza sa-mi plateasca pentru transport.Binenteles ca acestia au raspuns ca nu au platit,nici nu vor plati,fiind persoane cunoscute mie.In legea care mi-a fost aplicata scrie clar: Transportul de persoane cu autoturism fara a detine autorizatie taxi,in mod repetat,contracost,se sanctioneaza cu amenda intre 1000-5000 lei.agentul are dreptul sa retina talon+numere.Aici intrebarea e cum poate un agent rutier sa aplice o lege pe care nu o incalc.In mod repetat probeaza,ca m-a vazut de mai multe ori,dar contracost cum imi poate proba daca toti din masina,au negat ca-mi platesc.Dupa o zi am contestat amenda,am scos certificat de grefa,acesta fiind necesar pentru recuperarea placute+talon pana la solutionarea cazului in instanta.La politie cand am ajuns,acestia au refuzat sa-mi dea inapoi numerele+talon,spunandu-mi ca acestea le recuperez dupa 30 de zile cu dovada achitarii amenzii.Daca nu platesc amenda in 30 zile imi vor fii suspendate 6 luni sau se poate prelungi la un an.ei s-au folosit doar de jumatate din lege ca la partea cu”contracost”nu au avut probe.Daca v-ati lovit de situatie va rog ajutati-ma ca ceva e ilegal aici.

 7. 18

  cum reactionam fata de intelegerea tacfita prin care guvernul in foame de banii a dispus plan de amenzi saptamanal pentru fiecare agent??!1
  iar la judecatorii lui ponta daca ai masina si traiesti esti bun de plata amenzilor, indiferent de ce probe ai aduce in fata mascaradei de judecata !!
  asa se intimpla daca suportam acest guvern corupt si mafiot!!
  rusine ghiortanilor!!
  asa sa va dea Dumnezeu fiecaruia cat merita!!

 8. 19

  buna seara,
  Ieri, deplasandu-ma pe str. Traian in directia bd. Pache Protopopescu eram in coloana de masini formata din cauza semaforului, in dreptul strazii Zefirului unde drumul se ingusteaza si linia de tramvai devine si banda de circulatie, am decis sa schimb directia de mers si sa fac stanga pe str. Zefirului (in acea zona intre benzile de circulatie este linie discontinua) m-am asigurat in prima faza din spate, nu venea nici o masina, am semnalizat intentia de schimbare a directiei de mers si am iesit usor din banda asigurandu-ma si din fata unde drumul face curba spre dreapta si vizibilitatea este redusa. Intr-u cat nu venea nici o masina am iesit din coloana spre stanga timp in care un alt participant la trafic depasind coloana formata la semafor a intrat in mine.Nu ne-am inteles amiabil si am mers la politie unde agentul a decis ca eu sa primesc amenda conform art. 54 ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers si de asemenea ca eu sa dau asigurarea celuilalt pentru a-si repara masina. In opinia mea culpa este comuna pentru ca si celalalt participant la trafic a incalcat conform art.152(depasirea este interzisa în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie) si ar fi trebuit ca si el sa primeasca amenda si sa ne reparam masinile fiecare pe asigurarea proprie. Cum as putea sa contest in acest caz decizia agentului constatator si ce sanse credeti ca as avea sa se faca dreptate? Multumesc anticipat.

 9. 21

  Buna ziua. O sa incerc sa fiu cam concisa. Am fost oprita in municipiul Iasi, masina fiind cu numar de Bacau. Politistul nu s-a prezentat, mi-a adus doar la cunostinta ca am incalcat marcajul de obligare de pe banda III de circulatie si ca am patrus pe sens opus. Nu am contestat cele spuse doarece nu am observat sincer marcajul, nefiind din Iasi eram atenta la GPS si era intuneric. Nu incerc sa ma dezvinovatesc, daca e sa fie asa, trebuie sa suport consecintele. Ceea ce mi-a atras atentia a fost faptul ca domnul agent nu s-a prezentat, mi-a intocmit procesul verbal intr-un magazin de piese auto, nu im masina de politie, nu am vazut nici o masina sau echipaj de politie si mai mult de atat…am fost invitata sa discut cu dumnealui in magazin pentru “alte detalii”..evident nu m-am dat jos din masina. Cat despre faptul ca am circulat pe sens opus, sunt rezervata deoarece ma aflam pe Soseaua Pacurari (cum reiese din PV) si era foarte circulat. Pentru aceste fapte mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile si cu amenda de 420. Va rog sa imi spuneti daca in conditiile celor descrise sunt in masura sa depun contestatie ?
  Multumesc frumos

  • 22

   Eu ampatit la fel ca tine umai ca incercam sa bag masina in fata portii precizez ca nu era linie continua pe mijlocul soselei

 10. 23

  Bună ziua! Am încurcat-o şi eu astăzi, circulam cu maşina şi încercând sa evit niste biciclisti, pe centura orasului, am marit putin viteza. Am marit indeajuns pentru a fi oprit pentru depasirea vitezei. Am depaşit viteza legala cu 27 km/h (deci aveam 77km/h). Nici o problema pana aici, nu aveam actele masinii deoarece erau la tatal meu si le puteam aduce in maxim 5 minute. Radaraul era amplasat pe TROTUAR (cu totul, nici macar spoilerul nu facea umbra asfaltului). Am primit 10 puncte de penalizare si 3 puncte de amenda in valoare de 1050 lei!!!!!! Mie mi se pare FOARTE MULT. Vreau sa stiu daca pot contesta acest proces verbal si daca am vreo sansa sa scap de data asta. E prima data cand sunt oprit de organ. Pe procesul verbla nu exista martor asistent si nici functia organului. Nu m-a oprit Politistul de la volanul masinii, ci colegul lui, din dreapta.

 11. 24

  Buna, George!
  In mediul online circula foarte multe informatii despre ce ai de facut daca consideri ca ai primit pe nedrept o amenda de circulatie, insa aceasta este cea mai minutioasa, asa ca felicitari pentru articol. Cu siguranta va fi de folos tutror soferilor care vor sa conteste in justitie amenda de circulatie.

 12. 25

  buna ziua am o intrebare pe data de 22 10 2015 deplasanduma din spre arad -deva credca am depasit viteza legala ,un politist cand am ajuns in dreptul lui a facut semne disperate sa opresc mentionezca era pe marginea drumului in dreapta mea de mers nu am oprit si mi-am continuat drumul pana acasa intrebare daca am depasit viteza legala mai pot fi sanctionat
  mentionez ca erau cred 2-unul era in masina iar celalalt cred ca complecta un P,V deduc ca mai era un conducator langa el care era aplecat pe capota masini va multumesc

 13. 26

  buna ziua, am permisul de 20 de ani zile timp in care nu am avut vreun accident, tamponare, sau alte neplaceri, contraventii, cred ca in 20 de ani de zile de circulat intens, nu am avut decat 4-5 radare si o parcare neregulamentare, in rest absolut nimic, si circul zilnic. Pe data de 7.11.2015, am fost inregistrat de un radar mobil in afara localitatii, cu viteza de 142km/h (+52km/h) in timp ce ma deplasam pentru parastasul mamei mele de 6 luni de zile. Conditiile meteo erau de ceata, iar radarul era mobil, nu am cerut foarte multe detalii, am semnat procesul verbal, iar astazi am platit contraventia (945RON in 48 de ore si suspendarea dreptului de a conduce timp de 90 de zile). Acum as vrea sa contest procesul verbal, si sa mi se prezinte poza de la radar. Credeti ca dupa ce am platit amenda, mai am vreo sansa pentru a contesta amenda auto si a castiga procesul, Ce trebuie sa cer sa mi se prezinte, in afara de poza pentru a avea mai multe sanse de reusita? Multumesc anticipat (nu prea sunt documentat pentru aceste situatii, pentru ca nu am avut probleme niciodata de acest gen)

  • 27
   • 28

    Tu esti sigur ca ti-ai gasit cariera potrivita? Poate ti-ai fi dorit sa fii agent constatator. Cam asa reise din comentariile care le faci… Si cam ce viteza trebuia sa aiba? Sau poate o meserie in care sa poti sa stabilesti tu limite de viteza, poate astea de acum sunt prea mari, poate rezolvi si cu respectarea limitei inferioare de viteza, cine stie? A spus omul ca 20 de ani conduce si nu a avut probleme, asta nu conteaza? sau e ste mai important ce respectii niste limite stabilite de “cine stie ce adanure si pe ce criterii” pe care trebuie sa le luam de bune si dupa un an sau doi sa faci nu stiu ce frumusete de accident … dar avei viteza legla si atunci este ok. Nu incurajez alergatul dar unele limite nu prea isi au rostul. Si nu ne-a spus nimeni cum au fost determinate.

  • 30

   Omologarea radarului. Fiecare aparat radar trebuie sa fie omologat si avocatul lor sa prezinte certificatul de omologare. Cele vechi nu au, si stiu multi soferi care au castigat procese pt depasirea vitezei regulamentare exact pt acest motiv: radar neomologat.

  • 31
   • 32

    eu am castigat procesul pentru ca era ceata. cere de la inmh buletinul meteo. intereseaza te ce institut iti poate da in zona ta. cand am cerut eu, se platea.

 14. 33
 15. 34
 16. 36

  Buna ziua,
  In urma cu cateva zile am fost sanctionata pe motiv ca nu as fi avut luminile aprinse pe autostrada, fiind singura si fiind prima data cand ma opreste politia m-am speriat si am uitat ca luminile se aprind automat cand pornesc motorul asa ca i-am dat dreptate politaiului. Acesta mi-a dat amenda. In procesul verbal nu sunt completate rubricile: ocupatie si loc de munca cu sau fara mentiunii iar ora constatarii este aceeasi cu ora sanctionarii. Sunt acestea motive inteleiate pentru care pot face constestatie ?
  Va multumesc!

  • 37

   Buna ziua.Sunt curioasa daca s.a tinut cont de faptul ca nu era trecuta ocupatia si locul de munca in procesul verbal(in cazul in care ati contestat).Multumesc anticipat pt raspuns

 17. 38

  Buna ziua ,am si eu o neintalegere .Am fost implicat într-un accident doar cu pagube materiale .am sunat la politie a venit peste 2-3 ore si au zis direct ca eu sunt de vina fără sa vada sau sa facă ceva măsurători daca eu sunt devina sau celalat .accidentu sa întâmplat in felul următor : Eu mă deplasam in urma unui autovehicul ,văzând ca merrge încet am semnalizat si am intrat in depasire in momentul asta cel din fata a semnalizat si a intrat in stanga , in acel moment am pus frana dar nu am mai putut sa il evit lovindul din aripa fata in care i sa zgâriat aripa fata ,usa fata si lovindul in usa spate .eu l-am lovit cu fata masini dreapa unde mi sa strambat aripa ,capota ,spart farul ,strambat jeanta si mi sa strambat si ceva pe la roata bara din fata zburând .polita constatand ca eu sunt vinovat mia aplicat o amenda de 300 ron si suspendarea exercitării de a conduce pe o perioada de 60 zile .Am mers cu el la asiguratorul meu cu toate actele au facut poze la masini si dupa o perioada de vreo câteva zile ma sunat asiguratorul ca ia respins dosarul pentru ai repara masina si sa merg sa fac contestatie la judecătorie .Am mers am facut contestatia si dupa trei săptămâni am primit decizia de la tribunal ca a fost respinsa .cu declaratia celuilalt acciddentat si declaratia sotiei lui ca ei ar fi semnalizat regulamentar chiar uitanduse in spate si in fata ,nevazand nici un autovehicul sau angajat in virarea in stanga pentru a intra pe podisca curti .Mai preciza ca aflanduse mai mult de jumatea masini pe podisca sau trezit cu mine lovindui brusc ca aveam viteza si ca nu i-am putut evita sau opri . As vrea sa va intreb la ce as putea sa ma astep ,am sa merg sa duc permisul pentru a fi suspendat .Dar ce se va întâmpla cu masina lui .astept raspun va multumesc frumos.

  • 39

   se poate intampla cel ma grav caz: asiguratorul tau sa refuze plata reparatiilor, si el sa te dea in judecata sa ii dai banii de reparatie. Poate sa isi plateasca singur reparatia (care e costisitoare, dupa cum descrii pagubele) si sa te dea apoi in judecata, sau sa te dea acum.
   Practic, asa se face: daca asiguratorul refuza plata, soferul vinovat e dat in judecata sa plateasca el.
   Insa, daca ai hotarare judecatoreasca si decizia politistului ca tu esti vinovat, firma asiguratoare va trebui sa palteasca, nu are alte sanse. Refuzuri de plata se fac la amiabile, nu si daca a hotarat instanta cine e vinovat.
   Insa, ca sfat, nu te mai zgarci la bani, si fa-ti asigurare RCA la o firma ca lumea.

 18. 40

  Am si eu o intrebare: am primit o amenda pentru o rovigneta neplatita. Ok, sunt de acord ca nu aveam platita rovigneta, dar nici nu am circulat cu masina. Locul in care era mentionat faptul ca as fi fost surprinsa de camera lor este la sute de kilometri de zona mea… si nu am fost in veci pe acolo! Intrebare: cum as putea sa obtion poza mentionata in procesul respectiv? cui sa ma adresez? cu siguranta ca nu e masina mea cea in cauza! Multumesc!

 19. 41

  sal.poate cineva sa imi spuna si mie mai exact daca lucrezi din poarta in poarta esti obligat sa porti centura?
  Ieri ma oprit politia si mi-a dat amenda ca nu aveam centura,eram in timpul serviciului ,su masina de servici,nu am semnat procesul verbal si ma gandesc sa fac contestatie,deoarece eu stiam ca cei care lucreaza din casa in casa nu sunt obligati sa poarte centura.

 20. 44

  Buna ziua,acum cateva zile sotul meu a oprit pentru cateva sec in centru la 5m de trecerea de pietoni,mai exact la farmacia sensi blue,un sofer f grabit il claxona,politia era in spate.eu am coborat cu portofelul lui,ducandu-ma la farmacie..la cativa zeci de metrii l-au oprit,acestia ducandu-se cu girofarurile aprinse dupa el(parca ar fi fost un infractor),cand l-au oprit sotul meu nu avea actele pentru ca portofelul era la mine,eu am venit imediat la masina,i-am dat actele.iar in final acestia i-au dat amenda in val de 630 lei motivul fiind (nu a avut actele asupra lui).Sotul meu a fost chemat la masina lor ,aducandu-i la cunostinta ce amenda si-a luat,sotul meu a incercat sa le explice ca sunt alte cazuri mult mai grave si portofelul era la mine,iar acestia i-au spus “acum esti baut” sotul meu le-a spus de 2 sau 3 ori sa i se puna fiola iar acestia au refuzat.Noi vrem sa facem o contestatie pentru acuze grave si pentru aceasta amenda.Cum trebuie sa procedam??

  • 45

   Pai nu ati vazut? In temen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie, se face contestatie la judecatoria teritoriala a locului in care s-a petrecut incidentul (dvs sper ca ati fost pusa martora in PV).
   In ce sector este farmacia SensiBlue respectiva? Daca este in sectorul 2, atunci la judecatoria sector 2 tr sa mergeti.

 21. 46

  Buna ziua ma aflam in parcare la kaufland , in masina cu sotia asteptam ca sa vina cumnata care se afla inca in kaufland , la un momendat vine o masina de politie de unde coboara doi politai care vroiau sa isi cumpere cate o portie de mici . unul din ei se indreapta spre masina mea care era parcata regulamentar in parcare de la kaufland eu eram la volan cu motorul oprit aveam geamul deschis si vine domnul agent de la politia mioveni Miculescu Daniel si imi spune ,, iti arat eu tie ,, il intreb ce am facut la care iar imi spune ca iti arat eu tie dami actele ii spun frumos ca sunt in parcare nu am gresit cu nimic ce are cu mine iam dat actele dar nu am avut buletinul la mine la care zice sa vezi ce iti fac acum ca nu ai buletinul la tine . ii spun inca o data ca nu am gresit cu nimic eram in parcare oprit la cumparaturi nu I-au buletinul cu mine , nu a inteles si mi-a dat amenda 630 de lei pentru ca nu am avut buletinul la mine . pot sa contest aceast process verbal . nu am gresit cu nimic

 22. 47

  Buna ziua! Acum aproape 3 saptamani, am fost implicata intr-un accident din care au rezultat doar avarii. Eram oprita pe banda a2a, semnalizam stanga si asteptam sa treaca masinile ce veneau de pe contrasens sa intru pe o straduta la stanga. In momentul in care am virat…din spate a venit un vehicul si m-a lovit in usa din fata . Avea viteza foarte mare chiar daca la cativa metrii urma o trece de pietoni, drumul era in lucru, benzile nu erau trasate. Pe carosabil se vedeau foarte bine urmele masinii lui si mai ales cand a franat si eu deja excutam manevra spre stanga , urmele apar deja pe contrasens. Domnul care m-a lovit…dupa ce ca era sa ma bata in mijlocul strazii ,minte si sustine ca eu eram pe prima banda si ca i-am iesit brusc in fata. Am martori si s-a vazut clar ce a fost acolo. Politia nu a venit la fata locului. Am mers la politie si s-a stabilit ca eu nu i-am acordat lui prioritate si nu m-am asigurat. Nu va mai spun faptul ca persoana care m-a accidentat nici macar nu stia cum se numeroteaza benzile. Dar el sustinea ca eu eram pe banda nr 1. L-a intrebat pe politist cum se numeroteaza. Eu l-am vazut in oglinda ca se afla in spatele meu…dar credeam ca se va asigura si ma va depasi prin partea dreapta cum era normal..din moment ce eu facea stanga. Am primit amenda si puncte. Nu am semnat procesul verbal, l-am primit prin posta si nici copie dupa asigurare nu am lasat. As vrea sa fac contestatie si nu stiu daca este obligatoriu ca inainte sa depun contestatia, amenda trebuie achitata? Daca nu o achit, nu pot sa contest? Domnul acela este sofer si era masina firmei…El a declarat faptul ca a tras stanga sa ma evite. Nu ii inteleg logica. Daca viram spre stanga, de ce nu a tras dreapta? Deaceea cred ca a tras stanga sa iintre in mine, pentru ca stia ca daca intra in spatele meu, e vina lui. Ce pare aveti? As avea sanse de castig? Va multumesc mult!

  • 48

   O situatie asemanatoare cu a Alexandrei a fost in cazul meu acum vreun an. Vroiam sa opresc pe partea dreapta, am semnalizat cu mult timp inainte intentia de a opri (peste 50-100m intrucat cautam un loc de parcare liber), ma deplasam pe banda 1 ( bulevardul avand cate 3 benzi pe sens) viteza de deplasare era foarte mica in jur de 20km/h cautam un loc liber pe dreapta. Intr-un final am vazut doua locuri si avand semnalizarea dr pornita am intrat in parcare, ce-i drept fara sa ma mai asigur din spate, neatentie de moment, nu stiu, dar avand in vedere ca eu ma deplasam pe banda 1 si in drepata mea erau masini parcate cine se gandea ca ar putea sa fie vreun spiridus care se inghesuie in 1 metru lasat liber in dreapta intre mine si masinile parcate. In fine, incetinesc, virez volanu si aud din spate scartait de roti pret de 2-3 secunde … poc. a intrat in masina mea avariind usor aripa si usa dreapta spate (foarte usor infundata tabla si un pic vopseaua zgariata masina fiind neagra se cunoaste) si o alta masina parcata pe dreapta langa locul unde vroiam eu sa parchez, (soferul se afla in masina) a fost avariata usor bara din spate, doar vopseaua. Cel care m-a lovit pe mine un pensionar, se afla intr-o batrana dacie 1300 vai de mama ei de masina, a avut bara din fata cam sifonata si cam atat daune vizibile. Avand in vedere ca au fost 3 vehicule implicate in accident am mers toti 3 la politie si acestia au decis ca eu am fost vinovat de producerea accidentului. am primit “cadou” ceva puncte si vreo 250 lei amenda pentru neasigurare la schimbarea benzii de circulatie. Chiar daca ma consider nevinovat, nu am demarat niciun atac impotriva procesului verbal pentru ca suma era destul de mica si nu m-am complicat, desi ar fi trebuit.

 23. 49

  Gabriela
  Mi-a fost suspendat permisul (30 zile) ptr. neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni. Nu am semnat PV si l-am asteptat sa vina prin posta dar…nu a venit. Probabil o fi scris gresit adresa. Mai am 2 zile si imi expira dovada. Ce fac in acest caz ? Pot sa fac contestatie fara PV ?

  • 50

   Buna seara, am un agent de politie care cam face abuz de functie, intro seara ma oprit de 5 ori, nu sa lasat pana nu mia dat amenda pentru centura 210 lei am primito in urmatoarele imprejurari am mers cu spatele 20 m si nu miam pus centura, din cate stiu ai voie sa mergi cu spatele maxim 50 de metri si nu esti obligat sa iti pui centura duceammasina in parcare in fata unei discoteci lasand asta ca am vreo 5 amenzi la acel agent, problema sta in felu urmator in data de 16.12.2015. Ora 19:40 am facut un mic accident am intrat in stalp evitand o persoana care sarise de pe gard intro curba usoara dar nu vazusem acea persoana fiind noapte si strada nefiind indeajuns iluminata iar acea persoana era dupa curba cand trebuia sa virez mia sarit acea persoana in fata si nu am mai virat ca mai mult ma speriase si am calcat frana abs fiind deconectat de la o mica defectiune dar frana functiona mecanic practitc imi inghetau rotile ca la batrana dacie neavand viteza undeva la 40-50 km la ora stalpu nu a patit nimic dar masina e terminata din cauza inertiei si stalpu fiind un corp ingust diferenta dintre o palma si o varga daca va aduceti aminte cand luam la palme cand eram la scoala mai tare durea cu vergeaua am calca t frana si mam dus sanie pentru ca acel drum public nu este asfaltat este facut din ciment si a fost finisat la fel ca sticla era foarte uscat, am sunat la sectia de politie avand numarul de la sectie abea a doua zi cand miam revenit din soc ca eram speriat miau spus ca o sa trimita o masina dupamiaza sau dimineata, nu a venit nici a doua zi dimineata, doar ca ma sunat acel agent in jurul orei 9:30 de pe numarul de fix al sectiei si sa ma intrebe care e buba iam spus cele intamplate ca am sunat si etc, mia raspuns ca o sa vina el putin mai tarziu sa facut ora 18:00 aproape ca trecuse 48 de ore deja si nu venise nici un echipaj de politie lam sunat iarasi si mia zis ca vrei sa fac eu si mam ciondanit cu el la telefon si mia spus ca vine sa vada daca eram sa mor sau nu a venit si ma lua la misto, mia zis sa vin marti la post sa imi dea adeverinta pentru reparatia am fost la post mau pus sa dau o declaratie cum sa intamplat mia facut proces verbal si ma intrebat care sunt mentiunile si iam spus ca am evitat un pieton si el mia zis ca nu sunt aste ca ele ar fi neadaptarea vitezei la conditiile de mers, iam zis ca nu ca daca nu scrie cum delar eu nu semnez si am luat o amenda de 630 de lei si vreau sa stiu daca pot castiga in instanta ca sa o contest si daca pot face plangere si impotriva acelui agent care face abus de functie ? Mersi ca ai citit probabil ca ati ras dar foarte adevarat am martori care pot sa imi sustina cele mentionate mai sus.

   • 51

    In afara de viteza nu mai stiu altceva. Mai rau este ca s-au molipsit si pe altii. Dar ghiceste ce apare in statistici? cu care se bat unii in piept 99,9% (exagerez) din accidente se datoreaza vitezei, oricere ar fi ea, in traducere, faptul ca ai plecat cu masina de acasa este motivul accidentelor. E asa de simplu … VITEZA. Ei fac “preventie” a se citi vaneaza sau pandesc chiar si cand ai 62 sau 70km/h si iti trantesc o amenda uriasa dar totusi accidentele se intampla. Nu este ciudat? chiar daca ai avut viteza legala tot din cauza vitezei este chiar si 10 km/h dar oricum alea sunt mai ok, adica si cu deces daca se lasa este ok pentru ca a circulat cu viteza legala … Nu stiu de ce au complicat atat codul rutier pentru ca in afara de viteza, neacordare de prioritate la pietoni sau lipsa documente restul este cam degeaba. Nimeni nu vegheaza la respectarea celorlalte norme. Dar la existenta sau corectitudinea trasarii marcajelor de circulatie cine mai vegheaza.

  • 52
 24. 53

  Buna seara,
  Vreau sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. pe data de 18.12.2015 veneam de la tara si sincer nu stiu care a fost viteza clara poate aveam si 100km/h poate si mai putin nu mai stiu , dar ce stiu este ca am primit acasa in posta o scrisoare de la politia teritoriala ca am depasit viteza legala, imi spune adresa completa cum ma numesc, nr de la masina, dar nu spune cu cat, nu spune care este amenda imi insira niste legi si articole care nu le pot contesta si sunt deacord cu ele, dar sincer scrisoarea care eu am primit-o acasa se numeste ” comunicare ” si imi cere datele personale sa le trec in aceasta comunicare si sa le trimit semnata inapoi catre ei. Dece trebuie completata cu datele personale atat cat ei le au? si nu am primit niciun proces verbal sa stiu cu cat am depasit viteza si cat trebuie sa platesc sau poate sa imi ia si permisul de conducere.
  ce este de facut?

 25. 54

  buna sera . am avut ne norocul de a fi surprins in locaitate cu viteza de 122km/h …dar politistu mi-a trecut in procesul verbal 125 de km/h….exista posibilitatea de a castiga daca ii actionez in instanta?…

 26. 55

  buna ziua
  Ieri am forst oprit de un echipaj de politie pentru ca aveam haionul masini umpic botit (dupa ce di neatentie la o manevra de dat cu spatele am lovit un stalp) am fost oprit de un echipaj de politie si ma intrebat de trusa medicala extintor si triunghiuri din care eu aveam doar 1 apoi ma intrebat de botitura din haion daca am autorizatie de repatatie ceia ce eu nu detineam am fost amendat cu 4 puncte amenda si suspendarea permisului pentru 30 de zile, vreau sa stiu daca am fost amentat pe drept si ce pot face in cazul de fata

 27. 56

  Buna ziua,am si eu o intrebare, am fost amendat de Politia Magurele Ilfov asa scrie negru pe alb pe PV de contraventie., amenda am primit-o pe raza localitatii Jilava, e oare corect din partea politiei Magurele sa actioneze pe raza altei localitati????
  Multumesc.

 28. 57

  Am primit amenda pentru depasirea vitezei in localitate cu 20km/h. Cand sa ma duc sa platesc amenda, am constatat ca numele de familie al meu de pe PV e cu totul altul. (O fi fost adormit politistul in ziua aia) Am facut contestatie pt anularea PV conf art 16,17 din ORD 2/2001. Atat judecatoria cat si tribunalul din Buzau mi le-au respins ca fiind nefondate. Cica nu conteaza numele atata timp cat CNP-ul este scris corect. Acum sa aflu ca alt prieten a facut contestatie pentru ca politistul i-a trecut 12 cifre in loc de 13 la CNP. La fel contestatia lui a fost nefondata ca nu conteaza CNP-ul atata timp cat restul datelor sunt corecte ! WTF ? Se poate face ceva atata timp cat sentinta e definitiva ?
  Pot acuza tribunalul pentru complot cu Inspectoratul de politie ? Ei fiind din acelasi judet eu fiind din altul.
  Intrebare cum pot eu sa platesc o amenda cand aceasta nu e trecuta pe numele meu ? Daca m-as duce la banca cu un cec cu numele lui 2Pac si CNP-ul meu as putea ridica banii ? Conform tribunalului Buzau da !

 29. 58
 30. 61

  Salut,
  Si mie mi s-a luat permisul saptamana asta pe motivul neacordarii de prioritate unui pieton pe trecere… in conditiile in care acesta era intradevar pe trecere dar a iesit din spatele unei dube care la randul ei era jumatate pe aceeasi trecere. Ok cu oftica de rigoare pentru ca nu aveam nici viteza si nici intentia de a nu opri nu a existat, numai ca totul s-a intamplat foarte repede, avand poate 20-30km/h, poate trebuia sa merg cu 5km/h (pentru a evita orice pericol asa cum scrie la lege). I-am spus domnului agent, proaspat iesit dupa bancile scolii dupa cate mi-am dat seama, de ce nu se ingrijeste mai intai sa elibereze trecerea de dube si mai apoi poate sta linistit la panda… la care raspunsul acestuia a venit sec “daca nu ar fi parcat el, oricum ar parca altul, deci nu are rost sa fac asta” (referindu-se la soferul dubei).
  Credeti ca daca as merge in instanta as avea vreo sansa de castig in conditiile in care singura mea dovada ar fi o poza?

  Multumec

 31. 62
 32. 63

  mai bagati o fisa la amenda pentru lipsa actelor. cred ca sunt mari amenzile, dar 500.000 e putin cam mult…

 33. 64

  Salut. Marian Buhnici, ai citit acel alinian din articol asa cum se mentioneaza in raspunsul primit ? Am citit atent si raspunsul e cit se poate de clar si logic. Agentul de circulatie nu poate fi si agent si avocat.
  Atit timp cit circuli corect si nu faci nici o infractiune, nu are de ce sa te sancioneze.
  Cind in fata ta e o groapa in asflat, nu poti trece peste ea fie ca e prea mare sau prea adinca, o poti ocoli fara probleme.

 34. 65

  Trebuie facuta distinctia intre martor ocular si martor asistent. Martorul asistent semneaza in procesul – verbal atunci cand persoana amendata refuza sa semneze. El doar atesta faptul ca se refuza semnarea procesului – verbal si atat. De cele mai multe ori martorul asistent nu a vazut ceea ce s-a intamplat, el fiind oprit ulterior din trafic. Martorul ocular este persoana care a vazut tot ceea ce s-a intamplat si poate fi chemat in instanta pentru a sustine pledoaria celui amendat si astfel sa se dovedeasca faptul ca amenda a fost data pe nedrept.

 35. 66

  Salut , am primit amenta pentru stationare in loc nepermis . Nu am semnat PV pentru ca a refuzat sa-mi treaca mentiunea : ” masina politie( cu nr. bla..bla ) este oprita la 5 m de locul in care am stationat eu ” si i-am facut si poza ( si masinii de militie si celor 3 crai frumosi care erau cu ea ) . Am primit PV care nu are martor , scrie doar ca am refuzat sa semnez PV .
  Am sanse in instanta ?

 36. 67

  Buna ziua,
  Ieri la ora 18:50 am fost oprit de un agent al politiei romane (nu de circulatie), dupa un tur al masinii a gasit si motivul pentru care trebuie sa fiu sanctionat : nu imi functiona sistemul de iluminare la placute, becul fiind ars si nestiind de acest lucru. Am fost sanctionat cu 6 pct. amenda, adica 630 Lei si ridicare certificatului de inmatriculare. Chiar daca am fost fost oprit langa o statie peco si am spus agentului, ca nu stiam si ma duc pana in peco imi cumpar un bec de 5-6 lei cat o fi fost si rezolv problema. Am fost sanctionat la legea 101/1/11 din OUG 195/2002, problema este ca la legea 101/2 spune clar ca se aplica4 pct penalizare. Intrebarea mea este daca pot face contestatie pentru acest lucru. Multumesc frumos, o zi buna

 37. 68
 38. 69

  Salut astazi 4martie in timp ce participam la traficul infernal de la trecerea la nivel cu calea ferata de pe soseaua Petricani in timp ce traversam sau pus in functiune semnalele acustice si luminoase pe care nu l-eam vazut si bine inteles domni politisti asteptau la cotitura premiinduma cu o amenda de 941 ron si retinerea permisului pe o durata 90 de zile in aceasta poveste au mai fost implicate inca doua autoturisme un taxi si un jepp

 39. 70

  Ce ar trebui sa faca soferii care castiga in instanta ? Adica obtin anularea proceselor verbale ? Aici vorbesc mai ales de cazurile in care se suspenda permisul ? Cred ca ar trebui actionat in judecata politistul pentru abuz in serviciu. Daca cativa soferi ar castiga astfel de procese cred ca domnii sau doamnele de la politie s-ar gandi mai bine cand aplica o astfel de sanctiune (aici ma refer la probe solide). Eu am simtit-o pe ”pielea mea” – fara nicio dovada (filmare, martori, etc.) mi-au luat permisul 30 de zile pentru neacodrare de trecere la pietoni. Mentionez ca singura mea scapare a fost ca aveam o camera de bord functionala iar filmarea fost prezentata in instanta ca si proba (am inregistrat si arogantele agentului la adresa mea….). La prima instanta am pierdut (nu mi-au luat in considerare filmarea !) dar la apel am castigat !

 40. 71

  Salut,
  in Bucuresti la intersectia Stefan cel Mare cu Tunari, veneam de pe Tunari si am facut stanga spre Victoriei. Un echipaj al politiei rutiere astepta in fatza la Dinamo si m-a oprit pe motiv ca am executat manevra stanga in locuri nepermise. Eu verificasem vizual principalul stalp din intersectie – cel pe care era amplasat indicatorul luminos si semnul cedeaza trecerea (impreuna cu trecere pietoni) si nu era nici un alt indicator care sa oblige sau sa restrictioneze. Motiv pentru care am procedat la executarea manevrei. Domnul politist a insistat ca exista indicator. Am vrut sa ma conving si am mers inapoi in intersectie si intr-adevar exista un indicator stanga interzis dar amplasat cativa metri mai departe, pe stalpul luminilor pietonilor. Creierul meu a ignorat total acest al 2-lea indicator, stiind ca intersectia era aglomerata si eram mai atent la manevrele altor oameni care faceau stanga acolo. Am adaugat observatii la procesul verbal, declarand ca nu este vizibil indicatorul si ca consider amenda ilegala. Nu am semnat procesul verbal, habar nu am daca a fost contra-semnat de altcineva. Acasa ajuns, am verificat pe google street view starea intersectiei in Martie 2009, Iulie 2011, Iunie 2014 si mereu indicatorul care restrictioneaza sau obliga (in doua situatii era obligatoriu inainte sau dreapta, o situatie era interzis stanga) era montat pe stalpul cu semnalele luminoase.

  Care consideri ca sunt sansele mele de a combate aceasta amenda in justitie?

  Multumesc,
  Alex.

 41. 72

  Salut, George si celorlalti cititori!
  Articolul e util dar face referire la amenzile auto aplicate de Politie. Un alt caz foarte popular este cel al amenzilor pentru rovinieta, care nu sunt emise de Politie ci de CNADNR.
  Plangerea impotriva procesului verbal (PV) de constatare a contravenţiei, in acest caz, trebuie depusa la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul, spre deosebire de cele emise de Politie care se depun in circumscriptia unde s-a savarsit abaterea.
  Intrebarea mea este: in afara de acest aspect, ar mai fi vreo diferenta in pasii de contestare a PV ? Am avut o perioada cand n-am avut rovineta platita si n-am stiut, si am primit PV de amenda dupa 5 luni de la contraventie. Cand am primit amenda, am platit-o (practic este contravaloarea rovinietei pe 1 an) si separat mi-am cumparat si rovineta valabila pe urmatoarele 12 luni.
  Intre timp am mai primit insa un Proces Verbal pentru rovinieta, tot pentru perioada in care n-am avut rovinieta. E posibil sa primesc zeci de amenzi pentru aceasta perioada. Consider ca este abuziva aceasta practica, de a trimite PV la 5 luni distanta si intre timp sa primesti incontinuu amenzi pt rovinieta.
  Aveti vreun sfat pentru a contesta? Multumesc!

 42. 73

  Buna,
  Pe 4 martie 2016 am avut neplacerea sa fiu implicata intr-un accident minor: am parcat pe o straduta ingusta de vreo 6m, rotile lipite de bordura din dreapta(pe dreapta e si un zid ), din fata gradinitei copilului meu, in sir cu alte masini parcate, pe un fir de mers, cealalta banda fiind de trafic (pt ambele sensuri); ca in bucuresti…; Am luat copilul de la gradinita, m-am asigurat ca nu vin masini si am deschis portiera din stg spate sa pun copilul in scaunul de masina, eu fiind intre portiera si masina, practic pe jumatate inauntru, portiera ramanand trasa dupa mine. IN timpul asta am vazut prin luneta masini ca se apropie un KIA sportage in capatul strazi la vreo 30 m si pana sa apuc sa mai trag portiera(ocupa cam 50 cm deci cu tot cu masina mea max 2.10 m …eu am un C3) am auzit un zgomot si am constatat ca mi-a acrosat portiera…fara nici cea mai mica intentie sa incetineasca sau sa ma avertizeze ca nu poate trece. Lasand deoparte scandalul de la fata locului (eu eram revoltata , intrucat era sa ma acroseze si pe mine, el ca am deschis eu portiera si i-am distrus masina) am incheiat cu o constatare amiabila. A doua zi , insa, omul ma anunta plin de nervi ca el se duce la politie, ca nu e vina lui si ca ne vedem acolo (Politia Chitila intrucat incidentul a fost in zona Chiajna). El a ajuns mai repede cu vreo 30-40 min inaintea mea. La politie, parchez masina langa a lui pt a se putea face constatarea si politistul ma trimite 100 m mai incolo sa imi fac copii actelor si revin dupa 2-3 min. moment in care politistul ma intreaba in ce problema am venit, relatez ce si cum si imi zice; mda….constatarea mea e ca dvs sunteti in culpa. E vina dvs ca nu v-ati asigurat cand ati deschis portiera. Proces verbal , pt contraventie, amenda 630 lei si 6 puncte amenda….si daca nu va convine , puteti contesta la judecatoria Buftea. Bineinteles ca mi-a picat fata.Nici nu apucasem sa dau nicio declaratie.Ideea e ca Acum intentionez sa contest acest proces verbal . Ma puteti sfatui cu ceva? (polititstul ne-a dat amandorura autorizatie de reparatie pt masini, am si constatarea amiabila, am si procesul verbal si rca-ul omului…insa nu cred ca masina mea se poate face pe rca-ul lui in cazul acesta) Sunt cam in ceata si nu stiu de unde sa o apuc…pt ca in 11 ani de cand conduc , e prima oara cand am de-a face cu asa ceva…Multumesc!

 43. 74

  Buna ziua, mare nevoie am de un sfat urgent.
  In 29.08.2015 ora 16:09 am calatorit pe podul Fetesti, spre litoral, iar pe 30.08 invers, spre Bucuresti. In data de 30 am incercat sa platesc taxa la cateva benzinarii dar nu functiona sistemul. Am reusit deabia la jumatate de ora dupa miezul noptii, am documentul de plata pentru 26 lei, deci pentru ambele treceri. In 4 martie am primit prin posta pv de constatare a contraventiei si instiintare de plata pentru 130 lei. Avand in vedere ca nicio clipa nu am avut intentia sa ma sustrag de la plata, am vreo sansa daca depun plangere?
  Mii de multumiri

 44. 75
 45. 77

  SALUTARE! Am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.Am completat la obiectiuni ,,purtam centura,, asa cum s-a si intamplat de fapt.Voiam sa stiu daca trebuie sa achit amenda inainte sa depun contestatia? Nu este o suma mare, probabil mai mult pierd timp si bani, insa m-au enervat de data asta ! De asemenea, pot sa trimit aceasta contestatie online sau prin posta? Pe scurt, m-ati putea ghida care sunt pasii?
  Multumesc!
  Cu respect,
  Aurel

 46. 78

  Buna seara. As avea si eu nevoie de cateva sfaturi. Astazi 20.03.2016 venind de la Drobeta Turnu-Severin in localitatea Filiasi un individ iesit de pe un drum secundar nu mi-a acordat prioritate si a iesit in fata mea. Eu, ca sa evit o tamponare, l-am depasit. Toate bune si frumoase….numai ca pe bucata de drum in care l-am depasit era linie continua. La cativa metri in fata m-a oprit o masina de politie. Mi-a luat datele si mi-a dat amenda, plus suspendarea permisului pe 30 de zile. Partea amuzanta acum vine…Politistul l-a oprit pe individul care nu mi-a acordat prioritate pentru a-l pune ca martor. La intrebarea mea, fireasca zic eu ” Da’ pe el de ce nu l-ati sanctionat pentru neacordare de prioritate?” raspunsul lui a fost ” PUTEATI SA PUNETI FRANA, dar nu ati facut-o pentru ca aveati viteza”. Serios? Adica eu, care am incercat sa evit un accident primesc amenda….dar desteptul din cauza caruia s-ar fi intamplat accidentul, pe langa faptul ca e scutit de orice sanctionare, mai e pus si ca martor. L-am intrebat cum poate dovedi ca am avut viteza? Are vreo dovada, ceva? Mi-a spus ca nu are radar dar ca a vazut el ca am viteza. Bineinteles ca am refuzat sa semnez procesul verbal. I-am spus ca o sa fac contestatie, si ca o sa il reclam si pe el. Mentionez ca in momentul in care am refuzat sa semnez, politistul nu a consemnat nicaieri ca refuz sa semnez si bineinteles nu a desemnat nici un martor care sa contrasemneze procesul verbal. Acum, vreau si o sa depun contestatie, insa nu stiu ce sanse de rusita o sa am. As aprecia tare mult daca as mai primi ceva pareri.

 47. 79

  Buna am fost oprin de un Agen de circulatie pentru ca se auzea un zgomod de la toba de sapament ,i-am spus ca intentionam sa merg la mecanci , ce se alfa la cca 300m de locul unde am fost tras pe dreapta ,am prezentat actel care au fost in regula,dar politistul a facut procesc verbal pentru zgomodul cel face toba,mentonez ca nu era un zgomot foarte mare,avea voie sa.mi dea amenda ?multumesc

 48. 80

  salut

  vreau sa contest PV pt ca agentul a spus ca la momentum trecerii mele se alfa 1 pieton in traversare.Evident m-am dat jos sa vad si nu era nimeni
  intrebarea este :DACA DEPUN CONTESTATIE TREBUIE SA PLATESC AMENDA? IN 48 ORE? MAI TREBUIE SA O PLATESC ?

 49. 84

  Mi sa retimut cercificatul autoturizmului de oarece agentul a zis ca nu este gazul omologat deoarece nu a fost trecut si in cercificat si a fost trecut nu mai in cartea masini eu i-am prezentat cartea masini facand dovada ca este omologat ce ai ce nu ma obliga legea sa il trec in cercificat si m-am dus din nou cu ea la registru Auto Roman si mi-a zis ca nu trebuie sa il trec obligatori in cercificat si nu ma pot ajuta cu nimic de oare ce e trecut in cartea masini si omologat am refuzat procestul verbal sa il semnez si mia dat o dovada de 15 zile ce tine locul cercificatului…agentul mia zis ca imi trimite procestul verbal prin posta…Cum imi pot prelungi dovada? Ca nu am primit procestul verbal si dovada imi expira …

 50. 86
 51. 87

  Rog pe cineva, care a facut o actiune de contestare a p-v, sa afiseze strucrura contestatiei (prima pagina-fara elemente personalizate). Nu as mai da bani la avocati (nici nu am).
  Multumesc.

 52. 88

  Am gasit in cutia postala o instiintare de la Brigada Rutiera sa ma prezint la ei in 5 zile si sa comunica cine a condus autovehiculul pe 21.01.2016 orele 10, eu am primit plicul pe 01.04.2016 ( este posibil sa fi ajuns cu 2 zile inainte ca nu-mi verific cutia postala zilnic). Este posibil sa fiu intiintat astfel?…mentionez ca nu era o scrisoare recomandata. Ce ma sfatuti?

 53. 89

  Buna.imi poti spune ce pot sa fac daca numele meu a fost trecut gresit pe amenda..pe mine ma cheama Ciprian si a fost scris Cristian

 54. 90

  Acum cinci ani am primit o amenda pe E85 langa Buzau. Nu am semnat, luat procesul verbal. Nu l am primit acasa. Acum nu pot plati impozitul pe casa pana cand nu platesc amenda. Cum pot sa contest neprimirea procesului verbal. De la primarie mi s-a spus ca l au pus pe usa pe 01 aprilie, oricum dupa 30 zile de la intocmire. Pe scurt, radar toata lumea mergea cu 50 in localitate, un tir de langa mine a intrat pe banda mea. Am tras si eu de volan. Am calcat linia dubla. Pisc acceleratia sa scap de tir. Dupa 50m sunt oprit. Va retinem permisul. Discutii si ca la piata imi lasa permisul dar ma amendeaza pentru depasirea vitezei 72 km. In proces verbal sunt multe de contestat dar nu l am primit niciodata.

 55. 91

  Salut,
  Pe mine m-au oprit pt depasirea vitezei in localitate 65 km/h, mi-au facut proces verbal si i-am rugat frumos sa-mi arate ordinul de servici cum ca au voie sa foloseasca aparatul radar in zona acceea si certificatul de omologare radar. Acesta nu a vrut sa-mi arate si l-am rugat sa scrie la mentiuni ca nu vrea sa mi le arate,dar nici asta nu a vrut. Dupa cate va zile mi-a venit procesul verbal prin posta , la mentiuni scria “Nimic” la contravenient “Refuza semnatura” ,numai ca la martor nu era nimeni si este obligat daca nu vreau sa semnez sa existe un martor,iar eu am martorul pt ca eram cu mama in masina. Ce credeti voi avea castig de cauza?

 56. 92

  Buna seara! Am fost amendat pentru viraj pe marcaj continuu si traversare neregulamentara, proces verbal primit prin posta. In data de 27.11.2015(vineri, inaintea zilelor libere de 30 si 1), in jurul orei 11:40, in centrul Ploiesti-ului,am parcat regulamentar, pe partea cealalta, la aproximativ 12-14 m se afla o masina de politie cu 2 politisti, unul in interior, unul iesind si urland dupa un trecator. Pana aici totul bine, dupa ce am parcat, am deschis portbagajul si m-am indreptat catre trecerea din dreptul Catedralei, cand m-am intors, am pus cel mult un pas inaintea trecerii de pietoni(pe verde) ca ma grabeam, din spate am auzit, stai ba, ba, stai, n-am luat in considerare. M-am deplasat pana la clinia al medica berlin. Dupa apromximativ 5 min m-am indreptat spre masina, cand am fost oprit de om de 55-60 de ani care mi-a zis ca politistul a fost cel care striga si ca era foarte nervos ca nu m-am oprit. In procesul verbal apare ca am fugit de la locul faptei, si ca am traversat neregulamentar spre locul unde se aflau politistii, in dreptul martorului fiind trecuta mentiunea ” nu a fost identificat”. Am contestat procesul verbal, explicand cum s-au petrecut faptele si m-am legat de modul in care politia s-a aparut considerand ca procesul verbal se probeaza prin el. Ieri a aparut sentinta pe site-ul judecatoriei, plangerea mi-a fost respinsa ca neintemeiata. Am permis de conducere de 10 ani, n-am avut nicio abatere, iar acum… o sa fiu nevoit sa platesc doar pentru ca mi-am aparat demnitatatea, ca n-am acceptat ca intr-o lume nebuna, politie vrea sa se comporte ca pe camp. Apelul… ar reprezenta o noua speranta spre normalitate, dar… cam fara sanse!

 57. 93

  Salut.
  Am contestat un PV; politistul m-a oprit, m-a verificat la pachetul legislativ, dupa care mi-a comunicat sa nu am purtat centura, nu am semnalizat si am vorbit la telefon (total neadevarat; casa poti lua actele din torpedoul masinii, trebuie sa iti dau jos centura). Pe moment m-am blocat dar imediat mi-am dat seama ca avusesem discutii contradictorii cu ceva timp in urma si banuiesc ca este o razbunare.
  Problema este ca nu cred ca am contestat corect PV, pentru ca am primit o comunicare unde imi cere “aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cerere; aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere..”
  Nu ar trebui ca Politia sa faca dovada ca am circulat fara centura, ca am vorbit la telefon si ca nu am semnalizat?

  • 94

   Salut!
   Pe data de 09.04..2016 am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton.Ciudat e faptul ca nu era nici un om in zona. Mi.a cerut actele si la intoarcere a venit cu un PV in care mentiona ca am o amenda de 250 lei si retinerea permisului pe o perioada de 30 de zile. In acel moment i.am cerut agentului de politie sa imi arate dovada ca nu am acordat prioritate pietonului. El a spus ca nu se poate si am refuzat sa semnez PV. Pot sa fac contestatie?

 58. 95

  Salut, am primit o amenda contraventionala in care am fost prins cu 70km/h in localitate, problema sta in felul urmator: cei de la rutiera erau in mers deplasandu-se din sens opus, din cate stiu este interzis oprirea din mers deoarece in metrologie este stipulat ca radarul trebuie sa nu se afle in miscare. In al doilea rand am refuzat sa semnez iar agentul constatator a mentionat unde trebuia eu sa semnez ca refuz dar pe procesul verbal este doar semnatura agentului constatator , martor nu a fost nu este semnat si nici la mine. Pot face ceva in cazul acesta ?

 59. 96

  Buna ziua,

  In lege scrie ca daca refuzi sa semnezi procesul verbal, agentul trebuie sa gaseasca un martor care sa contrasemneze. Eu am refuzat sa semnez procesul verbal, dar agentul mi-a zis doar drum bun. Acum daca imi vine PV in posta, este valabil? E o greseala care poate anula procesul verbal? Daca imi vine in posta mai trebuie sa platesc amenda si sa-l contest sau merg la politie si le zic ca nu exista nici-un martor?

  Multumesc

 60. 97

  Hello,

  Aseara am avut un eveniment rutier. Incercand sa fac stanga pentru a intra intr-o curte cel din spatele meu, ce se afla in depasire dupa cum afirma el, s-a speriat si a intrat in gard. Personal nu-mi aduc aminte extrem de bine faza, insa celalalt participant sustine ca am semnalizat in ultimul timp si apoi am virat brusc. In ceea ce priveste virajul brusc este imposibil dat fiind ca prin curtea respectiva nu pot intra doua masini una langa alta, drum este cu o singura banda pe sens este extrem de ingust (2 tiruri prb ca reusesc sa treaca unul pe langa altul dar cu unul oprit ..). Masinea mea nu a avut nici o zgarietura. Am ajuns la politie unde domul politist dupa o analiza sumara a celor scrise mi-a solicitat sa-mi asum vinovatia si totodata sa fiu de acord ca daunele sa fie acoperite de RCA-ul meu. Am intrebat totusi cine este vinovat si mi-a explicat ca moral sunt eu, dar ca legal celalat, dar totodata a insitat in mod repetat si continuu sa-mi asum doar eu vinovatia. Sub impulsul momentului/presiunii am acceptat. Evident am partea mea de vina, dar totusi dupa cum afirma politisul legal este vina celuilalt, iar in ceea ce priveste moralitatea este integral doar a mea? In fond el a luat deciza de trage de volan si nu de a frana, mai ales ca el afirma ca mergea cu 30km/h

 61. 98

  Salut,
  Cine credeti ca are culpa ? Politistul care a intocmit PV nu a fost la fata locului, a tras concluzii doar din schitele noastre.
  Exista o sosea cu 2 benzi pe sens, din care una este pentru tramvai.
  Intre sensuri este linie continua, cu exceptii in anumite zone unde este linie punctata pe ambele sensuri.
  Incidentul s-a petrecut in zona statiei-scuar de tramvai, imediat dupa.
  In zona statiei-scuar exista indicator de ocolire dreapta. Scuarurile sunt din acelea unul in fata celuilalt iar intre ele liniile de tramvai.
  Autovehiculul A circula pe banda din dreapta, prin dreapta statiei-scuar de tramvai, conform regulilor.
  Imediat dupa statia de tramvai , pe o distanta de circa 10 metri linia dintre sensuri este discontinua, se poate trece pe celalalt sens de mers.
  Autovehiculul A, imediat dupa statia de tramvai vireaza usor stanga sa se incadreze pentru schimbarea sensului prin zona cu linie discontinua. In stanga-spate este statia de tramvai cu bare de protectie. Imediat ce a intrat pe banda 2 a sensului sau de mers, vine un alt autovehicul B, care trece prin statia de tramvai, pe linia de tramvai, care de fapt trebuia ocolita conform indicatorului. Cele 2 autovehicule intra in coliziune, amandoua in zona fata. Auto A in stanga fata. Auto B incepand cu fata pana in zona spate, toata partea dreapta.
  Intrebari:
  1. culpa este comuna ? pentru ca auto A nu s-a asigurat cand a virat stanga si l-a lovit pe B, iar auto B circula prin zona interzisa.
  2. culpa apartine exclusiv auto B deoarece circula prin zona interzisa si deci auto A nu se astepta sa apara, ci doar tramvai.
  Inca pot sa fac contestatie, de aceea va rog un raspuns in timp util.
  Multumesc,

 62. 99

  Buna ziua ,am si eu de relatat o problema pt care v-as ruga sa imi dati un raspuns ….intr-o zi ,baiatul meu si cu inca 3 prieteni ,au trecut neregulamentar pe o straduta in drum spre scoala in primele ore ale diminetii.Dupa ce au trecut au fost opriti de un agent de politie care le-a cerut datele ,copiii neavand asupra lor decat abonam de autobuz si au fost informati ca vor primi prin posta amenda fara a li se intocmi un proces verbal.Zis si facut,aflu ieri dupa vreo trei sapt de la eveniment ca unul dintre copii a si primit o amenda la domiciliu in valoare de 250 lei.Intrebare: procedura s-a desfasurat in limitele corecte ale legii sau purem contesta actiunea agentului? Multumesc,astept raspuns.

 63. 100

  Buna ziua. In urma cu cateva zile am primit o amenda de parcare pe loc special amenajat, fara tichet. Situatia a fost in felul urmator: lucrez la un spital aflat pe strada cu pricina, in ziua respectiva fiind de garda. Spitalul are cateva locuri speciale rezervate cu mentiunea ca angajatii sunt obligati sa poarte un ecuson special in parbriz, ecuson pe care il aveam si eu. Problema a fost ca pe locurile acelea erau parcate la momentul respectiv masini care nu apartineau angajatilor spitalului, prin urmare am fost nevoita sa parchez pe un loc oarecare si nu mi-am pus tichet. De mentionat ca pe parcursul garzii fisa postului meu presupune si deplasarea la o alta locatie apartinand spitalului (spital pavilionar) pt intocmirea foilor de observatie la cazurile internate DE URGENTA). In situatia in care nu exista ambulante disponibile la momentul respectiv, ne deplasam cu masina personala. Acesta a fost si cazul meu. Practic eram intre 2 urgente si nu ama vut efectiv timp sa ma deplasez la automatul de tichete si sa-mi pun tichet. Nu mai zis de faptul ca momentan garzile nu-mi sunt platite, deci practic din garda ies pe minus. Exista vreo sansa sa castig daca contest amenda? Este vorba despre orasul Sibiu. Masina e pe numele mamei mele, care are resedinta in Pitesti, deci astept procesul verbal prin posta la Pitesti.

 64. 101

  Daca agentul constatator nu completeaza cimpul cu unitatea unde se poate face plingere si ca sanctiune bifeaza cu x la avertisment dar trece si o suma de bani la amenda nebifind-o, ce sanse sint sa se anuleze p.v.-ul ???

 65. 102

  Buna ziua!
  azi, 22 iunie 2016 in comuna Pantelimon am fost oprit pentru neacordare prioritate pietonilor. Rezultatul 4 puncte si 30 de zile suspendat permisul.
  In zona Agip din comuna Pantelimon exista un sens giratoriu care in fiecare dimineata este foarte aglomerat pe sensul catre Branesti. Eu ma deplasam dinspre Branesti (fac drumul asta zilnic de peste 5 ani) catre oras. Inainte de giratoriu e o trecere de pietoni unde de obicei opresc microbuzele. Am redus viteza – lucru confirmat verbal de catre agent, m-am asigurat ca dintre masinile blocate in trafic pe sensul opus nu sare nimeni in fata mea, am observat 2 persoane pe trotuar in dreapta dar fara intentie de traversare, si am trecut, moment in care cei doi pietoni s-au angajat si ei in traversare. Dupa giratoriu m-am trezit cu masina de potilie in spatele meu. Am mentionat in PV faptul ca m-am asigurat corespunzator insa agentul sustine ca nu am acordat prioritate _ nu mi-a aratat poze/video nici nu mi-a dat de inteles ca ar avea. Nu avem martori (eram in masina doar cu fetita mea de 6 ani), masinile din spatele meu erau deja departe cand am fost oprit.
  NU aveam mai mult de 20 km/h. Duceam copilul la Gradinita. Vreau sa contest PV si sa ma indrept impotriva Politistului pentru abuz in serviciu – inclusiv sa-i cer daune.
  Ma ajutati cu niste sfaturi?
  Multumesc!

  • 103

   Sunt tare curios cum ai rezolvat aceasta situatie. Si eu am patit acelasi lucru astazi.
   Apreciez un raspuns, sa stiu si eu ce am de facut.
   Stima!

 66. 104

  Bună seara ! Am primit prin poştă un plic de la Poliţia Rutieră în care era o adresă prin care mi se cerea sa comunic cine a condus o maşină cu numarul xxxxxx, ataşând si o fotografie cu masina respectiva. Nu cunosc numarul şi nici maşina. E prima data când o vad. Am retrimis formularul tip catre poliţie si la rubrica conducatorul este…. am trecut “nu ştiu”. Am primit un alt plic de la poliţie cu un process verbal prin care sunt amendat cu 2.500 ron pentru ” refuzul comunicarii sau comunicare eronată”…. Ce e de făcut ?

 67. 105

  Buna ziua
  Am fos oprit la un filtru de politie, in fata Teatrului National si acuzat ca nu am respectat culoarea rosie care mi se adresa, Initail, nu am vrut sa contest PV de amenda si suspendare permis 30 zile solicitand reducerea perioadei de valabilitate a Dovezii cu 5 zile (A fost completata pt 15 zile, de la 15-30.06), invocand faptul ca am carnet din 1974, fara abateri de la regulament si pentru ca in 29.07 se cununa fiul meu la Tg Mures si am nevoie de masina (Legea nu interzice solicitarea mea). intrucat nu am preimit raspuns pana la termenul de expirare a dovezii, este posibil sa atac in instanta PV de constatare a contraventiei, bazandu-ma pe urmatoarele argumente:
  – agentul constatator spune ca nu am respectat semnificatia culorii rosii a semaforului la schimbarea directie de mers din Bdul Elisabeta spre Bdul Nicolae Balcescu, Analizand atent, mi-am reamintit ca de fapt la aceata faza a deplasarii am plecat de pe loc exact la aparitia culorii verzi, aspect ce cred ca se regaseste pe casetele de supraveghere din zona;
  – asazisa incalcare a regulamentului s-a produs la urmatorul semafor, cand am incercat sa parasesc intersectia spre Piata Romana, plecand la culoarea verde insa fiind surprins in intersectie de culoarea galbena si instantaneu rosie, fara insa a afecta cu nimic traficul in intersectie (dimpotriva): Asadar, culoarea rosie la care se refera agentul vizeaza culoarea semaforului care vizeaza iesirea din intersectie spre Piata Romana si nu stopul care vizeaza intrarea in intersectie de pe Bdul Elisabeta spre Piata Romana (eu veneam de la Piata Romana si am fost nevoit sa revin in aceeasi directie)-
  PS-Exista sanse sa am acces l caseta cu imagini din data de 15.06 din sensul giratoriu de la Intercontinental (Teatrul National)??
  Multumesc anticipat pt raspuns

 68. 106

  Buna seara

  Astazi m-am trezit implicat in urmatoarea situatie: in timp ce facem o manevra de revers, dupa ce am iesit din pacare si ma aflam, intre revers si drive, iesit deja cu coltul drept spate pe carosabil ( strada cu sens unic cu masini pacate pe o parte si pe alta) o alta masina, venita din spate s-a “strecurat” pana la jumatatea usii din fata in spatele meu ( masina mea stand pe loc) incercand sa treaca mai departe. Numai ca masina respectiva m-a acrosat si a fost zgariata, de bara mea din spate si de teava de esapament, de la mijlocul usii soferului si pana pe aripa din spate. Dupa acea masina, condusa de o doamna, a oprit cam la 2-3 metrii distanta de masina mea care nu s-a miscat din loc, in timpul acestui incident, eu simtind faptul ca am fost acrosat exact inainte de trece de la revers la drive. Tot timpul acesta piciorul meu a fost pe frana. Tabla usilor si a aripii zgariate nu a fost indoita si nici macar sifonata ci numai zgariata. Soferita respectiva, la indemnul unor trecatori, a refuzat sa solutionam problema pe cale amiabila si asa am ajuns la Politie. Sectia 1 pe Calea Grivitei. O tanara politista ne-a luat declaratiile si ne-a ascultat pe fiecare dintre noi: conform soferitiei eu am “intrat in ea” si nu m-am asigurat atunci cand am inceput reversul. In cursul discutiei si-a schimbat povestea de cateva ori: o data eram in miscare, alta data am stationat, alta data nu putea sa vada din cauza pomilor pe marginea drumului ( care sunt plantati langa garduri si nu obstructioneaza vederea). Soferita a fost consecventa atunci cand a spus ca ea nu a considerat ca trebuie sa opreasca chiar daca ea a vazut masina mea “stationata” ( eram cu pciorul pe frana cu luminile de frana si de revers aprinse) pentru ca din in spatele ei mai veneau 5 – 6 masini ( cand le-a numarat? ). Explicatiile mele conform carora sau aripa sau usile masinii zgariata ar fost grav avariate daca masina mea ( grea, Mitsubishi Outlander) ar fi “intrat in ea” au ramas fara nici un efect. Tanara politista a decis ca eu sunt vinovat pentru ca am “facut revers fara sa ma asigur”. Asa ca m-a anuntat ca ma va amenda si imi va retine 3 puncte. In acel moment am solicitat ca un expert sa analizeze masinile si declaratiile noastre. Atunci politista a raspuns spunand ca nu au nici un expert si nici nu este un expert , ea luand decizia de ma pedepsii numai pe baza impresiilor sale generate de declaratiile noastre. Ca urmare am semnat Procesul Verbal cu obiectiuni si cu mentiunea clara ca nu sunt de acord, in lipsa unui expert in domeniu, sa fiu amendat numai pe baza unei opinii personale a unei politiste lipsita de exxperienta care ia astfel de decizii fara sa aiba capacitatea de intelege efectele unei tamponari intre doua vehicule aflate amandoua in miscare. Ma intereseaza opinia dumneavoastra. Multumesc

 69. 107

  Am condus cu 70km si am fost surprins de aparatul radar in localitatea Prigor, Caras Severin, se intocmeste PV. In antet apare la organ IPJ Caras Severin si PLC Lapusnicel. Ori daca eu eram in localitatea Prigor la 20 km de Lapusnicel are jurisdictie sau nu acolo agentul? Agentul constatator face parte din “PLC Lapusnicel” localitate care nu se afla pe “DN57B” unde era amplasat aparatul radar, iar legatura dintre acesta localitate si DN57B se realizeaza prin DN571E, intersectia celor doua fiind in camp, in afara localitatii – ca urmare agentul constatator NU ARE JURISDICTIE pentru constatarea contraventiei pe “DN57B in localitate”.

  Ma uit pe net “Sectia 6 Politie Bozovici” are in subordine toate comunele astea inclusiv Lapusnicel si Prigor.
  Singura problema e ca pe PV este scris organul din “PLC Lapusnicel” (gresit, fara competenta) si nu “Sectia 6 Politie Bozovici” (corect – avand competenta)
  E motiv de contestatie??

 70. 108

  Buna ziua,
  o intrebare dca depun plangerea la instanta de domicilui cu toate ca fapta s-a intamplat in alta
  locatie este luata in considerare si se poate elibera certificat de grefa?

 71. 109

  Am fost oprit in localitate (radar mobil). Sunt sigur ca nu depaseam limita maxima de viteza admisa (in proces a scris ca as fi avut 74km/h). In momentul cand am fost oprit, chiar in spatele meu mai venea o masina (a fost oprit si el de catre politist si lasat ulterior sa plece).

  Spuneti-mi va rog, cum contestez (eram in afara judetului de resedinta)? Cred ca defapt cel care se apropia de mine, in spatele meu, avea viteza mai mare (in poza politistului ar trebui sa fie amandoua masinile).

  Multumesc!

 72. 110

  Daca am contestat in instanta si nu am castigat cum se procedeaza sa predau permisul? Primesc instiintare de la politie sau cum se procedeaza? Daca stie cineva va rog spuneti-mi .VA MULTUMESC.

 73. 112

  Buna ziua, eu am fost oprit de politie si RAR ( așa pur si simplu ) verificare am pana in octombrie, aveam totul în regulă, lumini,frane,stingator,triuncghi,trusa, dar la noxe au zis ca sunt prea mari. 3,8. La Logan diesel euro 3 fiind normal 3. Așa zic ei! Dar le_am zis că eu nu ajung niciodată cu ea la 4000 ture, de ex la 140km/h are cam 3200 ture si mai tare nici nu merge (doar la vale?). Cu toate astea mi_a fost reținut talonul si am primit o amendă de 500 Ron si 4 puncte. E vreo șansă să fac contestație? Multumesc

 74. 114

  Buna ziua,

  Spuneti-mi va rog daca pot contesta o amenda pentru neplata rovignetei. Procesul verbal are doar semnatura agentului constatator, fara a avea semnatura unui alt martor .

  Multumesc!

  • 115

   Probabil că nu. Dacă era vorba de o neregulă cu privire la condusul tău era o constatare între tine și polițist. La rovignetă în momentul în care ai primit amenda a verificat că nu o aveai plătită. Deci nu.

 75. 116

  Procesul verbal este ilizibil la partea care se refera la cadrul legal aplicat; nu am semnat PV-ul si politistul nu a apelat la martor asistent; pe instiintarea de plata din partea de jos a PV este trecuta gresit seria buletinului meu. Oare e contestabil acest PV ?

  • 117
   • 118

    Buna seara. Am fost oprita in trafic , mai exact la iesirea din sensul giratoriu de un politist(care a depasit linia dula continua,trecand paralel cu automobilul meu ),care nu s-a legitimat nici faptic si nici oral cerindu-mi-se sa prezint actul de identitate si carnetul de conducere.dupa ce i le-am inmanat, intrebandu-ma daca stiu ce am facut.Nu a asteptat raspuns,mergand in spatele automobilului meu unde a fost oprit in acelasi timp cu mine un alt participant la trafic.Am asteptat in masina pana dl politist a revenit la masina institutiei impreuna cu soferul automobilului oprit, si am coborat pt afla motivul opririi mele. Am fost invitata in masina,m-am conformat si cand a revenit am aflat ca de fapt din punctul dumnealui de vedere nu am acordat prioritate de trecere acelui automobil pe care il oprise odata cu mine. Am fost rugata sa_urmez pt 2 minute la sediul Politiei unde a intocmit proces -verbal pt neacordare de prioritate,martor asistent fiind trecut dl caruia s-a presupus de catre organul de politie,ca nu i s-a acordat prioritate, dumealui nefiind prezent la sediu, luindu-i-se datele la fata locului. nu am fost de acord cu cele relatate in PV ceea ce s.a consemnat ulterior la rubrica Alte mentiuni. Am semnat ca am luat la cunostinta,nefiindu-mi prezentata oalta varianta ,cum ca daca nu sunt de acord am posibilitatea de a nu semna. Mentionez ca nu am mai trecut niciodata prin situatia de a mi se intocmi PV. Va rog ,daca puteti sa.mi spuneti ce ar trebui sa fac in situatia data.Multumesc anticipat.P.S.Din PV nu am mi-am dat seama de functia agentului constatator si nici nu este trecutaocupatia si locul de munca(m-ar putea ajuta la anularea PV?.

 76. 119

  Mi-a fost intocmit un proces verbal pentru ca nu aveam rca-ul la mine. Am semnat procesul verbal la sectiunea DOVADA unde vad ca scrie “Subsemenatul xxx am primit procesul-verbal de constatare a contraventiei seria xxx si instiintarea de plata”. In schimb, am refuzat sa semnez la rubruca ALTE MENTIUNI pe motiv ca cele mentionate de mine nu erau scrise lizibil. Pentru ca am refuzat sa semnez iar martorul oprit pe strada nu voia nici el sa semneze, politistul nu mi-a inmanat o copie a procesului verbal sau vreun document in baza caruia sa pot merge sa platesc amenda. Am asteptat sa il primesc prin posta. Nu s-a intamplat asta. In schimb, zilele trecute am fost contactat de catre cei de la administratia financiara pe motiv ca am o amenda neachitata. Mi-au aratat procesul verbal, apare si semnatura martorului.

  Exista vreo varianta prin care pot plati aceasta amenda la jumatate din valoarea ei? Procesul verbal a fost intocmit pe data de 01.04.2016. La administratia financiara din cadrul primariei localitatii mele am vazut un nr de intrare cu data de 18.05.2016. Eu am fost informat telefonic de catre cei de la primarie pe data de 03.08.2016.

 77. 120

  Salutari George.

  Impresionant articol, desi ai mai auzit-o, cu siguranta. Aprecieri sincere din partea mea!
  Eu am o amenda mica, 31km/h peste viteza legala (prin dragul de oras Bucuresti) – insa vreau sa o contest doar sa-mi dovedesc ca procedurile mentionate mai sus au validitate.
  Intrebarea e alta – de fapt doua
  1) Poti contesta o amenda fara sa consulti un avocat? Cine iti redacteaza plangerea? Tu insuti ?
  2) Daca castigi procesul, poti amortiza si taxele juridice (e o mentiune mai sus in care cine a cerut niste daune si le-a primit)

  Multumiri

 78. 121

  buna,
  vreau sa salut toti cei ce posteaza aici.As dorii sa intreb agenti de politie care posteaza sau citesc: de ce incalcati legea inventand tot felul de contraventi pe care poate soferii nu le-au facut, de ce va place sa faceti faceti abuz in serviciu, sa fiti nepoliticosi, daca ati primi ” amabilitateta ” pe care o oferiti ce ati zice, de ce va credeti niste zei pe sosele, nu credeti ca ar fi mai bine sa preveniti decat sa amendati sau ….Daca vi-se raspunde cu aceasi moneda cu care vorbiti va ofticati.Trebuie sa intelegeti un lucru : sunteti platiti din bani nostri, nu ne jigniti si nici nu ne asupriti, incercati sa dati dovada de OMENIE, obtineti mai mult asa.

 79. 122

  biz
  Salut.In poza pe care mi-a trimis-o politia mai apare o masina.Pot contesta acest lucru?De unde stiu a cui era viteza mai mare?

 80. 123

  Salutare, am fost oprit de politie pe motiv ca vorbeam la telefonul mobil, o masina de politie m.a depasit din spate si m.a tras pe dreapta, mentionez ca nu vorbeam la telefon, nu am semnat procesul verbal si vreau sa contest acest proces verbal, ora 20:30 noapte, tineam mana la cap, nu am reusit sa ma inteleg cu agentul, nu a vrut sa.mi spuna numele lui, la observatii a trecut el ca “nu am vorbit la telefon, mentionez ca nu mi.a dat procesul verbal nici macar sa.l citesc, ce ma sfatuiti sa fac, multumesc

 81. 124

  buna seara,

  Azi dimineata am primit acasa un proces verbal de contraventie cum ca, acum vreo luna si ceva, as fi parcat neregulamentar in Iasi (eu locuind in apropiere de Timisoara). Toate bune si frumoase doar ca nici eu si nici masina mea nu am mai fost in Iasi de mai bine de 10 ani iar in procesul verbal spune ca am parcat auto marca Renault (eu am o Toyota) cu nr de inmatriculare asemanator cu al meu (eu am NXD, in procesul verbal este trecut NXK). Este clar o eroare a agentului care a asociat gresit masina parcata neregulamentar cu numele meu. Partea proasta este ca cei de la Iasi imi zic ca trebuie sa contest procesul verbal in instanta insa mie mi se pare un abuz (de ce trebuie sa pierd eu timp si bani pentru a dovedi eroarea politistului???). Exista vreo alta cale de a anula procesul verbal care este evident gresit? Ce s-ar fi intamplat daca as fi fost plecat din tara?

  • 125

   Cel mai simplu e să depui contestația cu copie după talonul mașinii tale, ca să își dea seama de greșeală. Din păcate așa este, noi pierdem timp și bani pentru că alții sunt lenți sau neatenți.

   • 126

    merci pentru raspuns – din pacate buletinul mi-a expirat acum 2 saptamani, si pana il schimb (banuiesc ca daca este expirat n-o sa ma bage nimeni in seama) o sa treaca cele 15 zile de depunere a contestatiei …

    • 127

     Încearcă și așa, nu pierzi decât niște timp. Și eu am fost cu cineva să își ridice carnetul de șofer după o lună de pauză, și la fața locului i-a spus că nu are procesul verbal și nu i-l poate da. Tipa de la ghișeul de lângă mi-a spus însă să îl declar pierdut și să fac declarație ca să nu mă mai întorc a doua zi. :)

     • 128

      am pregatit actele/copii/etc si ma pregatesc sa le trimit la Judecatorie prin posta (parca nu m-as duce personal la Iasi, eu locuind la Timisoara). Exista vreun mod mai “special” e trimitere sau “cu confirmare de primire” este suficient? Multumesc pt tot ajutorul acordat, sper sa se incheie odata povestea asta

 82. 129

  Buna ziua,

  Care sunt sansele sa contest o amenda de care am aflat ieri 24.08.2016. Intrucat am fost sa achit impozitul auto, doamna de la ghiseu ii spune ca nu pot face plata deoarece am o amenda in valoare de 1050 lei din data de 03.02.2016, emisa de politia locala sector1, zona in care lucrez si in care zilnic parchez pe unde apuc, la fel ca toata lumea din zona asta. Astfel reusesc sa iau aproape lunar amenda de la politia locala pentru ca parchez neregulamentar, amenzi ce au fost achitate pe loc cand am ocazia. Insa de asta nu am stiut nimic pana ieri, cu siguranta au trimis ceva prin posta, insa eu nu locuiesc la adresa din buletin si atfel nu am fost anuntata de sosirea vreunui document ce mi se adreseaza. Banuiesc ca si asta este tot pentru parcare, insa valoarea este foartea mare!!! Va rog sa imi spuneti ce pot face in cazul asta, daca se mai poate face ceva…

 83. 130

  Buna seara,

  Am fost amendat pentru nepurtarea centurii de siguranta. Intrebarea mea este: in PV agentul a gresit numarul de inmatriculare al masinii, in loc de BR 20 ABC, a scris B 20 ABC. Nu as fi contestat amenda daca agentul ar fi avut o purtare cuviincioasa. Exista sanse de castig in cazul unei plangeri? Pana la urma si teoretic si practic, eu nu am fost la bordul masinii cu nr. B 20 ABC.
  Multumesc.

 84. 131

  Buna ziua! In conditiile in care o instanta de judecata a hotarat ca nu este obligatoriu sa ai RCA-ul asupra ta cand te opreste Politia Rutiera, de ce continua agentii de circulatie sa dea amenzi pentru lipsa RCA-ului din autoturism? ( sentinţa civilă numărul 527, din 1 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei).

 85. 132

  Salut! Acum doua zile, tata a primit o recomandata de la IPJ Vaslui (sunt din Galati) prin care i se solicitau datele soferului care a condus masina la data, ora si localitatea specificate pe hartie (e vorba de un sat aflat imediat dupa iesirea din Barlad, sensul spre Vaslui). E vorba de mine, datele au fost trimise deja. Ce e interesant e ca formularea suna cam asa “conducand autovehiculul cu numarul de inmatriculare …, care a fost inregistrat cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate la data, ora, locul, savarsind urmatoarele: abatere la regimul rutier”. Exact, doar “abatere la regimul rutier” Nu se specifica nimic altceva legat de ceea ce as fi putut comite. Absolut nimic. Urmeaza a primi un proces verbal, pe numele meu. Intrebare de 100 puncte. La ce as putea sa ma astept? Care-s sansele sa primesc doar un avertisment?

  • 133

   P.S. “Abaterea” a fost savarsita la data de 2 iulie 2016, iar recomandata a fost inregistrata in 31.08.2016, fiind primita abia pe 11 septembrie (acum o zi, nu doua. My bad). Nu ca ar conta asa mult aceste detalii, dar … sa va faceti o idee.

 86. 134

  Buna ziua,

  Dupa 20 zile , am constatat ca politistul care m-a amendat pentru depasirea vitezei legale cu 43 km/h , in Milcoiu , a facut un abuz . In Milcoiu , Valcea , limita de viteza este de 70 km/h , nu 50 km/h cum a considerat politistul . Oprise vreo 3 masini cu numere de Sibiu :-) .
  50 km/h este doar cand este ploaie – semn distinctiv . DE fapt am depasit limita cu doar 23 km/h !
  In plus , radarul era montat intr-un VW Passat verde , cu numere de Bucuresti , probabil masina privata .
  Cum sa procedez ?
  Sa ii fac plangere penala sa ii fac politistului ? Cum anume ?

 87. 135

  buna ziua, am fost oprit de un agent de circulatie pt a vedea daca am baut,am suflat in fiola nu bausem,apoi a verificat actele vazand ca sunt in regula a inceput sa se uite la masina,dupa care mia cerut sai arat trusa stingator triunghi,vazand ca am doar un triunghi si nu 2a ma amendat cu 500 ron, solicitandui sa imi arate legitimatia de serviciu si ordinul de serviciu nu a fost de acord,nu purta chipiul pe cap iar procesul verbal mi la complectat un alt coleg de al lui in numele celui ce ma verificat, daca fac contestatie pt ca mi-a cautat nod in papura si pt ca ma amendat maximul care putea doar pt un triunghi am vreo sansa sa imi fie anulata?

 88. 136

  Buna seara am si eu o intrebare .sunt taximetrist si sambata seara am avut o comanda in centrul vechi al capitalei asteptam in coloana sa pot ajunge la bariera sa mi iau clientul si la geamul din dreapta a venit un lt client in stare avansata de ebrietate zicandu-mi sa l la nu stiu ce adresa .l am refuzat spunandu i ca am deja comanda i ar politistul care se afla inspatele meu cu motocicleta ma oprit nervos spunandumi sa i prezint actele.dupa ce i am dat actele mi a zis ca imi da amenda ca am refuzat clientul .i am zis ca am comanda si a si mentionat asta la mentiunii dar totusi mi a dat amenda pot face contestatie?ce sanse am?

 89. 137

  buna ziua. o adresa de email daca se poate sa vorbim , este mult de spus , mult de scris , mult de aratat si chiar am nevoie de ajutorul cuiva pentru ca este absolut inadmisibil ce mi s-a putut intampla. Toata stima , Dumitrache Teodor

 90. 138

  Cum sa contest un proces verbal pe care nu-l am ? Politistul nu a vrut sa-mi lase procesul verbal. Mi-a lasat dovada de circulatie de 15 zile si atat.
  S-a suit in masina si a plecat cu procesul verbal.
  Dovada de 15 zile va expira iar eu va trebui sa nu mai conduc. Procesul verbal am inteles, din cate am citit si m-am informat, ca trebuie sa ajunga prin posta in maxim 30 de zile.
  Daca voi castiga in instanta si va fi anulat procesul verbal, cum ramane cu dreptul meu de a conduce care a fost ridicat abuziv sau dintr-o eroare a politistului ?

 91. 139

  buna ziuaaa. ce se poate intampla daca nu te prezinti la politie pt o reclamatie falsa si fara martori??(reclamatia fiind ca latra cainele si vecina en spune is noi ii vorbim urat)

 92. 140

  Buna ziua. Am fost oprit de un echipaj de politie pe DN in localitatea in care am si domiciliul pe motiv ca nu imi arde becul de pe faza scurta de pe dreapta. I-am explicat politistului ca in momentul in care am plecat functionau toate becurile si probabil s-au ars pe drum si tinand cont ca era ora 16 ( deci lumina ) nu am putut sa observ ca nu arde un bec. Mentionez ca erau conditii meteo nefavorabile si aveam aprinse becurile de ceata, pozitiile si faza scurta, exceptand becul de pe scurta din dreapta care s-a dovedit ca nu este ars si ca a fost doar un contact imperfect. Am rezolvat problema pe loc dar cu toate astea nu am fost iertat… Se merita sa fac contestatie sau nu? Trebuie facuta contestatia dupa ce este achitata amenda si apoi in caz ca se dovedeste ca am dreptate mi se restituie banii sau fac contestatie inainte sa achit amenda? Multumesc frumos

 93. 141

  buna seara! am stationat masina pe trotuar lasand fata de gardul ce-l marginea o distanta de vreo 60cm si nu 1 metru cum spune legea. cand m-am intors am gasit sub stergator o instiintare cum ca sunt amendat cu 4 sau 5 puncte de amenda pentru acest lucru. Agentul de politie care mi-a lasat asta in geam mai era prezent la fata locului, iar eu m-am dus cu acea hartie la el si mi-a spus sa ma prezint pe Udriste pentru a plati amenda. Mi-a spus ca au sunat diverse persoane la 112 pentru ca masina mea le stanjenea trecerea, desi langa masina mea erau multe alte masini care nu aveau acea hartie si erau parcate la fel. pentru mine este prima sanctiune in 10 ani. imi puteti spune va rog daca exista vreo posibilitate sa mi se anuleze aceasta amenda pentru ca nu am niciun proces verbal, chiar daca agentul de politie mai era acolo. dupa ce m-am urcat in masina, acesta a plecat de la fata locului. Sa ma duc pe Udriste sa platesc amenda sau sa actionez in instanta, pentru ca nu as vrea sa ma trezesc ca tre sa o platesc intreaga inloc de jumatate.

 94. 142

  Buna ziua, am două întrebări, pentru cazul în care contraventia (lipsa rovinietei) a fost aplicata în lipsa prezentei contravenientului:
  1. Data pana la care se consideră neprescrisă aplicarea sancțiunii contraventionale este cea a datei postei expeditoare (cand politia a depus plicul cu procesul verbal) sau data primirii procesului verbal sub semnatura sau, după caz, prin aviazare?
  2. Termenul de prescriptie este de 6 luni conform art. 13 alin. 1 din OG 2/2001 sau de 60 de zile conform art. 9 alin. 8 din OG 15/2002 asa cum a fost modificată prin OUG 8/2015 (Am identificat, pentru teza a II-a o astfel de hotarare in jurisprudenta)?

  Multumesc.

 95. 143

  De ce mi-a pus amenda la parcare (pt ca nu am avut tichetul) daca am lipsit doar 4 minute??
  Cat am intrat si am iesit din magazin,mi-a si pus amenda.

 96. 144

  Buna ziua! Am fost oprit in aceasta dimineata de un echipaj de politie, pentru ca am virat stanga intr-o intersesctie semaforizata cu indicator de dreapta. Partea interesanta e ca acel indicator a fost dinnainte de marea semaforizare din Timisoara si a ramas acolo. De ce ar trebui sa se mai tine cont de acel indicator daca a fost pus semafor.
  Bineinteles ca am fost penalizat cu 4 puncte amenda si trebuie sa platesc 500Ron, adica 250Ron in 48 ore(am semnat procesul verbal). Apropo – politistul mi-a marturisit ca nici lui nu i se pare normal acel semn de circulatie – sta si el in zona, suntem vecini de cartier. Cred ca daca nu era din zona nu stia ca acolo exista un indicator – de dreapta si poate nu as fi fost oprit.
  Stau si ma intreb daca are dreptate sa imi dea amenda in acest caz. Este intersectia semaforizata dintre bulevardul Simion Barnutiu si Str. Renasterii. Circulatia pe artera principala era oprita la culoarea rosie, iar eu am iesit de pe o strada secundara la culoarea verde si am facut stanga pe Simion Barnutiu. Pe de alta parte am impresia, ca a fost foarte darnic cu 4 puncte, cand pentru – “circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis;” – se dau 2 puncte penalizare. Voi ce parere aveti? Ma gandesc sa contest acest proces verbal. Orice sfat din partea voastra e binevenit . Multumesc!

 97. 145

  Am fost oprit in trafic de agentul x si am fost acuzat ca am trecut pe culoarea galbena a semaforului.Am fost amendat cu 2 puncte.Am mentionat in PV ca am trecut pe culoarea verde clar a semaforului.Ca dovada am inregistrarea pe camera video de pe masina.Ca martor mai am un coleg de trafic care a fost oprit pentru acelasi motiv odata cu mine si care se vede pe inregistrare inclusiv nr.de inmatriculare al masinii acestuia. Ag.x a spus sa fac plangere la Judecatorie.Este valabila in instanta inregistrarea video?

 98. 146

  Buna,

  Am fost oprit in oras pentru depasirea limitei de viteza cu 52 km/h, mai concret aveam 102 km/h. I-am inmanat actele politistului, mi-a adus procesul verbal sa il semnez si noapte fiind si grabit nu am mai stat sa il citesc pe tot. In aceeasi zi, fiind trecut de 12 noaptea, recitesc procesul verbal si am senzatia ca ceva nu e bine in el si ajung la acest articol. Si recitind articolul, mi-am dat seama de urmatoarele chestii:

  – Politistul are 2 prenume, in PV e trecut doar unul
  – Locul si ocupatia nu sunt trecute, dar in PV la mine sunt trecut ambele prenume
  – Fapta savarstia este prevazuta de 2 articole, dar la partea “stabilesc” scrie doar amenda in suma de 1125 lei si 9 puncte amenda in valoare de 1125 lei. Fiind 2 articole ma astept sa scrie cat cantareste fiecare sanctiune din fiecare articol referitor la stabilirea amenzii în sumă totală, fără să se indice sancţiunea aplicată pentru fiecare din contravenţiile stabilite
  – Unitatea din care face parte are 2 sau 1 o singura abreviere, dar el facand parte din IPJ, ma gandesc ca ar fi trebuit sa scrie IPJ.

  Intrebarea e daca am destule dovezi ca PV sa devina invalid.

  Multumesc anticipat

 99. 147

  O mica adaugare la ce am spus, mai sus..are un scris atat de urat incat detalii importante precum seria de buletin sau de unde face parte un articol, pentru mine sunt imposibile de citit.

 100. 148

  Buna seara dn George ma numesc Marian as dorii sa va pun o simpla antrtebare si as dorii un raspun ca sa stiu ce am de facut la antocmirea unui proces verbal de contraventie nu mi s-a trecut locul de munca si ocupatia cu toate ca aceste date trebuiesc trecute an pv referitor la art 16 din legea 2 din 2001.pot crere instantei anularea pv ?va multumesc si sper sa nu ocoliti antrebarea me

 101. 149

  Buna ziua. In data de 24.11.2016 am primit prin Posta un proces verbal de 600 lei incheiat pe 19.11.2016 in sector 3 Bucuresti – Piateta Sf. Anton, in baza Legii 61/1991 pentru consumarea de alcool in zone publce si furnizarea de date eronate in vederea stabilirii identitatii. Problema este ca eu la data respectiva ma aflam la domiciliu in comuna Padina, jud Buzau nicidecum la adresa mentionata in procesul verbal. Asta inseamna ca cineva a folosit numele meu la cererea agentului constatator. Mi se pare aberant. Va rog sa ma indrumati pentru a putea remedia eroarea. Multumesc!

 102. 150

  salut. cine imi poate spune si mie cum si ce ar trebui sa fac dupa ce am facut o contestatie la un proces verbal si am castigat in instanta dar fara sa fiu prezent acolo.am primit hotararea acasa.cum as putea sa imi recuperez banii ce i-am platit in termen de 48 de ore pe amenda respectiva?? si ce pasi mai exact ar trebui sa urmez. va multumesc.

 103. 151

  În data de 10.11.2016 îmi vine notificare de la Poliție că în data de 11.11.2016 trebuie să depun permisul, acesta fiind suspendat 30 de zile pentru o încălcare a regulilor de circulație undeva în august. Subliniez că nu am primit p-v-ul nniciodată. În data de 7.12.2016 găsesc în poștă (fără plic, fără nimic), pv-ul, cu data de 17.11.2016 și un nr. de înregistrare. Care este temeiul legal CONCRET ce poate fi invocat pentru constatatrea nulității actului sancționatar în absența comunicării procesului-verbal?

 104. 152

  Mi s-a retinut permisul pentru un pieton care nu a pus piciorul pe trecere si a continuat sa mearga pe trotuar ,in procesul verbal s-a trecut ca martor asistent camera de radar al mcv pe care lucra politistul .Am cerut in instanta filmarea si au spus ca datorita faptul ca era noapte si ca era mare distanta nu pot prezenta filmarea in care s-a petrecut contraventia .Am sanse sa castig in urmatoarea etapa ?

 105. 153

  Salut, mi-a venit de la primarie un extras de cont prin care sa platesc o amenda de 500 Roni amenda pentru circulatie , fara proces verbal fara nimic , sa aflu de la primarie ca este pt radar din alt judet de unde eu nu am primit nici un fel de proces verbal si faza este de acum 4 luni ! Cum pot ataca aceasta in instanta?

 106. 154

  Buna….baiatul meu a fost amendat(nu a semnat procesul vb…nu a platit amenda) in vara trecut,pt ca a venit pe interzis….precizez ca semnul “interzis” nu exista si nu exista nici la ora asta….am atasat poze pt instanta…procesul se tot amana….politie si justitie de cacao…mananca banii nostrii aiurea

 107. 155

  Salut. am fost amendat pt neacordare de prioritate pietonilor care aveau drept de traversare. mentionez ca in momentul cand pietonul a calcat trecerea eu eram la 2-3 metrii de trecerea respectiva,neavand cum sa mai opresc. cu toata acestea nu am stanjenit in nici un fel pietonul,care era la aproximativ 5 metrii de mine,langa trotuar. am fost amendat si mi s-a ridicat si permisul pt 30 zile. nelamurirea mea este urmatoarea : nu am vrut sa semnez procesul verbal iar politistul nu mi-a mai inmanat amenda (a chemat martor pt ca nu am vrut sa semnez) . in lipsa procesului verbal,cum pot depune contestatie?? sau ce trebuie sa fac sa-mi pot recupera foaia cu amenda?? va multumesc anticipat

 108. 156

  Buna ziua,
  Am 2 Logan-uri iar cel mai vechi este condus de socrul-meu de la sfarsitul lunii iunie, imediat ce mi-am cumparat noul Logan. Ieri, pe data de 28.02.2017 am fost chemat la Politia municipiului Vaslui pentru a da explicatii si a completa un act de constatare cu faptul ca in data de 02.09.2016 Loganul meu mai vechi ar fi acrosat, deplasandu-se in marsalier, o alta masina parcata pe o strada din municipiul Vaslui. Trec peste alte detalii dar cand a sosit socrul meu la Politie i s-a comunicat ca de fapt ,, un Logan cu nr. de inmatriculare ,, spatiu liber MVS”, fara sa precizeze si celelalte elemente ale numarului de inmatriculare si culoarea ar fi acrosat masina persoanei care a facut plangere ziua urmatoare, adica pe 03.09.2016. Am fost din nou chemat, in aceeasi zi, pe 28.02.2017, sa dau explicatii in scris. Am refuzat politicos si l-am rugat pe domnul agent sa cheme proprietarul cu masina avariata pentru a ne convinge toti despre situatia reala.
  Dupa ce am ajuns in dreptul masinii persoanei am intrebat unde a fost lovita iar acesta mi-a aratat o zona de pe aripa stanga spate care, se vedea clar ca era curatata recent de praf cu o carpa umeda si nu se vedea nici o urma, cat de mica de acrosaj. L-am intrabat daca a reparat masina intre timp si a spus ca nu , nu a avut bani de asa ceva. Am facut poze cu telefonul dupa care i-am invitat, pe politist si pe acel cetatean, sa examineze si masina mea care fusese spalata cu o zi inainte.
  Domnii au ramas initial surprinsi ca nu au vazut nici o urma de zgaraietura pe masina si nici urma de vopsea dar politistul a intervenit si a afirmat ca in 6 luni puteam sa o repar si sa o revopsesc.
  Am spus atunci ca daca au indoiala asta sa chemam un expert care sa precizeze daca masina a fost lovita , zgariata si revopsita.
  Politistul i-a dat liber cetateanului , nu inainte de a face precizarea ca sunt 2 martori (taximetristi) care au vazut presupusul incident. Am facut un efort de memorie (cu ajutorul sotiei) si mi-am amintit ca in data de 02.09.2016 am fost in vizita la o manastire din judetul Neamt. Fiind cadru militar de profesie am sunat la unitate si mi s-a confirmat ca in acea zi, intre orele 15.00 – 22.00 aveam aprobata parasirea garnizoanei cu autoturismul nou.
  Am aflat azi ca ieri dupa amiaza agentul a chemat presupusii martori(taximetristii) sa declare ,,ce au vazut” si sigur a intocmit procesul verbal.
  Ce va trebui sa fac? Pentru ca au trecut 6 luni fara 2 zile de la accidentul inventat pentru a ma ,, atinge ” pe mine…..
  Astept un raspuns, un sfat si o cale legala prin care sa-mi demonstrez nevinovatia….
  Sper sa aveti rabdare si sa parcurgeti tot ce am scris eu si…. Va multumesc anticipat!
  P.S. Acest caz nu l-am gasit in toate cele relatate anterior.
  P.S.P. (Respectivul agent de la Politia rutiera este deja un ,, celebru” denuntator al colegilor si sefilor sai)

 109. 157

  Salut.
  Astazi, 05.03.2017, veneam din vizita de la parinti din Vaslui si ma indreptam catre Constanta. Mentionez ca este un drum infernal cu multe sate. De cativa ani buni, mai ales de cand am luat mai multe amenzi pentru viteza, merg regulamentar. Pun masina pe pilot si nu-mi bat capul.
  Pe Soseaua de centura a Brailei am vazut ca din sens opus venea o masina a politiei. Mergand regulamentar, nu-mi faceam nicio problema. Cand a ajuns masina politiei in dreptul meu, a aprins girofarul. Mi-am continut drumul si am vazut in oglinda ca intoarce masina si vine spre mine. Trag pe dreapta. Apare un agent si imi comunica ca-mi da amenda pentru ca am vorbit la telefon. Nu-mi venea sa cred ce-mi spune. Ii spun ca, intr-adevar, vorbeam prin bluetooth, dar telefonul era la incarcat in cotiera si ii arat acest lucru. I-am spus ca si tehnic mi-ar fi fost foarte greu, si ce sens ar mai avea, atat timp cat masina e prevazuta din fabricatie cu bluetooth. D-l agent tot o tinea pe a lui, ca eram cu telefonul in mana. Mi-a spus ca are si martor: pe colegul lui. Din masina politiei coboara si celalalt agent si cu o MARE NERUSINARE imi spune ca tineam telefonul in mana.
  Mi-a adus procesul verbal si m-a pus sa- l semnez. Am mentionat in acesta ca nu aveam telefonul in mana.
  Nu e vorba de bani (145 ron in 48 h), dar sa platesc ceva ce nu am facut, nu mi se pare in regula. Plus ca, un agent te poate opri, sa-ti spuna ce ii trece prin cap, si sa nu poti face nimic? E inacceptabil!
  Dumneavostra ce-mi recomandati? Va fi cuvantul meu impotriva a doi politisti.
  Maine oricum, ma voi duce sa platesc, ca sa nu-mi dubleze amenda si apoi voi contesta acest proces verbal in instanta, voi face plangere impotriva celor doi politisti la comandantul politiei.
  Multumesc

 110. 158

  Buna ziua! Azi am intrat in radar cu 84 km/h, masina de politie era in mers, a venit pe contrasens, si m-a oprit din mers! am primit 6 puncte de amenda si 4 puncte de penalizare! Problema mea, ca aveam 12 puncte, si cu aceste 4 imi retine permisul pentru 30 de zile. Pe proces verbal nu exista stampila al aparatului radar autovision. Oare se poate contesta acest proces? Va rog frumos sa ma ajutati.

 111. 159
 112. 160

  Salut,acum cateva zile m-am trezit cu o amenda pentru ca am oprit in fata unei bariere pentru 5-6 min.Problema e ca am ajuns acolo si politistul imi cere actele (permisul si buletinul) dupa ce a completat pleaca fara sa imi ceara sa semnez ceva si fara sa stiu ca primesc amenda .Spunand 3 puncte penalizare…azi ma trezesc cu 500 lei amenda, fara sa primesc sansa de a plati in 24 de ore .Este normal???

 113. 161

  Daca am permisul suspendat si nu am achitat amenda , mi se va restitutii permisul dupa ce imi expira durata suspendarii?

 114. 162

  Buna ziua.
  Am gasit masina in parcare lovita, a venit faptuitorul la usa mea ca sa ne impacam amiabil (insa la misto ca sa nu ma duc in cele 24 h sa fac reclamatie). Apoi am primit telefoane de amenintare…si ca drept dovada m-am dus la politie, insa surpriza, eu cu masina lovita, am luat si amenda si mi-au suspendat si permisul, iar el este bine mersi se plimba prin cartier razandu-mi in nas. Ce pot face in acest caz? Cui sa ma adresez, ca e clar ca politia nu ii va face nimic, iar eu voi sta si cu masina lovita si fara permis?

  • 163

   Din proprie experiență, oricâd de amabil ar părea vinovatul. Mergi cu el la poliție. Ce-i scris, rămâne scris. Mă refer la constatare. Nu prea ai ce să îi faci.

 115. 164

  Va salut !

  Am fost oprit in Alba Iulia noaptea la ora 01, de un echipaj de politie care a stat undeva pe dreapta cu farurile stinse, iar dupa ce eu am trecut, a inceput sa ruleze dupa mine si dupa c.a. 1km, m-am trezit cu o masina in spatele meu, desi traficuel era pustiu. M-am tras pe banda din dreapta sa ii fac loc sa ma depaseasca, iar cand a fost in dreptul meu, a pus sirenele si mi-a facut semn sa opresc. Dupa ce am oprit mi-a comunicat ca am fost depistat cu viteza de 83km/h. Au intocmit procesul verbal de contraventie si mi-au comunicat viteza. Am refuzat sa semnez, deoarece nu eram de acord cu viteza pe care ei au spus ca am avut-o. Am rulat putin mai tare, peste 50km/h dar nicidecum cu 83km/h.
  Am stat aproximativ 10 minute pana a venit o alta masina pe care a oprit-o ca soferul sa fie martor. Nu stiu daca acel martor a semnat sau nu, ca dupa ce m-a intrebat fata de el daca vreau sa semnez si am spus NU, mi-a dat actele si a spus ca pot pleca. Au trecut aproape doua luni de atunci si inca nu am primit Procesul Verbal de Contraventie.
  As vrea sa stiu care este termenul maxim de comunicare a Procesului Verbal si modalitatea de trimitere.
  Ce pot face in cazul in care il primesc ulterior ? Ce ar trebui sa scriu in Contestatie daca l-am primit cu o intarziere de peste doua luni de la data constatarii ?

  Multumesc !

 116. 165

  Buna seara,

  In seara aceasta cand ma intorceam spre casa, la ceva sute demetri dupa ce am trecut de un sens giratoriu imi vine din spate o masina de MAI si ma trage pe dreapta. Agentul se prezinta la geam, imi solicita actele dupa care imi spune ca imi va suspenda permisul fiindca nu le-am acordat prioritate in sensul giratoriu, asta in conditiile in care masina condusa de dansul nu era incadrata in giratoriu. I-am solicitat sa-mi prezinte orice fel de dovada in special o filmare care sa ateste ca dansul se afla deja in sensul giratoriu, solicitare care mi-a fost ignorata total, episodul incheindu-se cu retinerea permisului.
  Ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi recupera permisul retinut pe nedrept?
  Multumesc!

 117. 166
 118. 168

  Am întors pe centura Craiovei mașina pe linie continua. În fata mea era o mașină la politia rutiera cam la 200n.pot primi amenda? Menționez ca nu am fost oprit sau nu am semnat vreun proces verbal. Sa știu la ce ma pot aștepta. Multumesc

  • 169

   Probabil că nu vei primi amendă. Probabil că ai scăpat de data aceasta. Nu mai întoarce și tu pe linie continuă.

 119. 170

  Buna ziua.Am si eu o problema.Pe data de 07.05.2017 mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile neacordand prioritate unui pieton pe trecerea de pietoni..
  Am platit amenda in 24 de ore,mi s-a dat dovada pe urmatoarele 15 zile.Permisul fiind strain ( Italian ) in cele 15 zile am trimis o cerere prin fax la IPJ BACAU in care am specificat ca permisul sa nu fie trimis in tara de provenienta. Pe data de 21-22 iunie,cand cele 30 de zile mi-au expirat am sunat la Bacau,politia rutiera sa intreb daca pot veni sa ridic permisul,iar cei de acolo imi spun ca permisul a plecat spre ambasada la Bucuresti pe data de 25 mai…Ok,nici o problema,il pot ridica si din italia..Acuma sa aflu exact unde in Italia l-au trimis sun la Bucuresti,iar cei de acolo imi spun ca ei inca nu au permisul deoarece nu a ajuns de la Bacau.
  I-am mai lasat inca o saptamana crezand ca sunt foarte aglomerati dupa care ieri i-am sunat din nou pe cei de la Bucuresti sa aflu ceva noutati in legatura cu permisul meu,iar cei de acolo imi spun acelasi lucru ca nu au primit nimic de la BACAU.Dupa ce am inceput sa ma enervez putin au sunat de la Bucuresti la Bacau sa vada unde este problema,si mi s-a comunicat sa mai astept sa vada acel plic care a fost trimis prin posta daca s-a pierdut sau ce s-a intamplat mai exact de nu a ajuns niciodata la Bucuresti ca de acolo sa-l trimita in Italia (Roma)..Eu in cazul acesta am o luna si jumatate de cand nu pot conduce si asi dori sa stiu cum pot proceda…Il pot da pierdut,bineinteles nu de mine,sau mi se poate da o dovada cu care intre timp sa pot circula..Nu asi dori sa mai astept pana cauta ei la posta si la urma sa nu se gaseasca nici urma de acel plic cu permisul meu.Fiind si vara am nevoie de masina sa pot circula,nu mi se poate lua un drept din cauza lor..

 120. 171

  Bună ziua…Am fost oprită în trafic de o doamnă agent de la Poliţia Rutieră ,am arătat frumos acetele ,când a văzut numele de familie dumneaei a făcut comparaţie cu un alt cetăţean din localitatea mea cu acelaşi nume de familie cu care doamna avea un conflict, pe care eu nu îl cunosc nu am nici o relaţie de rudenie ,am fost întrebată dacă sunt rudă cu aceea persoană dacă îmi este tată specific nu cunosc persoană ,coincidenţe de nume de familie pot fi zeci ,apoi a încercat şi a reuşit în final să.mi dea amendă 1305 lei şi să.mi reţină talonul pe motiv că am stopurile negre , pe procesul-verbal scrie că am folie ..Nu am folie nu am nimic pe stopuri aşa sunt din fabrică maşina este veche din 1999 Skoda felicia..Ce ar trebui să fac în situaţia asta?Ce scriu în contestaţie?

 121. 172

  Buna ziua . Am primit amenda si suspendare permis 30 zile .Neacordare de prioritate la trecerea de pietoni .Pietonul iese dintr-o baraca (magazin) aflat pe trotoar ,face cativa pasi pe trecere in timp ce eu trec ! Consecinta am scris-o . Voi face contestatie spre a obtine in baza Certificat de grefa suspendarea si utilizarea permisului . Conduc de 34 de ani si nu am avut nicio abatere sau amenda pe drumurile publice . Dupa rezolvarea contestatiei ..cu Da sau Nu voi primi in scris decizia instantei. Aceasta va trebui depusa in termen de 15 zile la Politia Rutiera . Daca raman suspendat si depun decizia instantei la…. 10 zile dupa propuntare (max.admis 15 zile) suspendarea acum evident definitiva incepe din ziua propuntarii sau mai tarziu cu ziua depunerii sentintei ca definitive .

 122. 173

  Buna ziua,

  Am fost inregistrat de aparatul radar cu 114 km/h in zona de 50 km/h. In momentu inmanarii actelor, din greseala, i-am inmanat politistului un alt talon, el nu a verificat, iar pe PV apare nr de inmatriculare din acest talon si nu cel al auto pe care il conduceam.
  Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ?
  Mentionez ca s-a lasat cu permis suspendat si amenda.

  Multumesc

 123. 174

  Buna ziua! Conform procesului verbal de amenda ma deplasam pe Splaiul Independentei din directia Str. Halelor catre b-dul Dimitrie Cantemir, iar la intersectia cu B-dul Regina Maria nu am acordat prioritate de trecere pietonilor aflati pe sensul meu de mers pe trecerea marcata si semnalizata cu marcaj si indicator, iar in masina ma aflam singura.
  Insa eu am oprit la aceasta trecere si am acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau din stanga mea, dupa care m-am asigurat si vazand ca din partea dreapta se apropiau niste persoane in pas de mars catre trecere, dar care nu ajunsesera inca, am luat decizia sa efectuez virajul la stanga, incadrata fiind pe ultima banda dinspre trotuarul din stanga, dupa care am fost oprita de agentul de politie. Mentionez ca strada cu pricina are 4 sau 5 benzi de mers. Politistul când m-a oprit mi-a cerut actele, mi-a adus la cunostinta ca nu am acordat prioritate de trecere pietonilor care au traversat strada prin spatele meu si desi i-am spus ca eu am oprit la trecere si am plecat dupa ce am acordat prioritate pietonilor din stanga, dupa care am pornit sa efectuez manevra catre stanga deoarece pietonii din dreapta inca nu ajunsesera la trecere când eu m-am uitat catre ei, politistul nu mi-a raspuns nimic, mi-a spus sa stau in masina pana completetaza actele, mi-a spus ca imi suspenda perimisul 30 de zile si amenda de plata 590 lei cu 4 pct. penalizare. Acest organ de politie era insotit de o d-ra agent, care parea a fi novice, stand mereu in spatele barbatului politist, careia i-a dat sa-mi completeze actele si care intr-un ragaz in care am ramas singura cu ea, am intrebat- o daca a vazut ca am oprit la trecere si am acordat prioritate pietonilor din stanga, dupa care am plecat sa virez stanga, aceasta mi-a raspuns vadit incurcata ca nu, cu o fata care dovedea ca nu vazuze nimic si cu toate acestea ea mi-a completat procesul verbal iar la agentul constatator si la semnatura se trecuse doar ea, cel care ma oprise si care imi adusese la cunostinta fapta nu apare nicaieri pe procesul verbal. Prin urmare d-ra agenta a scris un proces verbal fara sa vada fapta si s-a trecut pe ea ca fiind cea care a constatat si prin urmare a semnat . Va rog sa-mi spuneti ce motive as putea trece in contestatie daca cunoasteti si articolele de lege care pot anula procesul verbal si ce sanse credeti ca am. Va multumesc anticipat.

 124. 175

  Salut,
  Am urmatoarea intamplare petrecuta acum 1 saptamana si jumatate:
  Conduceam in oras, in spatele meu masina politiei rutiere. Dupa ce am mers vreo 2 km cu politistul in spatele meu, el decide sa ma traga pe dreapta. Mi-a dat amenda pt vorbit la telefon si pentru centura de siguranta. Eu nu am vorbit la telefon si centura o aveam pusa!
  Am obiceiul cand conduc sa tin mana dreapta pe cotiera si sa imi sprijin capul pe degetele intinse de la mana. Probabil politistul a considerat ca vorbeam la telefon. Cat despre centura, mi-a spus ca am pus-o eu repede atunci cand am vazut ca m-a oprit. Desigur, o aveam pusa si nici la telefon nu vorbeam!

  Mentionez ca:
  – politistul era singur in masina, nu mai era cu niciun coleg sau vreo alta persoana!
  – nu am semnat nicaieri PV-ul, nici nu m-am atins de pix, nu am scris nimic pe el!
  – nu a fost oprit niciun martor care sa vada ca eu nu vreau sa semnez PV-ul, cu toate astea pe PV este trecut un martor asistent cu semnatura acestuia existenta, cu numele si cnp-ul lui datr fara nicio adresa de-a lui trecuta pe PV.

  Amenda am primit-o in posta, recomandata la art 36/1 si 36/2, la ambele cu niste OUG 195/2002

  Ce pot sa fac in acest caz?
  Cum sa formulez o contestare a acestei amenzi?
  Multumesc.

 125. 176

  Salutare, tocmai ce am primit o amenda pt ca nu aveam cel de al doilea triunghi reflectorizant !!! Pare stupid, dar asa spune legea,
  Din procesul verbal lipseste martorul, (eu am refuzat, sa semnez) ocupatia si locul de munca.
  Daca fac contestatie, am vreo sansa ?

  • 177

   Buna ziua,am fost victima unei înscenări grosolane creată de trei agenti de poliție,care se deplasau cu masina radar in afara serviciului,invocandu-mi după ce m-au oprit, după o urmarire de cca 6 km ca am depasit neregulamentar am încălcat linia continua si am depasit in localitate vitezviteza cu 15 km peste limita de 50 km/ora,mi-au fost reținute actele masinii care era închiriată,C Identitate,permisul de conducere si după o discutie de 45 min,au refuzat sa-mi consemnez opinia si martorii însoțitorii la rubrica mea,au plecat cu toate doc.la ei.
   După trei ore am sunat la serv.112 si am fost inf.de identitataidentitatea lor si de actele reținute abuziv.
   Am facut sesizarea la Vom dr.si după trei zile am obținut actele pers si ale masinii,plus dovada si pv întocmit senat de agent fara semn mea si fara semn martorului asistent.
   Am primit cd cu întreg,nimic confirmat de agent.
   Vreau sa-mi recuperez banii pentru cele trei zile de imobiliare a masinii cu contract de închiriere,bineinteles după hot.dfinitiva favorabilă,Cum proceprocedez?
   Va multumesc!

 126. 178
 127. 179

  Buna ziua, am primit si eu o amenda pentru un accident produs cu o zi in urma, in ziua de 13.11.2017 nu era nimeni la politia de pe raza localitatii unde sa petrecut accidentul deoarece era in concediu si cel ce trebuia sa suplineasca nu era, apoi a doua zi pe 14.11.2017 agentul constatator ma amendat pentru nerespectarea manevrei de intoarcere pentru ziua din urma ceea ce mi se pare inadmisibil, cel ce ma lovit a plecat de la locul accidentului si ma lasat cu masina in groapa. Pot schimba amenda in avertisment sau ce se poate face in aceasta situatie!

  • 180

   Salut, Alexandru.
   Nu se pot schimba amenzile în avertismente din câte știu eu. Poți să o contești în 14 zile de la momentul în care ai primit-o. Contactează un avocat.

 128. 181

  buna seara as avea o intrebare am fost oprit de un agent de circulatie aflat la 200 de metri de o trecere de pietoni dupa niste masini. drumul pe care ma aflam avea 2 benzi pe sens ma aflam pe banda a doua de linga axa drumului ma apropri de o trecere de pietoni la 5sau 8metri de ea si atunci abia a calcat pietonul pe ea dar sa intos pentru cateva secunde dar era cu intentia de a traversa .pot face contestatie stiu ca e legala amenda dar a fost vorba de 4 sau 5 secunde pana am ajuns la zebra

 129. 182

  Buna ziua

  Am fost oprit in trafic conducand o masina adusa din Anglia – pentru care menționez nu exista certificat de inmatriculare si asigurarea este facuta ion-line si nu am o polita de asigurare ca in Romania

  Am fost sanctionat cu punte si amenda
  Exista vreo posibilitate sa contest amenda?
  Multumesc

 130. 183

  Buna! Am primit o amenda, de fapt 3 amenzi in aceiasi zi pentru aceiasi fapta… am introdus actiune de contestare dar nu in termen. Acum vreau sa vand masina insa nu pot primi certificatul fiscal fara datorii? Exista vreo cale in care sa se suspende amenda pe perioada judecarii, adica sa pot primi certificatul fiscal cu 0 datorii?

 131. 184

  Dacă eu nu eram in mașina eram oprit si dat jos și m-a pus sa m-a sui in ea sa ii prezint actele mele și ale mașini avea. Voie ?

 132. 185

  Sa fiti atenti noaptea, ca intre Piata Unirii si Alba Iulia e o patrula de agenti de circulatie milogi si pomanagii. De exemplu, agent Negrila Ionut mi-a dat ieri la 3 noaptea o amenda cu suspendarea permisului de conducere pentru o “presupusa trecere pe rosu” – l-am citat, dupa aprox 2 km si alte doua semafoare parcurse de la fapta savarsita. Eu, victima perfecta: numere de provincie si masina de teren. Mi-a dat de inteles ca ar putea sa imi dea drumul pentru o mica atentie, pe care am refuzat sa o dau. Eu chiar ma indreptam catre o farmacie pentru a achizitiona un medicament pe care trebuie sa i-l administrez copilului meu odata la doua ore. Astazi am depus plangere in instanta pentru amenda, unde am solicitat proba video si ma gandesc sa intentez proces civil pentru Negrila Ionut, pentru ca prin timpul pierdut pentru oprire si completarea amenzii, a dus la o tergiversare cu 30 de minute a tratamentului copilului meu, punandu-i viata in pericol. Actele medicale le-am depus deja astazi la tribunalul sectorului 3, impreuna cu plangerea. In urma cu doi ani, fix in acel loc, circuland regulamentar, o alta masina m-a accidentat dupa care a parasit locul accidentului. Am cerut probe video, fiind chiar pe Bulevardul Unirii, am dat numarul faptasului sesizat de pietonii din jur, insa nu a fost prins nici pana acum, astfel incat mi-am reparat singur masina cu dovada de la militie – ca politie nu am cum sa o numesc. Cu alta ocazie, in aceeasi zona, mi-au fost rupte oglinzile la masina, tot in sectorul 3. Le-am indicat militienilor camere video de pe bloc si o firma din apropiere, au luat amprente, au trecut alti doi ani si nu s-a gasit faptasul. In rond in Alba Iulia, daca ai numere de provincie si o masina care le trezeste invidia, te opresc de fiecare data pentru “control de rutina”. Am ajuns sa ii regret pe politistii batrani, care dadeau dovada de bun simt si umanitate. Date fiind aceste intamplari, conclud prin afirmatia initiala: milogi, pomanagii si, as adauga: spagari si incompetenti. Cam asta a fost experienta mea cu militia de pana acum.

 133. 186

  Buna ziua,
  Ma aflu intr-o situatie similara cu cea din discutia anterioara.
  In ziua de 14 mai 2018 ma aflam la intrarea in orasul Ramnicu Sarat. In fata mea se afla un autoturism care a trecut prin sensul giratoriu, iar in partea stanga se aflau doua masini oprite. Eu ma aflam la cel putin 50 de m de autoturismul din fata mea si rulam cu o viteza de aprox. 30 Km pe ora. Vazand ca autoturismul din sensul giratoriu nu pleaca si crezand ca are vreo problema am trecut si eu, iar dupa circa 100 de metri un autoturism de politie mi-a facut semn sa il urmez. Mi s-a spus ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Mi s-a aratat filmarea cu ceea ce am relatat. Am explicat agentului ca dupa trecerea autoturismului din fata mea, autoturismul din stanga putea sa-si continue deplasarea intrucat avea timp destul si nu a facut-o, fapt ce m-a determinat sa cred ca are o problema si am trecut si eu. In cazul in care autoturismul oprit in sens pleca, eu aveam timp suficient sa opresc in siguranta, deoarece aveam viteza mica, fapt ce se poate vedea pe camera cu care am fost filmat. Agentul era foarte insistent si hotarat sa ma convinga ca nu am acordat prioritate ceea ce ma duce la concluzia ca autoturismul oprit in sens putea fi o masina “capcana” plasata chiar de agenti. iar masina politiei nu era la vedere, dar a aparut imediat ce am trecut. Dl agent a continuat sa-mi spuna ca trebuie sa-i dau actele, lucru pe care l-am facut. Mi s-a intocmit PV, mi s-a dat amenda 580 lei si complementar mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 de zile. Am spus ca voi face contestatie si mi s-a spus ca se poate face doar la judecatoria din Ramnicu Sarat. La mentiuni a scris la cererea mea ca autoturismul era oprit in sensul giratoriu. Abaterea a fost filmata MAI 34569 cu acelasi aparat ca si in cazul discutiei din 21 februarie 2018 ceea ce ma duce la concluzia anterioara cu masina “capcana” As vrea sa va intreb ce acte sunt necesare, unde le depun si daca pot sa-mi recuperez permisul cu ajutorul certificatului de grefa. Bunea Gheorghe, Prahova.

 134. 187

  Buna ziua , am si eu o nelamurire la care se pare ca nu gasesc raspuns , am fost chiar si pana la politia rutiera din localitatea mea si nici ei nu au stiut ce sa imi spuna.Am fost surprins de aparatul radar in alta localitate cu viteza de 103 km/h (+53km/h peste viteza legala) nimic de comentat pana acum si de contestat . Mi s-a intocmit procesul verbal , nu am avut mentiuni iar domnul politist a scris “Nimic” la mentiuni..ok nici pana acum nimic de comentat dar cand mi l-a dat a uitat sa ma puna sa il semnez , iar acum am un proces verbal fara semnatura mea dar in care nu e specificat ca refuz semnarea pentru ca nu am refuzat. Amenda am platit-o si vreau dupa ce imi expira dovada sa merg sa sustin examenul 13/15 pentru redobandire. Aceasta semnatura lipsa ma incurca cu ceva?

 135. 188

  Mi-au ridicat masina pt parcare neregulamentara, in ziua respectiva am fost dupa masina si am platit taxa pt ridicare si transport, iar dupa 4 luni de zile a venit acasa si o amenda. Intrebarea mea este daca este in regula sa vina amenda dupa 4 luni sau termenul este de 2 luni de zile (asa stiu eu)?!?

 136. 190

  Buna ziua!
  La mine situatia este neobisnuita.Cred.M-am trezit oprit de politie pentru ca as fi trecut pe rosu.Lucru neadevarat.Adica nici macar nu am fortat culoarea galben.Mergeam pe Magheru in Bucuresti si am facut dreapta la ASE catre Dorobanti dupa ce s-a facut verde! Nici nu am inteles de ce ma opreste politia.
  Am proces vrebal.
  Ce pot face in acest caz? Ce sanse am sa fiu crezut? Cum pot sa dovedesc? Cum poate politia sa dovedeasca?
  Multumesc.

 137. 192

  buna seara va rog sa ma indrumati cum ar fi mai bine sa procedez am fost instiintat de postas ca am de ridicat o instiintare care ar putea sa contina o amenda de circulatie am citit unele comentarii care spun ca ar fi cel mai bine sa nu ridicam corespondenta ca fara semnatura nu au ce face si se va prescrie pana la urma desi eu nu cred ei tot vor trimite la primarie amenda dv ce parere aveti si ce ma sfatuiti cu stima

 138. 194

  Salut,pot safac contestatie daca am semnat procrsul verbal dar am scris ca nu sunt de accord cu cele mentionate?

 139. 196

  Buna ziua, am si eu o problema cu un abuz. Sunt agent de vanzari van sales(facturez si livrez pe loc). Eram oprit pe avarii in dreptul magazinului in raza indicatorului oprire interzisa, si am luat amenda de parcare. In noul cod rutier art 63 alim 2 lit b scrie: “imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale.”
  Am nevoie de ajutor in formularea contestatie si demersurile necesare daca se poate. Multumesc anticipat.

 140. 197

  Am ramas o luna fara carnet pentru ca nu am eliberat suficient de repede banda 2 pentru masina politiei cu girofaruri pornite in conditiile in care prima banda avea trafic paralel cu mine si a trebuie sa accelerez ca sa depasesc 2 masini pentru a trage pe dreapta. Pe stinga nu puteam trage fiind parapet intre sensuri. Din inregistrarile camerelor mele fata/spate se vede situatia descrisa si mai mult faptul ca a durat cam 5 secunde inainte sa traga pe dreapta cel din spatele meu, deci nu puteam sa vad politia mai repede. Cind am auzit sirenele am incercat cit mai repede sa trag dreapta. Problema mare este ca data camerelor era gresit setata anul 2017 in loc de 2019, dar ziua si ora corecte. Mai e problema cu cele 5 secunde in care camerele scriu inregistrarile de cite 3 minute pe card, deci nu sint continue. Avocatul imi spune ca nu e o problema , djn moment ce actiunea filmărilor coincide cu ce scrie in procesul verbal, iar jumarul masinii politiei apare in video. Credeti ca am vreo sansa in tara asta defecta?

 141. 198

  buna ziua
  am primit azi o amenda pt nepurtate centura, nu s a prezentat cine e , a intrebat daca am consumat bauturi alcolice i am spus ca nu, pleca la masina sa completeze procesul verbal iara in timp ce completa pv a venit un practicant si mi a spus sa suflu evident rezultatul fiind 0 iar ca a venit cu procesul verbal ma pus sa semnez si la mentiuni si atat , cand am ajuns acasa m am uitat pe procesul verbal si surpriza pe procesul verbal nu a fost completat numele agentului si unitatea de unde face parte.
  intrebare se poate anula ??

 142. 199

  Bună dimineața.
  La data de 22.03.2019, am fost sancționat pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului cu avertisment + 30 zile permis suspendat. Întrebarea mea este: induce nulitatea procesului verbal de constatare a contravenției faptul că la încadrarea juridică a faptei s-a trecut ca sediul materiei art.52/1 din OUG 195/2002 și nu art.52/1 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 aprobat prin HG 1391/2006, în condițiile în care art 52/1 prevede în aceste două acte fapte total diferite.
  Mulțumesc.

 143. 200

  Salut, aseara am primit o amendă de 580 lei respectiv 290 la jumătate pentru depășirea vitezei legale in localitate, polițistul mi.a spus că aveam viteza de 71km văzută de radar, si.a notat undeva sus pe procesul verbal 71 dar la săvârșirea faptei (in procesul verbal) a scris ca am condus cu viteză de 74km/h… Intrebarea mea este, are rost sa fac contestație? Si cam ce șanse as avea daca o fac? Multumesc anticipat!

 144. 201

  Buna seara! Am patit recent o situatie, mi s-a adus la domiciliul astazi 14.04.2020 un proces verbal emis de catre Politie cu data de 6.03.2020 pentru ca am parcat intr-o parcare cu plata fara sa platesc. Nu am fost prezenta, nu am semnat acest proces si pentru ca nu locuiesc in orasul de domiciliu nu am reusit sa ridic citatia de la Posta in timp util. Am dreptul sa fac contestatie, procesul verbal se anuleaza pentru ca au trecut 30 zile pana a intrat in posesia mea?
  Va multumesc!
  Cu stiima, Bianca V.

 145. 202

  O mică observație:
  În articol ați scris că amenda poate fi între 500.000 lei și 700.000 de lei.
  Nu credeți că ați făcut o greșeală?
  Dacă este vorba de 500.000 lei noi, este până la urmă o sumă enormă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.