Episodul trecut ți-am povestit despre primii pași în Instagram, dar și despre strategia de postare din spatele conținutului de calitate și popular. Ei bine, astăzi analizăm fotografia. Știu, ești milenial și ție nu-ți plac regulile. Însă, dacă le păstrăm utilitatea și adăugăm un strop de originalitate lucrurile nu au cum să meargă decât foarte bine.

Arta fotografiei presupune o mulțime de reguli, unele de bun simț chiar. Cea mai importantă dintre ele: compoziția. Adică multitudinea de elemente, aranjate într-un cadru, astfel încât să creeze un echilibru sau, de ce nu, un dezechilibru intenționat.  Până să ajungi să încalci convenţiile precum un artist, trebuie să le stăpânești ca un profesionist.

O altă regulă destul de simplă, dar care transformă o poză într-o fotografie bună, este regula treimilor. Se referă la poziționarea elementelor în cadru, în funcție de punctele de forță, unde se se întâlnesc două dintre cele nouă pătrate. Instagram, dar și camerele unor smartphone-uri, au această funcție implementată nativ. Deși, în mod natural, ai așeza subiectul principal în centru, estetica ne contrazice uneori.

De-a dreptul enervant este atunci când în cadru ai elemente drepte, iar acestea nu sunt paralele cu marginile fotografiei. Mai că-ți vine să tragi de colțuri să o îndrepți. În plus, o să pari şi neglijent, pentru că Instagram are o soluţie cu care îndrepţi erorile. O regulă pe care eu o știu și de pe vremea când eram la Facultatea de Artă se referă la numărul de elemente din compoziție. Un număr par de subiecți creează confuzie privitorului, iar atenția nu poate fi concentrată.  Sigur, e o regulă care nu se aplică la pozele de familie sau de cuplu.

Pentru mai multe detalii, dar și alte reguli pentru a obține cele mai bune fotografii, te invit să urmărești materialul de mai jos:

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.