Apple Mac Studio, iPhone SE 2022, iPad Air și Studio Display – Tot ce trebuie să știi

Un iPhone SE nou, un iPad Air nou, un MacStudio și un MacDisplay. Acestea sunt cele patru gadget-uri pe care le-a anunțat Apple recent și este timpul să vorbim puțin despre ele. Nu vom avea ocazia să le testăm în următoarele zece zile, pentru că Apple nu le dă la nimeni până când lumea nu face deja precomandă la ele. A devenit o modă asta cu precomanda să nu fie nimeni influențat de opiniile și testele obiective ale celor care fac asta de multă vreme. Mă refer la review-eri. Apple nu vrea să ai în minte decât mesajul lor pentru următoarele zece zile, altfel nu mai pupi produse de test de la ei vreodată. E realitatea în care trăim și desigur că fiecare producător are dreptul să își dicteze regulile.

În schimb, noile produse au acel ceva care te face să spui WoW! Mai puțin noul iPhone SE, care deși e la fel de puternic ca un iPhone 13, e la fel de slab la toate celelalte capitole ca un iPhone 8. Design, carcasă, construcție, exran, camere, toate sunt cele de pe iphone 8. Aproximativ.

Noul iPad Air e cool, are un ecran superb și camera de pe iPad Pro, cel puțin cea frontală. În rest, îi lipsește ecranul cu refresh ridicat de pe Pro și alte câteva caracteristici pentru care merită din plin cei 150 de dolari diferență la un iPad Pro de 11 inci. Noul iPad Air e prea scump, și nu pot să ți-l recomand pe cel de 64 GB nici dacă mă ameninți.

Mac Studio și Studio Display sunt însă o nouă generație de produse. Mac Studi cel puțin mătură cu cel mai puternic laptop de anul trecut, în configurația minimă la 1999 de dolari. Vreo 2300-2400 de Euro în viitor la noi.

Noul procesor M1 Ultra promite o performanță cel puțin dublă față de generația anterioară, într-un computer mai mic ca o cutie de pantofi. E cool, este extre de bine dotat, dar cât de bun este? Nu știm încă, aflăm peste cel puțin zece zile.