Surprinde-o cu un cocktail de 8 Martie

Femeia este sărbătorită încă din antichitate. Evenimentul avea loc primăvara când era sărbătorită zeiţa Rhea, mama tuturor zeilor. Pe data de 28 februarie 1909 a fost sărbătorită pentru prima oară ziua femeilor, în New York, în amintirea unei greve a femeilor care cereau drept la vot și salarii mai mari. Ziua dedicată mămicilor și femeilor în general a ajuns să fie sărbătorită pe data de 8 martie începând cu anul 1921 la inițiativa lui Vladimir Lenin. De fapt, aceasta se sărbătorea tot în februarie, după calendarul vechi.

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii și ar fi bine să-ți surprinzi iubita, mama, bunica, sora, cu o mică atenție. Până la urmă știm cu toții că un gest cât de mic de prețuire poate face cât o mie de cadouri. Nu de alta, dar orice femeie visează la brațe de flori, cadouri, bijuterii și alte asemenea… atenții. Însă, pentru iubita ta cerințele sunt altele. Majoritatea s-au săturat de clasicele cadouri: flori, bomboane sau parfumuri pe care noi, bărbații, în ignoranța noastră le cumpărăm de fiecare dată. Nu de puține ori mi-a fost dat să aud femei care își doresc ceva original și mai ales că vor să fie surprinse.

Eh, iată ce vă propun. Luați repede notițe cu rețetele de mai jos și apucați-vă de treabă. E un moment bun să îi arătați că puteți să mixați cel mai bun cocktail pentru o zi specială.

Pentru iubitoarea de dulce

cocktail

Dacă iubita ta este mare amatoare de băuturi revigorante, cu căpșune și fructe în general, Lillet Vive este cu siguranță o idee bună. N-ai nevoie decât de un pahar mare de vin roșu pe care îl umpli cu gheață, îi adaugi 60ml de Lillet alb, mai adaugi doar 100 ml de apă tonică și decorezi cu o jumătate de căpșună, două felii de castravete. Iar la final adaugă și câteva frunze de mentă. Propun să combinați gustul și cu un tort de bezea și gata surpriza. Eh, și dacă îi plac mult florile, plusează și cu un buchet din florile ei preferate.

Pentru iubitoarea de vin rose

Moda asta cu vinul rose le-a acaparat pe mai toate domnișoarele amatoare de alcool, deci foarte probabil și pe iubita ta. Dacă ești un pic priceput prin ale bucătărelii, îi poți prepara o cină ușoară care să meargă cu un cocktail simplu și gustos. Aceeași sticlă de Lillet, doar că în varianta rose, tot 100 ml de apă tonică, gheață și câteva felii de lime. De preferat două. Combinația asta este un preambul ideal pentru orice moment, fie că vorbim de cină, prânz sau pur și simplu o gustare.

Pentru iubitoarea de “n-ai nici cea mai vagă idee…”

cocktail

Am și pentru ele o soluție. O combinație surprinzătoarea, cu arome dintre cele mai diverse pe care dacă are răbdare și curiozitate să le descopere, s-ar putea să descoperi rețeta magică spre succes. Este vorba despre Monkey Tonic, un cocktail pe bază de gin Monkey47. Ca să-ți iasă rețeta ca la carte, ai nevoie de un pahar balon, adică unul cât mai bombat și mai închis la gură. Adaugă câteva cuburi de gheață, peste care toarnă exact 60 ml de Monkey47, adaugă apă tonică (pe care ai aerat-o înainte – profi tip😉) și ca să închei situația mai adaugă o felie de gref roșu. Băutura asta cred eu că o va mulțumi pe iubita ta mofturoasă.