Video | Prețul Corect – Airpods și Homepod

După o binemeritată pauză de la tehnologie și de la device-uri inteligente, uite că revenim la subiectul meu preferat: echipamentul smart. Și nu sunt o întâmplare subiectele pe care le-am ales pentru acest episod. Mai exact, vorbim despre căștile fără fir ale companiei Apple, adică despre Airpods, iar în partea a doua vorbim despre boxa inteligentă și nu prea, Homepod.

Am ales să-ți povestesc despre minunățiile astea de căști pe care ori le iubești, ori le urăști, după ce le-am folosit vreme de două luni şi ceva. Şi, să vezi surpriză, sunt tare mulțumit de ele. Deși unii spun că arată hidos, iar afirmaţia asta e greu de contrazis cu argumente, jucăriile astea mici își fac treaba. Și o fac bine. Lansate în 2016 odată cu iPhone 7, cășile fără fir de la Apple au fost mult timp ținta glumelor, de altfel pertinente multe dintre ele. Unii le-au comparat cu capetele periuțelor de dinți electrice, alții și-au tăiat firul de la vechiul model de căști în speranța unui upgrade. Apogeul poantelor a fost atins atunci când o a apărut o parodie de reclamă pentru un fictiv accesoriu ce-ţi permite să-ţi legi la gât căştile Apple fără fir. Iar accesoriul era un fir, evident. În fine. A devenit oricum o tradţie ca produsele Apple să fie luate la mișto la început, înainte să fie adorate de utilizatori. În caz că te încurcă prin buzunare 800 de lei, căștile Airpods mi se par o investiţie grozavă în divertisment la purtător.

Despre căștile Airpods îți pot povesti din propria-mi experiență, dar despre boxa inteligentă îți pot împărtăşi doar ce am aflat din multe recenzii, care toate spun cu unanimitate că echipamentul ăsta sună excelent. Boxa, din păcate, suferă tocmai la capitolul “inteligenţă”, dar nu asta e prima ei calitate scoasă în evidentă de Apple. După o perioadă, boxa lasă unele urme pe mobilier. Cam ăsta e principalul ei neajuns. Altfel, Homepod poate trece cu uşurinţă drept un obiect de decor. Dar să nu mai lungim discuția și să trecem la cifre: