Plimbarea noastră virtuală pe tărâmuri mai mult sau mai puțin de vis continuă astăzi cu Germania. Tărâmul făgăduinței pentru toți românii imediat după revoluție a fost imediat întrecut de țări precum Italia și Spania. Pentru că prea multă rigoare, precizie și prea multă hărnicie. Chiar și așa, în Germania s-au adunat aproape un milion de compatrioți. Probabil cei care au mers în zona Berlinului au avut un șoc atunci când au dat nas în nas cu…cupluri de același sex. Apropo, sunt cele mai multe, din Europa!  Bine, tot la Berlin găsim unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume – Berghain, cu rădăcini puternice în comunitatea gay și în underground.  Un loc… aproape impenetrabil. No pun intended, cum zic britanicii! 

Surprinzător sau nu, capitala Berlin nu este cel mai scump oraș din Germania. Ba mai mult, este printre cele mai accesibile când vine vorba de traiul de zi cu zi. Cel mai scump oraș? München, care este al treilea cel mai mare oraș din Germania și la pachet cu Frankfurt, ocupă a doua poziție la nivel global când vine vorba de infrastructură, imediat după Singapore. Pe lista lungă a diferențelor dintre Germania și România regăsim și raportul dintre proprietari și chiriași. Mai bine de jumătate dintre ei locuiesc în chirie. Noi în schimb suntem pe primul loc, doar că raportul este invers. Românii sunt mari amatori de cumpărături, mai ales când vine vorba de locuințe. O fi bine? O fi rău? Depinde pe cine întrebi.

Bun, cum nu suntem la “top chestii pe care nu le știi despre Germania, dar de fapt le-am mai citit și în altă parte”, zic să trecem la ce ne interesează – cifrele.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1

    Sincer cred ca nu sunteți întregi la cap. Ați început videoclipul cu imnul Germaniei naziste. Este o idioțenie majoră. Nu știu dacă ați făcut-o intenționat sau nu, dar ar trebui să mai editați puțin. Dacă îl urmăresc de pe un IP din Germania am șanse mari să plătesc o amendă imensă. Vă rog să editați urgent videoclipul!

    • 2

      Cântecul este compus cu mult înaintea nazismului. Este prima strofă din imnul pe care îl au și astăzi și deși este asociată cu nazismul nu este interzisă. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.