Până pe 19 până pe 29 octombrie 2018 are loc cea de-a 28-a ediție a Festivalul Național de Teatru. Deschiderea evenimentului are loc la sala Imagine – Hanului Gabroveni din centrul Capitalei și pe tot parcursul manifestării spațiul devine hub-ul festivalului și aici se vor concentra majoritatea evenimentelor culturale. 

Dintre toate edițiile de până acum aceasta este cea mai complexă și cuprinde peste 100 de evenimente în cele 11 zile de festival. În plus, ediția de anul acesta îi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, workshop-uri și multe alte evenimente conexe. Dintre toate mie mi-a atras atenția expoziția „Flashback” care este de fapt o instalația de fotografie dedicată scenografei Lia Manțoc. 

Un eveniment expozițional de excepție din FNT îl va constitui instalația de fotografie organizată în foaierul Sălii Mici a Teatrului Național din București, dedicată scenografei Lia Manțoc. „Flashback” este titlul expoziției pe care publicul este invitat să o viziteze în timpul celor zece zile de Festival. Traseul propus de impresiile adunate în timp de marea artistă pe hârtie fotografică va releva noi valențe ale unui spirit neobosit, care surprinde viața cu un ochi mereu proaspăt, în cele mai neașteptate ipostaze. „Flashback este o sumă de imagini puternice și manipulatoare. O poftire într-un univers incitant, într-un carusel delirant, în care realitatea și ficțiunea și-au pierdut de mult marginile. Flashback este o întoarcere, o privire înapoi, dirijată de artista Lia Manțoc. Vedem ce ni se permite, simțim ceea ce libertatea interioară ne îngăduie.” – Marina Constantinescu. Vernisajul expoziției Flashback va avea loc duminică, 21 octombrie 2018, de la ora 17.30, la Sala Mică – foaier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Și dacă tot am început recomandarea de weekend cu un eveniment cultural, pentru playlist m-am gândit să adun laolaltă muzică celebră din filme. Începând cu unele clasice și terminând cu cele mai noi hituri din filmele de acțiune. Multe dintre aceste piese sunt automat asociate cu un film sau un actor anume și totodată trezesc amintiri asupra unor scene memorabile.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.