Accente masculine pentru un spațiu personalizat

Cu chiu, cu vai, ai reuşit să îţi iei un apartament, sau chiar o casă. Ai zugrăvit, ţi-ai luat mobila nouă şi totul pare ca scos din visele tale: funcţional, simplu şi curat. Însă ceva lipseşte. Spaţiul pare rece, gol şi parcă aşteaptă un acel ceva special, dar ce?! Ai tot ce îţi trebuie, totul e la locul perfect, dar casa ta parcă nu e “acasă” şi simţi asta de fiecare dată când intri.
Dacă te afli în situaţia descrisă mai sus, e foarte posibil să îţi lipsească accesoriile şi un touch personal. Spaţiul nu este încă al tău pentru că personalitatea ta nu l-a “cucerit”. Pentru a-l face mai cald, mai primitor şi mai locuibil trebuie doar să adaugi câteva accesorii şi decoraţiuni, care pe lângă rolul estetic, îţi pot uşura şi viaţa.

Textile deosebite

Cel mai uşor mod de a aduce puţin confort şi căldură în locuinţa ta este adaugi câteva accesorii textile. Cu siguranţă, vei avea nevoie de o patură, nişte feţe de pernă, o cuvertură, un covor sau draperii. Şi de ce să nu alegi unele interesante care să îmbogăţească estetica spaţiului? Dacă ai ales un mobilier mai sobru sau ţi se pare că spaţiul tău e cam alb-negru, poţi opta pentru câteva feţe de pernă colorate sau cu o grafică interesantă și de ce nu o patură într-o culoare puternică.

Nu neglija pereţii

Vremurile în care sigurele tablouri disponibile aveau ca subiect florile sau animalele au dispărut. Acum ai de ales dintr-o selecţie enormă de tablouri, postere sau rame. Dacă îţi place să călătoreşti, poţi înrăma o hartă a lumii sau câteva imagini din oraşul tău preferat. Dacă eşti pasionat de maşini, sigur vei găsi un tablou sau un poster cu modelul sau marca ta preferată. Şi pentru că vrei ca locuinţa ta să emane eleganţă, găseşte o ramă potrivită şi înrămează-ţi posterele preferate sau pozele din vacanţă.

Obiecte utile din sticlă

Vazele, fructierele şi oglinzile nu sunt doar nişte nimicuri aruncate pe un raft, ele pot deveni obiecte esenţiale în locuinţa ta. Sigur vei avea nevoie de o vază, pentru că cineva îţi va aduce o floare cândva, sau dacă nu, o poţi folosi ca pe un obiect decorativ deosebit, care să ofere şi mai multă eleganţă livingului. Vazei îi poţi asorta şi o fructieră frumoasă în care să îţi depozitezi fructele. Dacă nu ai o oglindă mai generoasă în hol, îţi poţi cumpăra una cu picioare şi suport sau chiar una pentru perete în care să îţi poţi analiza întreaga ţinută înainte să ieşi din casă.

În timp şi spaţiu

Nu cred că am întâlnit până acum o locuinţă fără un ceas, unii dintre noi preferând să aibă câte unul în fiecare cameră. Poţi opta pentru un ceas simplu şi elegant de perete sau, de ce nu, pentru un deşteptător clasic pe noptieră. Poţi asorta ceasul cu mobilierul sau poţi alege unul complet ieşit din timpar care să creeze un contrast plăcut cu restul camerei.

Nu trebuie să investeşti sume colosale în decoraţiuni, atât site-urile, cât şi magazinele fizice fiind pline de obiecte chic la preţuri decente. Dacă nu eşti sigur pe tine în ceea ce priveşte asortarea culorilor, te poţi baza oricând pe accesoriile simple, în culori neutre care îţi pot completa perfect locuinţa. Optează pentru piesele cu un design modern, uşor de asortat, şi nu uita să le adaptezi personalităţii tale. Spaţiul poate spune o poveste şi e şi mai frumoasă când e a ta.

Produsele le găsiți pe Zara Home, H&M Home și Ikea.