Acesta este cel mai frumos Audi. E-Tron GT și GT RS

Săptămâna și premiera. Cam așa arată în această perioadă industria auto. Avem încă o electrică spectaculoasă printre noi și una pe care o vedem de mulți ani… Nah… a fost arătat ca prototip. 

Se numește Audi E-Tron GT și vine în două versiuni, cea de bază, GT simplu sau e-tron GT RS. Prima are o putere maximă de 530 de cai putere, a doua 646CP și 830NM, vârf de putere valabil pentru 2.5 secunde apoi scade progresiv. RS face suta în 3,3 secunde. Cu 1,3 secunde mai lent decât Tesla Model S Plaid. 

Dacă ți se pare că-l cunoști deja e pentru că are o mulțime de elemente împrumutate de la E-Tron și E-tron sportback dar și pentru că este un coupe asemănător lui A7. Ce pot să zic. Arată spectaculos și mai impunător decât PorscheTaycan sau Tesla Model S. Chiar îmi place, păcat că nu mi-o permit. 

Impresionant e că ar putea să facă multe accelerări la nesfârșit, așa cum știe Taycan plus că are și avantajul transmisiei cu două trepte, care permite demaraje puternice din mers… Asta e bine, înseamnă că E-Tron pleacă la drum cu ceva care este foarte bine testat și a trecut deja de orice problemă care poate apărea la începutul unui model. Să mai zic de încărcarea rapidă de 270 de kw? 23 de minute până la 80% dacă găsești o stație compatibilă. Sunt doar câteva zeci prin toată Europa așa de rapide, așa că… Rămâne de văzut cât de mult vor fi folosite de viitori proprietari de e-tron.