Ți-am vorbit în episoadele anterioare despre cât cheltuie și pe ce dau banii românii…în România. Astăzi, mergem la extrem și ajungem în Singapore, pentru a vedea cum e traiul acolo. Din start,  vorbim despre oameni cu venituri mult mai mari decât ale noastre. 3000 de dolari este un salariu mediu. Însă, statisticile la care ne raportăm sunt întocmite în raport cu acestea. Deci, nu comparăm mere cu pere, ci merele lor la alimentara lor cu merele noastre pe rafturile noastre.

Singapore nu arată precum Asia la care poate te-ai gândi. Mai degrabă te duce cu gândul la o Londra mai exotică. Oraș-stat cosmopolit, extrem de curat și de ordonat, mai mereu în topurile celor mai spectaculoase metropole, Singapore este extrem de scump. E suficient să ne raportăm la indicele de cost al vieții care, trimite București la coadă la sifon.

Dacă ai visat vreodată să te muți în Singapore sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi. În primul rând, există o clasificare de costuri. Doar transportul în comun, produsele de la hypermarket ori cele de la mall costă aproximativ la fel pentru localnici și străini. La celelalte, apar diferențele, după cum vei vedea în material.

Alte cifre care s-ar putea să te sperie: costurile locuințelor. Străinilor nu le este permis să achiziționeze terenuri ori case pe teren. Așa că… un metru pătrat într-un apartament la periferie costă de la 9.500 de dolari în sus, iar dacă vrei să locuiești în centru trebuie să dublezi suma.  

Dacă locuințele au costuri exorbitante, stai să vezi cum stă treaba și cu mașinile. Un Golf sau o Corola obișnuite ajung să coste, cu tot cu taxe, spre 90.000 dolari. Da. Ai citit corect.  

Despre asta, dar și despre alte costuri în cel mai scump oraș din lume îți vorbesc în clipul de mai jos:

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

P.S Tu în ce oraș ți-ai dori să locuiești?

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.