Video | Cât costă să fii fanboy Galaxy S

În episodul de astăzi îmbinăm nostalgia cu prețurile, iar la final sărbătorim zece ani de la apariția primului telefon din gama Galaxy de la Samsung. Zece ani cu suișuri și coborâșuri, zece ani de reușite, dar și de eșecuri sau scandaluri. De fapt și de drept, primul telefefon din gama Galaxy de la Samsung a fost GT-I7500 Galaxy, botezat ulterior Galaxy. A fost poate cel mai așteptat telefon din 2009. Asta și pentru că iPhone-ul era pe piață doar de doi ani, Nokia încă era la putere, iar telefoanele dotate doar cu un ecran touchscreen nu erau suficient de populare.

Însă, primul telefon din gama Galaxy S1 apare un an mai târziu și se aliniează noilor trenduri. În acel an îl avea competitor fruntaș pe iPhone 4. Un telefon așteptat de multă lume, care s-a bucurat de o popularitate imensă. Flagship-ul celor de la Apple venea cu un design total nou, premium, care nu avea nimic în comun cu ce exista pe piață. Era practic visul oricui să aibă un iPhone 4. Lucrul acesta s-a văzut și în vânzări. Dacă Samsung Galaxy S1 s-a vândut în aproximativ 25 de milioane de unități, Apple a reușit să vândă de două ori mai multe. Chiar dacă diferența de preț dintre cele două terminale era foarte mare.

La momentul acela, Samsung se plasa în zona telefonelor accesibile, în timp ce Apple deținea monopolul absolut asupra pieței de telefoane premium. Lucrurile s-au schimbat cu timpul. Samsung a tot fost acuzat că plagiază design-ul și strategia celor de la Apple, ori criticat pentru reclamele ironice la adresa produselor din Cupertino, dar și pe fanii acestora. Scandalurile nu au încetat să vină. Acum însă, cei de la Samsung vin cu inovații reale, interesante și care cu siguranță reprezintă un punct de inspirație pentru comperitori, chiar și pentru Apple.

Sper ca odată cu Galaxy S10 Samsung să schimbe regulile jocului, ca să-i determine pe cei de la Apple să inoveze mai mult și astfel să existe o competiție mai acerbă. Dacă nici un producător nu inovează și doar se copiază între ei, cei care au de pierdut suntem noi. Toate acestea se traduc în telefoane cu design reciclat, la prețuri din ce în ce mai mari care dezamăgesc ambele tabere de fani.