Doar în București în ultimele șase luni au apărut câteva mii de trotinete care merg, fără mamă și fără tată printre pietoni pe trotuare, pe șosea, printre mașini… Sunt parcate aiurea dar fără să existe un vinovat, mai merg și câte doi pe ele iar casca? Se poartă doar în ureche și doar dacă-i Airpods. 

Definiția din manual spune așa*cough* „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”

Asta știam deja. Deci, ce depășește 25 de kilometri pe oră intră într-o altă categorie de vehicule numite rachete spațiale. Lăsând gluma la o parte, ce e mai tare de atât, intră la mopede și pentru acestea ai nevoie de permis categorie AM. 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Reglementarea lor nu este un lucru rău, le recunoaștem și deci cei care vor conduce ca o… persoană neatentă să poată să fie amendată. În ultimii 3 ani au fost înregistrate aproape 200 de accidente rutiere cu trotinete electrice. 1 deces, 37 de răniți grav și 156 răniți ușor. 

Vârsta minimă pentru a putea merge cu o trotinetă este de 14 ani, până la 16 ani e obligatoriu să porți cască. Pe urmă nu ne mai pasă, ceea ce este stupid. În același timp, trotinetele trebuie să meargă doar pe pistă de bicicletă. Acolo unde nu există, trebuie să circule pe șosea, cu un pasager peste. Dar și aici e o schemă, doar dacă limita de viteză e mai mică de 50 de kilometri pe oră. Deci, nu ai voie să ieși din oraș cu ea și nici să mergi pe anumite străzi din orașe.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.